Mar 4, 2010

pesan

ni akak nak berpesan2 sket la ni kan...


"barang siapa yg rasa dia kurang teral bawak keta panjang lagi besar seperti alphard seterusnya menyusahkan org lain semasa memparking...silalah muhasabah diri anda. pakailah viva saja atau kereta yg sesaiz dgnnya"

(riwayat al-tijah)


bapak stress oke tunggu alpad tu parking. kejap ke depan, kejap ke blakang dekat 10 menet tak setel2. kalu tak misti akak dah tesangkut kat palang tu tadi. tinggal 30 saaaaaaat jer lagi nak abes 15 menet kena keluar dr parking tu...


tengok kiter...parking cekap je sblah tangan cam mekelshumaker. hins!hins!

61 comments:

xiiinam said...

Nasib baik dia tak turun...mintak tijah tolong parkingkan...









He..he..

A.I said...

kompom driver baru tu!

'bak sni kunci kete tu dek, akak parking kan'

Erna said...

betul kato cik gu..apo jah tak tolong dio parking..jah buek selambo badak yo..poi kek keto tu..cakap..kau turun..biar se buek...ha ha...terhibur sikit raso e ha..jah..akak ingat jah tak angkut mas cotek tu...kalau tak do..bolih tipun akak mintak lagi...

hantumakan said...

aku kan taim nak komen slalu dah ujung menyebabkan aku jadi malas, maka dgn ini aku komen sekali gus, kitorang nak puji anak ko lukis dragon lawa .. laki aku gelak baca entri kau..

oh, alphard?.. besar ke?.. aku ingat jet pejuang lagi bosa.. ngehehe..

joegrimjow said...

baweak kancil je la gtau die
hehe
senang
kecik dan..... comey
hohoho

adibah said...

kobau bajak & kura2 gak yang terbaek kan, Jah?

Yunus Badawi said...

bukan si tasek ke yg bawak alphard tu? Dulu dia sibuk nak pakai alphard.

Nasib baik aku jarang bawak Naza. Kalau crv tu aku pun parking sebelah tangan aje sbb sebelah lagi pegang tepon dok call ko hehehe

F A R Y N said...

kereta sorong gak yg best..ahhaaha

||alis|| said...

hahahaha!

riwayat al tijah gua rasa nak guling2 dah nih..

aik, parking kat mana tuh kak tijahhhh... ;P

Tijah said...

cklah
kalu dier suh...sy bawak lari trus keta tu. wakakaka. kakkkk. apasal blog akak skrg adalah sukar utk diekses kekadang? adakah kerana bband sy yg lemb?


ai
bapak bosa keto. yg naik sorang yo. cehh...


k.erna
wuishhh. elok naik eh pokok tu kak. mokasih tapi takyah bg laie do kak. dah buleh potong 2 lotak pasu lain dah tu...


dalia
wakakaka. aku pun sama. kalu dah ujung2 cam malas kan? mekasih nok. jet pejuang? apalah gunanya besar kiranya injin pun tiada...


joe
betulll. kancil / viva syok wooo. sedap bawak selit2 kat town. nak parking pun senang kan?


dib
yerr. semestinyaaa...ringannnnn je kannn? (kemain ko angkut cailfishhhh mak mlm2 khannn? wakakkaa...)


yb
tak. tm bawak komuter bang. lagi panjang tapi dia lekkk jer bawak sambil makan kacang...


faryn
keta jenazah amacam? siap ada drebar lagik. wakakaka...

Tijah said...

alis
errr...cecelah ou. eh. jasko. eh. wakakakaa...

MommyCT said...

suh dia parking kat tmt bus stand jek =P..

Cik Cookie said...

test 1 2 3

Cik Cookie said...

boleh pun drop komen.

CC pakai Viva g keja mmg bawak sblh tgn je time nak parking.serious nih xtipu.Kalau bawak saiz ala-ala XXXL, kalau nak parking tapi ada keta nak lalu CC selalunya bg deme jln dulu. jgn penting diri.Huhuhuhu....

Cik Cookie said...

bukan apa takut deme nampak CC cam bongek skit nak parking.malu laa...

hanie said...

tp kan kak...
kalo kancil..
salu nipu parking...
nmpk cam kosong..
rupe2nye..terselit natang tu kat situ..


eh..eh..
komen x berkaitan.. :P

Huda Ramlee said...

alpard tu oke lah kak jah sbb mmg nyata die godang bosau..tp lg hangin kalu stkt bwk viva nak amik parking kalah bwk limosin..pusing abis stereng..tp x masuk2 gak..

al-lavendari said...

yang bersalah dalam hal ini bukan pemandu tu tetapi sebaliknya:

1. pembuat kereta tu .. kenapa dia buat kereta tu besar sangat. tak boleh buat kecik sikit ke ?

2. pemilik parking lot tu .. kenapa dia buat tempat parking tu kecik sangat. tak boleh buat besar sikit ke ?

3. si tijah tu .. kenapa parking kat situ. tak boleh parking tempat lain ke ?

MrMiEZ said...

Kak Tijah takper la...

