Feb 22, 2010

teratai layu ditasik madu

skrg dapor adalah berkonsep minimalis. simpan kuali. simpan piok. cawan, sudu, garpu pun keluarkan 3 set jer.

masak...

hidang...

makan...

skrg adalah terus menerus dr klepot...

tapi tu la...

susah mau ejas tahap kepanasan kan?

kan dah kembang megi akak. eewww!

tapi takpe...

ianya lembut. sesuai utk gusi bebi.

42 comments:

momguess said...

megi kembang xper jah
jgn ko yg kembang udah lah

tasekM said...

ni teratai layu kembang semangkuk ni tij!~

ha ha.




.

aripsamat.... said...

canggih2..masak megi pakai claypot mmg sangat berteknologi...heheheh

julietchun said...

seclaypot ko makan sorang? sungguh ko memang sakit gusi.

al-lavendari said...

apa kena mengena megi dengan teratai layu di tasik madu ?

~salwaredzuan~ said...

alaa..lapar laa pulak

hanie said...

wah kannn..
dh ber-claypot pulekk...
yg sizzling tu bile lg kak..

hehehe

|| NaFiRaa || said...

makan megi kak??? tak pe.. dh ok nanti baru masak sedap2 k!!!

catz said...

dapur minimalis, menu nya pun minimalis jugak ke tijahhh..
hehehhehe..very de megi de minimalis kannn...
err..btw, bebi mana yang makan tu? chem tu bukan bebi dah aku rasa..

kucingorengemok said...

maggi - lagi kembang lagi sedap

||alis|| said...

kak.. lama ke kena sakit gusi nih.. nak tumbuh gigi geraham bongsu eh?

;P

Yunus Badawi said...

kalau aku pergi rumah ko takkan nak kongsi makan satu claypot dgn ko? Tak pasal2 Carlos cucuk mata aku dgn salah satu dari 3 set garpu ko tu huhuhu

~0~ said...

megi 1 kak

joegrimjow said...

tetibe teringat yg da lama xmakan maggie
waaaa

Lea Shmea said...

halamak teringin pulak nk makan megi. yum yum.

mamarempit said...

teraso cam lidah aku terjelerrr kepanasannnn.....melecohh....puuuuhhh...puhhhh...paneh....tp sodapppp..lamo tk mkn megi ni..

Lifesaver said...

sedap kak!

jo said...

baru makan nasik, tiba-tiba terasa nak makan megi...cis...

AZANI said...

kus semnagat ...aku dah shak lain dah...

ayampinko said...

megi aku sudah kembang.. kenapa malas nak update blog.. megi aku sudah kembang..

megi kembang = tak sedap

adibah said...

megi itu adalah nampak sedap..


tapi.. kenapa fauziah latiff nok?? *kompius jap


huhu

hantumakan said...

aku dah 2, 3 hari ngidam megi, jap, nak pi dapoq masak sepeket

Mak Su said...

seswai juga untuk gigi saya ;)

Hezesuze said...

waduh!
rasenye tajuk xde kene mengena
ngan n3 tu noks ....huhu

maggie kembang xpe jgn
badan ko yg kembang noks...mihaha

Erna said...

jah..baco tajok ..wah..mengancam..tapi tengok cerito kek bawah e..aposal lain..he he..sah lah jah sakit bona ni..pi jumpo doktor yo jah..

~Kak AZZ~ said...

baru mlm tadi makan megi kari....hehe...


meggi kombang...?? eeeiiii...tak lalu dohh aiii....

meggi kombang=tokak kombang...

muahahahaha....

Huda Ramlee said...

terbaek ahh..den slalu msk guno kuali jer...

geraugebang said...

Fuyooo, tajuk sangat sesuai ngan cerita...

afiq said...

apakah akak ni.

