Jul 13, 2008

12.07.08

semalam 12 jul'08 adalah hari yang sangat hectic bagi akak. memulakan hari seawal jam 6 pagi, siap2, hantar cem ke ampang lagi. hari ni akak pegi dgn cija since carlos tak available..keje pagi. lagi pun dah janji nak bawak makcik tu cari baju kat ampang point. sampai ampang hilir lebih kurang 8.15, lepas drop cem, terus kite ke tesco ampang utk bfast dulu. cadangnye nak pekena kopi kaw + kaya butter toast kat kluang kopitiam, sampai2 tengok blm bukak lagi kedainya. so kiterang masuk la tesco dulu...beli paper, plastic bag dispenser & cija beli spentot 3 lai. belang2 you!!! sori noks, mak pechlobs!! larikss!!!
nasi lemak kluang kopitiam yang sedap itu! tapi still takleh lawan nasi lemak hentian nilai..

9.30 baru la kedai tu bukak. terus order kopi & toast + ½ boiled egg & nasi lemak yg plan asalnya nak share je dgn cija. wah!! tiba2 feeling tamak….baru makan sesuap dua rasa mcm tak cukup plak…so order lagi 1 set. makan ½ jln, rasa muak pulak…sudahnya tak habis pun. selesai bfast, ke ampang point plak. masuk butik psa, fitting2 sket...terus makcik tu sambar 2 pasang baju kurung pahang. sangat cantik (baju okeh!!) dan tiba2 makcik itu terasa kurus disitu. terasa je la kan?? hakikatnyer nan ado!! kahkahkahhhh!!!

baju baru yg terasa kurus bila dipakai. kurus ke nok? ke terasa je mcm kurus???

lepas ambik cem, kita ber-3 ke kajang plak. selamat pengantin baru chubb. rumet akak masa kat mrsm muar dulu kawen hari ni. semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat ok. akak sampai2 tengok kawan2 ex-muar dulu semua dah ada kat sana. bestnyer jumpa korang!!! ayu bed, ayu berry, zaza, azlina, zetty, k.cik, ajer, chubby…atie je yang takde. tak sihat dengar kata…takpe la, raya taun ni kita potluck lagi yer korang?? kali ni rumah chubb...house warming!
selamat pengantin baru dr marlynda ahmad & iswandi...err, sape yer nama ayah dia? sori, akak kurang periksa.

L to R: ayu berry, akak, zaza, ayu bed (duduk), azlina, k.cik & zt (ajer takde dlm pic, dia bz mengalahkan mak pengantin)

dlm pkl 3 gitu baru kita gerak blk sbn. sampai sbn tak terus blk rumah…singgah jusco plak dulu layan old town xi mut tea & kaya butter toast lagi. sedap giler!!! jln2 lagi usha tefal bagai, dekat pkl 6 baru sampai rumah!! penat jgn cakap la, tapi sonok!!! kan cija kan? kan??
all time feveret akak....oldtown xi mut tea & kaya butter toast. double okeh!!!

happy face wif digiman!!

2 comments:

Anonymous said...

sah klakar kan ngah!!.kat kodai baju tu jugak aku tukar baju baru..siti datok k pon tak camtu tau..pehtu posing kek buaian sekolah cem sambe nunggu cem kuar class..senyum2 mak bapak budak2 lain nengok klakuan aku mo ko..akak ske jerk..hinsh2..arip siap pandang 2 kali nak pastikan acuuu ke tu!!.asal baju time antar lain time jemput lain...hikhik

-acu-

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

bukan ko sorang jer...ada lagi sorang centu. semlm si jeki try kasut..lopeh fitting dan2 terus pakai. hahahahah. girang ati eh dapek hadiah ko!!!