Mar 17, 2015

Takdir dan waktu

Perghh tajuk...

Takde apa, saja nak cerita.
Tadikan...
Sesaje la tengok timeline orang kat facebook tu.
Biasa la update malas...stalk rajin.
Skrol punya skrol punya skrol...
Tuhh...
Status backpackerbusuk a.k.a fatt buat saya berfikir sekejap.
Ehh...lepas tu tiba2 bahu nan berat terasa ringan...

katanya...

"Aku percaya dalam hidup ini, setiap orang yang hadir dalam hidup kita sebenarnya telah ditakdirkan. Tak kisahlah sama ada sekejap atau panjang, pahit atau manis tempoh perkenalan tersebut."

Betul jugak kan?

We don't meet people by accident.
They are meant to cross our path for a reason.

Mmm...
Saya rasa macam nak cari kawan baru lah...
Sapa nak kawan ngan saya angkat tangannnn???

Mar 10, 2015

obsesi

letli...
saya agak obses terhadap maskara.
fungsi yang pelbagai.
memanjangkan ada...
menebalkan ada...
melentikkan pun ada...
sukaaaa...
anda pula bagaimana?
obses terhadap apa?


mmm...
semakin tak berilmiah kau jah!

Mar 8, 2015

cakap biar terang...


apakah maksudnya ini?
cinta pada ibu bapa?

atau...

cinta pada sesiapa saja asalkan dia tua dari kita?

haha!


Mar 4, 2015

soal hati...

sori kalu gua banyak merempan letli...

Mar 3, 2015

pukul tigaaaaaaa paaagiiiiiiii...


sapa pulak mimpi gua ni oiii?
dah dah bangun! bangun!!!!
kasi can gua tido la pulak.
pukul 3 dah niiiii...
arghhhh!

Mar 1, 2015

ini ada satu berita

panas ek skarang?
luar dan dalam.
bila luar panas, mula la dalam rasa nak baran.
ada je tak kena sikit kang rasa nak humban barang2.
haaa. ni nak baran la dah ni.
button 'g' ni buat hal plak nak kena hentak kuat2 baru nak keluar.
orang tengah rajin nak update dia memain plak kan.
dah la ada orang tu tak wasep kita pun hari ni. eh!

ok.

seremban dah lama giler kot tak hujan.
berminggu2 dah panas melekit hingga menimbulkan ruam.
bukan sesikit oiii.
leher, tangan, kaki pendek kata hampir satu badan.
nasib baik muka tak kena kalu tak macam mana akak kau ni nak melaram?
puas dah pakai losyen, tukar shower foam...tak jalan.
last2 teringat satu benda.
mari kita cuba.


sabun feveret arwah atok...
jumpa kat mydin tadi.
rege singgitnamposen.
dia pakai sejak zaman jajahan british dulu ni.
wohhhhh mejik!
rupa2nya sangatlah berkesan.
baru 2 kali pakai rasa nyaman sampai malam.
so far so good.
cuma kena tahan sikit la bau dia.
macam kau lumur minyak cekapak satu badan.
tapi takpelah.
apa ada kisah kan?
janji ruam boleh jalan..

sekian laporan cuaca, ruam dan sabun dari saya.

bye.

Feb 25, 2015