Ratu Drifting....

Cube lor bebawak banyak2 besabo...

Sabo kan setengah daripada IMAN

Bawak ngucap ek Kak Tijah ku sayang...

Hehehe

geraugebang said...

badan bosar cam tu memang susah parking jah...kena bantu sondol dari belakang baru sonang...

Yunus Badawi said...

eh komuter dah sampai ke Melaka ke?

Kalau tasek yg bawak aku nak jadi penumpangnya. Kena pulak kalau shif malam hehehe

Hezesuze said...

riwayat tijah tu xbleh blah
wakakakakaka....

tp kete alphard tu kete idaman anak mak noks! huhu

DrSinga said...

maikelshumaker tinggalkan je kereta...
orang lain pakingkan...

oranglidi said...

kui-kui-kui.. dia baru nak bertatih bawak la tu.. hehe.

riwayat tu tak buleh blah

nama saya aslina said...

huhu... kalau dia sedar diri baru dapat lesen... dah tentu dia pakai keta kecik2...

ni mesti adik-beradik/mak ayah dia suruh trening bawak keta besar2. nanti senang nak angkut anak2 jiran sekali pegi skolah...

kalo dia student u macam aku...senang angkut kawan2 pegi kelas...

zonaku said...

hehheheee.... mengong ko kak....

bior ler........ ms belajar driving dulu mana ada cikgu dia ajar parking alphard.... silap2 blaja pakai kancil jer tu..

tu y gagap time parking tu..

apsal x ajak dia tukar keta jer kak?????

zonaku said...

hehheheee.... mengong ko kak....

bior ler........ ms belajar driving dulu mana ada cikgu dia ajar parking alphard.... silap2 blaja pakai kancil jer tu..

tu y gagap time parking tu..

apsal x ajak dia tukar keta jer kak?????

jas imran said...

haha... kancil dan yang sewaktu dengannya jugak rowk!!!

pak long said...

salam buat tuan umah....
pening paler kalau nengok kejadian cam depan kiter...bukan dia yg saspen..kiter yg nengok saspen...gunakan lah keter kecik..pesan dari ERA..hehehe

dude said...

gua paling hangen kalai amoi yang bawak kete!!!!
cissssss

lupekanje said...

banyak riwayat ko tijah....hahah...

acik pun skang leh parking seblh tgn n sebelah mata je...pun cantik lagik masuk kotak...tapi klu alpad....fail la gaknya

ashley said...

...Jah, konpem bukan aku! Aku TERA..ha ha

Tijah said...

mommyct
nek lrt je ke kan senang...


cc
tu la. gagah gak nak parking tu tak pk org lain


hanie
hahaha. salu kena kan? dah elok nak pusing stering skali tgk ada keta teselit kat dlm


huda
nek teksi je la kan?


al
uik. aku salah gak ke bang? hahaha. aku parking jauh bang. lalu situ sbb nak kuar jer.


miez
astagaaaa...ok la. akak blaja besabar sket lepas nih


k.gerau
masaklah eh keto sey kocik kak nak sondol cano. hihihi


yb
tm dia tak bawak penumpang laki bang. tapi kalu single & available mungkin leh consider. wakakakaka


heze
anak mak minat sport car jer. hikhikh


dr
ntah2 dia pun tak teral parking alpad kan? dah biasa bawak keta sukan je...


oranglidi
nak letak riwayat at-tarmizi cam over plak kan..

Tijah said...

aslina
sok lepas abes blaja agak2 susah dapat keje leh parttime bawak van skolah kan?


zonaku
gagap? wakakaka. dah la tak reti parking...gagap plak tu. err...cam takde kena mengena je kan?


jas
nak u-turn pun sonang kan?


paklong
salam. kita ni dah bedebar2 tunggu sikittt lag masa nak abes 15 menet nih


dude
amoi keding bawak keta besar sorang2 kan?


acik
hahaaha. pencen sok bleh bawak bas skolah tu cik...


k.ash
aku tawu kakkkk. ko mmg teral bawak keto bosa2 ni...

kak wos said...

tak tahannn!!!
riwayat al-tijah!
kah!kah!kah!!
nok,
cok dah seru supaya kita kembali berjimbarambam.. cemana? bila?

tentangseseorang said...

apakah ini hint nak suruh carlos beli alpad pulak?

kakngah said...

td aku paking sblh wish yg bernombo pndftrn baru. senget wish tu paking. harap kete mahal jek tp tek teral. aku impit rapat2. psl aku nk ngam2 kete aku dlm kotak. kok dia kuar tergesel, lantak la.. kete aku mmg dh buruk pun... muahahahaha!!

jo said...

eleh..
pergi jusco la tu!

Tijah said...

wossssss
windunyer aku kat ko wos. minggu dpn aku blk penang. minggu 1 lagi ah. potlak umah ko ok tak wos. aku bawak ayam. cok kata bihun sop ko sodappp.


ady
tanak alpad dik. akak nak fairlady. huhuhu


k.ngah
hhahhaaa. kan best kalu ada peraturan...sapa parking tak betul keto eh kono clamp kan?

