Dec 19, 2008

pappa rich? best ke?

tengok blog piah tadi. dia pegi sini...
.
dia minum nih...

ala...tapi tu tak best piah...
kat senawang ada kopitiam baru bukak ko tauuu!!! .

ni tokey dia...(dah la kayer, lawa plak tu...wakakaka! hakkktuiii!!! )

satu2nya kopitiam yg ko bleh order nih...

paprik seafood

dan milo dinosour adalah diberi PERCUMA (kat papparich ko kena bayarkan piah?). oh yer! serbuk milo juga boleh di top up sebanyak mungkin, sesuka hati!!

itu la dia sedikit sebanyak entry keji berunsur dengki tahap maksima dari tijah utk hari ini. salam sejahtera semua. tijah nak buat puding karamel hari ni. daa...

26 comments:

NUR ZIHAN NASZERI said...

kahkahkah

adei la kak
bah gak ye si tijah kayer nye kopitiam
leh ngoder paprik bagai

sop ekor satuuk...

cam sodap jo milo dinasour tu kan kak..haih..4 akal aku domam

NUR ZIHAN NASZERI said...

bah pulok...beh..kikkiki

Mummy Cool said...

hahahahaah menu kat tijah kopitiam tu lah yang tak boleh tahan tu...

:: AYU AYUMiE :: said...

Cili Api Sardin - 2 org makan yer!

linn said...

wahh...sume pakat buat puding karamel je nih.

wehh kak. apsal ko tukar gambar seram semula kt header tu haaa??? menci laa aku takot2 gini.

Kak Piah said...

saket la ko nih tijah..
muahahaha!!

memula aku nmpk gambo papparich tu aku dah syak dah.. musti ko curik dr blog aku nih.... ceh.. dasar pencopet..

weh..
semalam aku dh torai buat puding karamel tu..
semangat gi beli piok kukos..

masa tgh tunggu puding tu nk masak..
bedebar2 ati aku..
mawunyer tak.. dok meletop2 dlm piok kukos tu..

sudahnya..
pagi nih aku boh dlm tong sampah..
sedey aku.. abih kedit aku tipon kak ungku..
skalik tak menjadik.. dah la belobang2.. gula pon pahit bedengung..

bencik aar.. ceni..
balik kang aku nk beli lagi telor saploh bijik..
usaha tangga kejayaan *moral sapot utk diri sendiri*

Kak Piah said...

eh jah.. lupo lak aku nk eksen..
ko ckp aku penakotkan..

mlm nih aku nk pi tgk citer 'serem'
midnite show..
drive berduaan jer ngan adik aku..

aku nk buktikan kebetinaan aku.. huh!!

Tijah Lawa said...

zihan, sup ekor tu..nak ada tongkat ali ke tak?? order kena teghangggg diknon. waakkaka...

mummy, nak apa, sumer ada mummy...datang la yer??

ayu, cili api sadin extra siapppp!!!!

linn, aku xde gambar terbaru la dik. header tu je aku tukar2 sampai korang boring tengok. hahahah

piah, ala..yg kena copet pun ko...bukan org lain. alak centu jadinyer karamel ko piah? ko tak tutup ke loyang tu? masuk la air nok oiii!!! kan akak unibes ko dah posannn...tu la...dogeyyy!!! wakakaka...kan dah kono leter!

julietchun said...

masin mulut ko sok2 kayer weiii sapa tau. Tuah ayam nampak di kaki tuah tijah nampak di taring,hhahaha.

lupekanje said...

hahah...acik golak guling2 nih donga piah nya pudin mletup2 tuh...
bangga dan riaknya sbb puding acik tk mletup centu...
(sib mak acik tlg prepare gulo angus aritu...klu tk, mang angus gk la mletup2 cam piah...harus tuh...)
Anyway tijah..kau punya paprik ngan milo dinosour, mang kelas...acik dtg lavenda sok,, nk kau idang mender tuh yo...heheh..

iina said...

abihlah semua jngkit paparich..

tetiba lak den nak buek cheese cake.. asyik postpone jo.. nak ke kak? leh den htr

Cakap Kosong said...

nokkkkkkkk!!! bagi aku resepi paprik itu!