Tijah said...

momguess
hahah. tu yg susah mau citer tu...


tm
aku tak tau nak letak tajuk apa dah sebenarnya


arip
nak lagi canggih...delivery order je kan...


juliet
ala...pin-up poster tu. klepot tu kecik je ekceli tu. :P


al
ntah la bang. dah letih berblog agaknye sampai x tau nak letak tajuk apa


salwa
sesekali makan megi pun sodap...


hanie
sizzling? huhuhu. musim panas ni x sesuai dik. ada yg jiran talipon bomba kang


nafira
ikut kadar keupayaan gusi la kan?


catz
kehkehkehhh. tapi jgn risau. takat nak berjonis buleh lagi nihhhh...

Tijah said...

kog
tapi kalu sampai kering air geli gak tekak nok...


alis
tak dik. baru nak hilang gigi susu. awakakkka


yb
takpe. aku beli klepot sorang sebijik bang. sini ada jual bundle


~0~
siappp...


joe
sesekali kena mmg sedap. letak cili lebih sket pastu pecah telo sebijik. perghhh...


lea
teringat zaman skolah asrama kan?


mama
mmg tahan lamo paneh eh masak dlm klepot nih. terai la..


lifesaver
sedappp. tapi org preknen teklok mkn byk2


jo
makan jer dik. sementara ada selera. hihihi


azani
ko syak apa bang?


ayampin
megi aku pun suda kembang. sudah kurang bernapsu utk berblog...


dib
aku main taip jer apa terlintas dipikiran nok. hahaha


dalia
cehhhh! aku lak ngidam habidud buatkan bun ke pretzel ke. tapi nan ado la tu. huwaa...


maksu
sama ke? hehehe. jom buat gigi plesu sama2 jom?


heze
tu takleh janji. hahahhaah


k.erna
tu la kak. bilo dah buek n3 time nak publish tu sekali tak tau nak lotak tajuk apo. tu la deh hasil eh


k.azz
megi sup tulang pun sodap kak. tapi kono buek cili kicap la. baru sodap


huda
kuali pun ok. tapi klepot lg senang bleh terus hidang


k.gerau
kan kakkkk? hahhahhaa


afiq
eleehhh. ko pun sama...kehkehkehhha

anjang said...

tak berapo paham den

shija said...

yuuuuuhuuuuuuu!!!haihhhh!!makan maggi sajork nok!nie makanan ruji acu mo acik niek..wakaka...

i.am.belle said...

tgk pix satu tu dah okeh dah sekali tgk pic yg kedua poton.

cuba buat murtabak megi plak tijah xD org johor biasa buat

Tijah said...

anjang
mak-mak jer paham konsep malas basuh pinggan nih. heheh


cija
laaaa yo ko? patut ko keriting cam megi.


belle
hhehee. tu baru gamba. aku sanggup telan 2 sudu jer pastu buang. semacammmm aahh masok mulut.

nama saya aslina said...

megi kembang bleh share ramai2...

penah je wat dulu...sebungkus megi share 4 orang...

memang confirm kenyang la...hahaha...

megi pun lembut serta kurang masin...memang sesuai untuk bebi2...hehehhh...

drew meg ryan said...

ahaksss,
tiada kena mgena antara hidup&mati komentor ini, tpi sya tetap mahu komeng..huhu sya sdah lames hibernates dihspital, now i feel so wilddddd, grrrr...megi kembang pun kembang lah kak, janji kak hbis makan...lalalaaa..

xoxo

PUTUBAMBU said...

sesuai utk org takde gigi tu...

shija said...

wuishhh...rambot mak berombak nok,bukan keriting maggi ye..kalu tak,takkan nurin leh cakap..cantikknye rambot acu cam barbie..gituuw kanz..harus redho makngah eh dongar..wakaka

The Mindtripper said...

tu megi ke tali kapal tu?

iina said...

den suko maggi goreng maveles raso ehh

Tijah said...

aslina
bleh share ramai2 tu sbb rasa dia tak sedap kan? hhahahaa. keji tau


drew
pergh nama kauuuu! kirim salam dgn abg jpj


putu
dan gigi patah juga...


cija
wakakaka. ko bukan tak tau budak 2 org tu kuek politik eh. puji ado makno tu.


mindtripper
hahahhaa. kutuk rapat ko kann???


iina
adolak cili joruk ko kan? perghhh!!!