Sep 3, 2008

menu hari ke-3

masak 2 menu saja hari ni. mi goreng utk carlos & penne bolonis (cuba short cut sket jadi apa?? penis) utk akak & cem. carlos tak berapa layan western nih kecuali pizza. itu pun masih harus bercirikan asiana jugak. mcm satay supreme ke, ciken masala ke & yg terbaru ayam percik. akak takpe...tekak akak international.

mi goreng ini carlos yg punya!

penne bolognese ni, resepi dia akak dapat dr peej. ikut sebijik2...dan hasilnya sgt mabeles!! tq peej. akak lebih suka guna pasta jenis yg belubang2 mcm penne atau macaroni tu. kekdah supaya kuah menyaluti pasta sepenuhnya. baru syiokk!

bahan2:

  • pasta (penne, spaghetti, macaroni...suka hati). rebus letak sikit minyak & garam.
  • 3 senduk daging cincang
  • 1 biji bwg besar
  • 5 biji bwg putih
  • sejemput cili api
  • 2 biji capsicum (hijau & merah)
  • 3 sudu tomato paste/puree
  • 1 botol sos prego (skati nak flavor apa)
  • 1 tin button mushroom (hiris nipis2)
  • 3 btg celery
  • 1 tin kecik baked bean (blended)

kekdah:

  • blend bwg besar + bwg putih + cili api. tumis sampai naik bau.
  • masukkan daging cincang. kasi dia masak sikit
  • masukkan blended baked bean, tomato paste, sos prego, celery, button mushroom & capsicum. senang citer...humban sajalah semua2 tu dlm periuk.
  • ejas rasa masin, manis & pedasnya. tambah sedikit italian spices. akak tgk yg ni dah siap2 campur basil, oregano, thyme & tah hape2 lagi. belasah je la. beli 1-1 bazir maa...bukan pakai selalu pun.

kuah sedang menggelegak!!

penne bolognese utk akak & cem. ahhh!!! orgasm berganda!

oh ya! seblm makan, basahkan tekak dulu. hot choc special brewed. oppss siapa ittew??

19 comments:

cendawanintim said...

K. Jah,

yang menengok gambo ni pon orgasm berganda gak..hiks

puan.cokolat said...

tetiba rasa lagi orgasm naik berganda2 tengok gambor yg dekat mug tuuuu!!!! kahkahkahkah!!!
ko mmg siot kan... ada je bahan!
kak.. siyes ke sedap bolognese tu... tak pernah wat lg yg letak bakedbeans ehh... nak cubalah!

pearlEJ said...

saya tak terlioq tak penis.. opssss... guna singkata KJ la nih.. ahahaha.... saya sangat sangat terlioq tengok itu mee goreng basahhhhhhhhhhhhhhhh!!

K.Jah said...

cendawanintim, orgasm tang mana tu? hikhik

cokolat, siyes sedapp! ko try la. gerenti tak nyesal punya.

ej, sungguh tak terlioq kaaa penis tu?? hahaha...mi goreng tu kj dah biasa buat..tu yg tak teruja sgt..

Umie said...

sedapnye mee goreng itew...rasa mcm nak buat la esok...muahahha

ita.itu said...

peh...mmg nangis resepi peej nih..harus neray sok kalo rajin..eh apak angkat ku lah..haha

manje said...

salam

meriah ngan benda makan hehe

Anonymous said...

huwaaa!!sakitttt atiii tau nengok ko masak cengginikkkk!!...masuk opis on pc terus masuk blog ko.patot ko tanyo aku balik tak minggu niek,tp nak wek camno,adikmu ini kono nyimpan duit nak pakai gayo(*kono la den dok diam2 kek s.alam niek sajork..waaa)

-acu-

julietchun said...

2ari posa skit punya dasat ko msk.

IBU KUMBANG said...

Naik nafsu syahwat aku ngk mee goreng.. CEM tak de kakak kan, ko nak anak angkat popuan x? aku bley jerrrr. hahahaha

K.Jah said...

umie, buat...jgn tak buat. :)

ita, mmg best. aku tak tipuuu...

manje, takde la...2 benda ni jer. takde kuih2 pun semlm

ja, aku nak buat hari isnin hari malas...hahaha. tunggu la ko blk lagi nanti

juliet, sementara rajin ni la. dah malas sok...masak nasik je. lauk beli...

ko nak jadi anak angkat?? errr...umo ko brp? hahaha

Mummy said...

ko kjah.. buat mummy terliur je tengah2 hari ni.. uwaaaaaaa...

MAMA IQA said...

adusss..terliurr sungguhhhh..perut pun dr tadi berkumandang jeee....

K.Jah said...

mummy, sumer org pun post gambo makanan jer mummmy. sy ikut jer. hehehe

mamaiqa, mari la jamahhh!!!

cempaka.ism said...

uwaaaaa, apsal meriah sangat?

ade resipi creamy carbonara tak? kalau ade bagitau k.

Adriana said...

lap..lapo.... tengok makanan ni tambah lapooo lagi...

K.Jah said...

cempaka,carbonara x try lagi dik. nanti akak cari yer...

riana, ko ske mana? mi goreng ke penis?? err..penne bolonis? aku ske 2-2. hahaha...tamak!

NieZearm said...

kak.. klau ko bg laporan harian tanpa gmbr yg mengujakan bole x? copek na la porot ni bg hint..

K.Jah said...

alaa...nak present kena la ada gambarajah bagai baru nampak impressive jek. cam ko x besa lak kan? heheheh