Tijah said...

jo
mano tau? wakkakakaa...

mamarempit said...

naik motor yo jah,..sonang

tasekM said...

tetiba pulak aku rasa nk siku perut ko bila nampak riwayat al-tijah tuuuuuu.....~

:P



.

||alis|| said...

eh kak aku baru tingat daa... apsal gemini nih 2 mggu mesti ada isu ngan alpad+parking nih eh.. kemarin pon aku ada isu ngan alpad, yg berebut parking tuh.

eh? kebetulannyer! jom tanya kak TM, ada ke tak dia isu yg sama.. haha!

||alis|| said...

eh aku ngan kakTM sama2 bagi komen! terkejut nih terkejut, wakakaa!

tasekM said...

yb
tm dia tak bawak penumpang laki bang. tapi kalu single & available mungkin leh consider. wakakakaka

-------> tijjjjjjjj..... bab2 speku serah la kat ko kan tij kannnn...?

wachaaaaaaaa!!!!!!!!!!


hahahaha.... :P

.

Lifesaver said...

tu namanya org tak sedar diri kak tijah oiiii...baru lepas P kot...sabar2 je la kak tijah...

nape akak tak gi tlg je park kan keta dia..hehehe

~0~ said...

nape akak x demo kat driver alpard tue??hehehhe

AZANI said...

salam Tijah
berat mata memandang , berpoluh ketiak driber tu..walau aircond full blast...power streering pun tk bantu...nak kena ada klindan tunggu kat luar.....bagi signal....ok lagi lagi lagi..ooop.!

KAKTINY said...

aku menurut je lah riwayat al-tijah nih.. aku bermuhasabah dan sarawak serta semenanjung akan diri aku.. aku mmg tak layak bawak kete panjang.. jadinya aku kekal bersih ngan kete kecik aku skrg.. kehkehkeh...

wos!!!!!... mana hang hilang dik oii... (kot2 panggei adik, dia muncui plak nanti.. kuikuikui..)

aku nk ikot gaks wat potluck kat umah wos.. tapi aku bawak puding cocktail je lah.. buleh??.. hihihi

Otak Delusi Pelita said...

Dah 5 keta Apphard tu kak kat hi way bawak melelong la,potong dekat2 la.Aku pn tatau nape tapi semua apad putih

aripsamat.... said...

hehehe...kete besa biasa la...mungkin baru beli kete pas menang toto

Tijah said...

mama
takdo lesen moto masaklah eh. hihi


tm
tak rasa der nok. perut aku tebal. wakakakaka


alis
kannn? alpad mmg sker cr psal ngan blogger kot kan? tm? dier ada masaklah dgn sore bapok tesepit jer...


tm
opocotttt...


tm
alaa.....tapi betul kannn? sbb aku pun sama. wakakaka...


lifesaver
kalu aku tolong park pastu akak kena pi bayar parking la lagi skali jawab eh


~0~
takpe. sok2 akak bukak driving school


azani
hahaha. apol a gunanya reverse sensor tu bang kalu tak tau pakai kan?


tiny
hoihhh. mano bleh puding sajork. etlis cake sikretresipi 3 flavour. wakakakaa...


odp
ko tengok la 1 hari misti GH buat alpad tu sbgi keto jenazah sok kan? sedang elok isik 2 keranda tu...


arip
ker...gores dan menang? hhahahah

shija said...

seb baikk..baru nak boli keto panjang+bosa ala2 alphard trus tak jadik bile kiter dengar tazkirah tijah..kite terus jadik insaff...so kite ingat kiter nak amik kete cam tijah jerk la..kaler pon kiter ingat nak same ngan kete tijah...leh tak tijah?leh la...tijah kan idola kiter..*pitammmm(jiha tolong taipkan)

Yunus Badawi said...

nasiblah aritu aku jumpa tijah sorang aje. Kalau tijah dan tm sekaligus, mau runtuh Jusco tu hehehe

Tijah said...

cija
acu nak beli alpad?? yo. mano kau nak paking tu? kek medan mara dopan tu ko? wakakakaka


yb
bukan runtuh bang.meletop terus

cik said...

Oh saya sangat benci dengan pemilik Alphard! Sebab sudah berkali-kali mereka sangat kuong ajo dan rasa sangat hebat.

jas imran said...

saya bwk keta kecik je, bak kata membe opis kereta orang miskin.. haha..

tapi takpa mmg senang u-turn kak tij.. semua senang.. siap bole parking tepi jalan jap gelakkan kereta bosa bona yg tak lepas u-turn.

kalau parking bg masuk betul2 biar kereta besar2 tertipu.. keji tak keji tu belakang kira.. muahahaha..

Tijah said...

cik
kalu kat hway suka sondol2 pastu kasik hi-beam kan?


jas
yer. tu pasal aku suka keta kontot2 nih...hatchback. senang bawak, senang parking

PUTUBAMBU said...

kesimpulannya..
pakai lah kete kecik..ye dak? hehehe

Otak Delusi Pelita said...

kakakaka stuju!

kak wos said...

oke bebi!
enitaim!