Jun 17, 2008

saja nak citer...

entry ni akak type dengan penuh sabar dan tawaduk. sbb apa? sbb akak guna line talipon TMnet berspeedkan 49.2 kbps sajork. takpe la..bersyukur jer la dgn apa yang ada janji bleh connect kan? akak sorang jer kat atas nih layan pc sambil menepis2 nyamuk yang menghurung sementara yang lain kat bawah tgk euro. sungguh tak kuasa akak melayan bola2 ni sumerh!
ahad tu...akak ke jb for client servicing dgn kat siti harlina lawyer syar'ie yang terkenal itu. check in di m suites berdekatan dgn danga bay. agak cosy...tapi sedikit spooky suasana dia. ada bilik kosong di 5th floor...ujuuuung sekali. nampak mcm takde org jer...saspen gak akak. lepas simpan brg kiterang keluar ke city square booking midnite ticket memandangkan lepas maghrib tu nak dinner dulu dgn mr.shafiq & mr.teo dr johorland. layan kungfu panda jer..dah tu takde option lain kan. masa dinner tu, mr.shafiq ada la tercerita pasal hantu kat micasa... micasa??? kitorang pun dengar je la dgn penuh minat. dan...oh tidak!!! rupa2nya micasa ni la nama lamanya m suites yang akak duduk tu. masa jln blk tu intai2 gak cecelah bawah pintu bilik lain....gelap jer. isk! nampaknya mmg mcm kite ber-2 jer la penghuni kat 5th floor mlm tu. masa ni la scene2 dlm pocong 2, nang nak, juon sumer bukan2 jer berlegar dlm kepala otak nih. sudahnya tak lena kiterang tido mlm tu...esoknya lepas je bfast akak naik bilik blk qada' tido mlm tadi sampai la ke thari sementara tunggu kak siti memanjakan diri kat serenity spa. takde apa2 pun berlaku... menyusahkan diri jer kan???
hamboi lurah...tak menahan nkooo!!!! serenity spa's statue of inzalty! ade ke??

selasa pagi lebih kurang kul 8, 3 beranak nih gerak blk kampung...off to tasek gelugoq!!!
sampai kampung lebih kurang pkl 2 tadi. teruja giler akak nak snap2 sawah padi kat blakang umah mak ni tapi malangnyer menerung (mcm lalang ropanya) sajork yang ada. takpe la..nanti snap kat umah org lain plak. sampai...makan nasi dulu. noli adik ipaq akak dah siap dgn signature dish dia...ikan cencaru belah belakang, sawi + telur, kari ikan (ni mak masak kot), ikan goreng + sambal belacan...pergh!!! sedap giler. pandai dia nih masak...untung sapa kawen dgn dia nanti. akak ingat nak request laksa la plak...bleh ka noli?? blehh laa nooo.... nampak mcm byk jer ikan kembung dlm peti ais ituk. sesekali blk ni cam best jer nak manja2 sket kan? mencik!!
mak dgn soldadu-soldadunya...

6 comments:

:: AYU AYUMiE :: said...

hamboih, pak usop @ anak²nya berjalan sakan yer..mak ada pesan munge ros meyah kat shija... kat u pulak mak nk pesan jerami padi nyah... nk buat gubahan munge sempena hari raya nnti...bwk tau hahaha!

Izzu Izzuri said...

Patutla ko sonyap sunyi yo!! Meghayap ghupo eh..

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

hhuhu...ni kek penang lagi la. makan tido yo kojo...abis la diet dennnn....

NieZearm said...

Elok la tu.. Balik somban yo tah tembam mcm baby 6 bulan. silap2 macam michelin. buahahahaha....

Anonymous said...

aiman ke tu?comelnyerkkkkkk cem ngan aiman..faris mano?tak join ko?..as usual la anak ko mano2 buku buku buku,maktok kono la ngajar erk..nie kene pakse ngan arip tak niek?,hahaha..what this what this..ghajin tol la dak niek,waaa..syedap nyerk laok noli masak..pandai nye die masak,segan le cengginik..sebaik aku pon pandai masak gaks cam noli?..larikkkk!!!

-acu-

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

ko pandai masak ke nok? tak penah aku tengok pun..huhuhuuh