Mar 2, 2008

lama tak hapdet

lihat lah pagarku yang roboh ini...jgn sok jadi cam acu sudah..belapih2 gigi tah mano dopan tah mano blakang...hahahahahah...
mang aii....sebulan lebih gak tak apdet ek. malas ok. kena plak skrg ni bz mengurusin bujangku yang bersekolah weekend kat KL skrg ni. canggih budak zaman skrg..tusyen punyer la jauuh berkilometer. kul 6 pg dah bangun..kul 7 dah make sure gerak kalu tak tak sempat sampai kelas kul 8.30 kat jln ampang hilir 4 itu.

wa skrg tengah berpenyakit. sakit terlebih rajin masak. tapi sakit ati gak sbb xde org nak rase masakan wa. asben wa citarasa dier lain sket dr wa. dier suke makanan ala2 tradisional..wa plak all in tolak batu & kayu jer. wa buat macaroni...wa makan sorang. wa bikin caramel puding..wa hantam sorang...wa buat kek batik pun wa telan sorang..cuma bila wa buat kuih sago bersantan tu....ade la jugak yang makan. sape dier? ala..sazah jamilah ttj yg umah eh deret kuil tu....huhuhu tu la cadangnyer minggu mengundi ni wa nak masak sumer makanan yg berlemak, bercoklat, manis2, berkerim dan sebagainyer sebagai persiapan untuk menggomokkan budak 2 ekor itu.

mlm tadi cem tido awal...wa lapar sbb satu hari tak jumpa nasik. wa pi dapur..wa jumpa burger, wa goreng..buat scramble egg & makan same baked bean. huhuhuhu...sedap. teringat bfast tem kat mrsm muar dulu...

hari wa malas masak. tadi dah brunch pulut kuning & sambal paru..pastu belasah plak roti canai banjir sekeping. cukup la tu....tunggu asben bangun pastu kang baru gi jalan2 cari makan....silap2 petang ni harus kitorang gi ttj golf club...swimming!!!hobi baru kiterang 3 beranaks! adios!

3 comments:

shija said...

waaaaaa..swimming ke?syakuttt acu dengar nik!.mesti mummy ariff dah susot 9 kilo nik..huhu..kan main jage body kak?..masuk bertanding pilihanraye dun paroi ke?haha..iye..cian ko takde owang nak makan masakan ko ye..tu la ko,masak moden sangat.spegeti la,caremal la..cube ko masak gulai lomak pucuk paku ke,gulai ikan masin ngan nenas ke..baru la ramai nak makan..ko ingat ko tu made in maxico?,made in n9 tau..haha..ops lupe laks ko lahir kek kl kan..huhu..acu lupes laks..sebaik ado adek2 ko yang berselera dan berciterasa tinggi bab2 makan nik..leh tolon ngko telan masakan a.k.a eksperimen ngko tu ye..tapi yang polek tuh eksperimen masakan ko tue elok lak menjadik je kan..huhu..gomok la acu n achik balik ngundi nik..waaaa...tolon..mummy ariff pakse makan bhn eksperimen die...githu..

AyuAyumie said...

hi kak ngah...wah! seronotnyer jd shija & shana...lom balik lg dah ada org dok practise nk masak utk dorang...kalu ayu la, gemuk pon i rela asalkan dpt makan sepuasnyo!

wah! sakan org tu...hobby swimming! tu hobby org2 kaya tu....dahsyat seiiii... hehehhe, sajer jek menyebuk kat blog kak ngah nie..enteprem kan diri katerkan...jgn marah haaaa...daaaaaa

Dikja said...

ayu..mane ade hobi org kayer...per entry 3 hengget jer...bleh mandi sampe biru..hehehe..meh la datang sbn bleh jln2 cari makan...