Tijah Lawa said...

juliet, tu la kan...mana tau sok MAS suh aku katering paprik utk menu atas kapatebang ke kan??

acik, tu la heran tu...cano bleh lotup2 lak kan? piah ni buh minyak ko kek karamel eh tu...konfius tijah taw.

iina, cheesecake? nak laa...tapi sementara sampai sini tak bekulat ko deh nok? hahaha

ck, orait...jap kang aku buat. dah update gak list resepi tepi tu...

daus hebat said...

apsal la sampai 10 biji tolur ayam resepinye?? kesian ayam tuh
ni resepi ese huntuk hakak-hakak kertu buat puding caramel (so easy like licking the jari)

- 5 biji tolur ayam
- 1 cawan gula
- esen vanilla 1 tutop
- susu cair satu tin
penyedap: roti

cara-caranya
1.loborkan semua bahan kecuali roti kedalam mangkuk yang bersesuaian ngan isipadu nya
2.kacau/godak sampai gula hancor
3. tuang ke dalam loyang yang telah ada caramel dlmnye (camno nak buek karamel takyah la ese tulih sini kan)
4. taburkan roti yang telah di carik carik atas banchohan tersebut
5. kukuih la sampai masak (tips: penchochok tak akan melekat dengan adunan kalau masak. kalau licin je maksudya dah jadikla caramel pudding tersebut)
5. lekangkan puding yang melekat kat tepi loyang and terbalik tungganglanggangkan puding yang dah masak itu
6. taraa.... dah siap.

anak kocik pun buleh buat mak ngah oiii
(eksyen benor bunyi nye kan?)

Tijah Lawa said...

daus hebat, osah hebat eh kau nok. tak ponah lak cubo buh roti doh...buleh la den terai lak sok!

Ungku Nor said...

den tau la ko toke milooooo!!
huh, belagak ;p

Abahnajwa said...

Huih...sodap eh lak milo tu..yo ko byuleh topu pree jah? ish..ish..ish (sambil lap air liur)

Teacher said...

the milo looks delicious.. aku kena buat ni.. semalam baru beli pek besar tu... do we put ice or not? kalau milo panas top kan dengan serbuk banyak2 tu sedap ke? rasa kalau sejuk berais baru merembeskan salivakan?

Tijah Lawa said...

ungku, hahaha. tau takpo kak!!! FREE tu...capo nak kasi kan?

abah, buleh bah!!! kok nak boh secawan skali pun buleh. lopeh tu siap la konceng manih. hahah

teacher, milo paneh tak maun deh do..larut deh. kono ais la baru syok. try la wey!!

Weed and Bandages said...

mak oih tijahh.. lawak blog hang ni..

siap ada resepi resepit lagi..

akan melawat kalau tadak kerja sekolah.

*macam lah aku buat kerja sekolah kan?

azreen said...

Jah...aku tergode nengok milo dinosour ko...mengancam sungguh...

ko kata MIL aku nak check anak dia cukup makan ke dak ek...hehehe...tp syok tau Jah....hari2 MIL aku masak...dapat la aku makan sedap2....

Tijah Lawa said...

ms.weed, welkam! welkam! senang2 bleh la main masak2.

azreen, elehhh...sesekali bleh la dia masakkan kat ko.cer hari2 tengok? hahaha

sheila said...

tetibo lak ado kopitiam tijah lawa..

kodai tu ado lesen niago dr mps tak??? kot takdo meh den tlg buek komplen kihkihkih

Tijah Lawa said...

kodai tu beroperasi di rumah yo. kok dtg MPS sok, dgn pengarah2 eh skali den halau pakai penyapu. wakakak

NieZearm said...

nk g la kopitiam tijah lawa ni... nk order milo free 3.. (tau la laki dia keja nestle)

Tijah Lawa said...

jek, bukan takat milo jer..neskepe pun free tau. huhuhu