Nov 18, 2007

Sabtu yang bz..

Bangun awal hari ni..goreng bihun utk hb. Dia ada exam tapi hari ni malangnyer OUM kantin tutup...so no food provided. Kesian kan?? So aku masak la lebih sket utk dikongsi dgn kawan2..alhamdulillah..all finished termasuk sambal kicap cili api yang bapak eh podeh tu...

Tengahari patut pegi kenduri umah C.Normah..Cem tak nak turun keta..nak sticker book plak..Anyway thanks to him..malas nak pegi sebenarnyer..bukannyer apa...sampai2 jer tengok CNN & the family dah ade kat bawah khemah...oohhh..tak kosenyer nak tengok muka diorang. So kitorang..aku, Cija & Cem terus gi menghibrkan diri ke Jusco..sampai2 jer cari makan dulu...Cija blanja Kenirojes..Cem makan nasik & ayam..sampai senak2 kekenyangan makan dgn penuh semangat siap menopang dagu lagik. Metasyih acu..lenkali blanja Pizahat plak eh... Lepas makan baru gi browsing...cari hadiah besday Nurin...seprais..xleh bagitau. Mangah & Acu jer tau..Cem dapat buku..dier mana nak benda lain..dulu minat sticker book..sekarang suka buku dot to dot plak..tapi best sbb hari ni dapat 2-2 sekali..sampai telolap mengopit buku tu..
Balik singgah TTJ amek laptop Cija..pastu terus blk umah..singgah Matahari Heights beli barang nak buat roti jala petang ni...Petang ayah & ibu datang amek Cija..siap bawak KFC skali..makan roti jala, KFC & minum teh o halia..lepas abis buletin utama diorang terus blk..kari ayam ade lagi..kali ni 2nd time kire ade improvement sket la dr hari tu..esok rasa nak menjala lagi..skrg tem rajin masak bleh la..bila dah malas sok..nak makan roti jala beli jer la kat pakcik cendol depan family store tu..hohohoo

2 comments:

shija said...

klakar kan arip,nak nak tang die nak gi baring kat kerusi kosong depan pasangan becinte kat blakang kite tuh kan....siap baring2 moh...hahaha...nampak sangat kekenyangan nye...gelak jek couple tue nengok prangai anak ko...hahahaha..so cute...

Dikja said...

kan? kan? aku bengang betul budak blakang diorang tu..terhegeh2 nak abeskan muffin sebijik pun..tak dah lama kita dpt dok kat situ..anak aku bleh tido baring kalu dapat kusi panjang tu..