May 5, 2010

info berguna

baru dapat info...
ke korang dah tau?
speed trap takleh detek speed lebih dr 200km/h ek?
betol ke?

wuuu!
kena rembat kereta sukan ni...
kita kan rajin rempit sbn-chulan tower/bnm skrg...

bangang betul renault nih...
asal keta ko sedap ahh?
suspension kalah fairlady...
takpe...
mari bekerja keras utk dapatkannya...

mecing dgn kasut BATA kita...
(eh tidak! ini bukan renault versi idaman itu)

48 comments:

NenekPenne said...

wahhhh confirm nenet akan lebih bergaya naik keta ini...phewitttt....

Tijah said...

nenet
lagi power dr BMW nihhh. makan asap beb!

Daun Bidara said...

ko memang peminat keta jah?

zonaku said...

hehheheheee... keta sy meter takat 160 jer ni... nk kena tukar meter la plak lps nie

A.I said...

kau melampau tau jah!

kucingorengemok said...

suspension tu natang apa pun aku tak tau, terer la ko jah (kata pembodek, haha)

Tijah said...

daun
yer nok. aku mmg seorg pengkereta


zonaku
aiyorkk. meter ke sentimeter kah? hehehe. kono tukar keto la dik

Tijah said...

ai
ye ahh. cecah 110 lebih sket dah kena saman pehal kan. huhuhu


kog
suspension tu 1 spisis dgn ketumbar nok. rasa dia cam kumbang. hikhikhik

Ajleaa said...

kak jah..bukan 200kmh la..160 je..more than that xleh detect..so, let's speed up

tasekM said...

hiway pun jammed la nih jah... leceh. 130. brek. 140. brek. 160. brek.

ha ha.


.

Lazyf... said...

Renault apo kak?
Renault Kangoo kah?
Hehehe...

Lazyf... said...
This comment has been removed by the author.
KAKTINY said...

takdak maknanya ko nk rempit sampai 200km tij oii kalau setakat ko nk rempit dari S'ban ke KL nih.. masuk KL je, kang digelakkan dek spesis2 jantan cam laki aku..

ayat: 'kena traffic light, duduk belakang aku gakss.."
@
ayat: 'pecut cam jin, sampai traffic light berenti gaks.. try le pecut... kete hebat, takut gak kena saman..'

pedih oo aku yg sebelah ni dengar... mati cecita aku nk amik ferrari.. letak model ferrari shell tu je la atas dashboard si comel aku tuh.. kehkehkeh...

(uish.. balik kena mintak ampun nih.. ngumpat dia terang-terangan... kahkahkah)..

- apapon.. 2morow aku nak naik kete tinted hitam ala2 kete diRaja tuuu tauuu... hehehe...

Pnut said...

oit kena minta penaja ni utk taja kereta ko tijah..
baru kelesssss

Tijah said...

ajleaa
laaa. ye ke? baiklah. mari speed up lagi sepuas2nyerr


tm
tak. kalu nak spiding kena masok lekas la. xde keta situ. tapi kalu masok melaka konfem saket hati. huhuhu


lazyf
clio sport aaa. tak pun megane f1. kangoo? mak rizeb mai komen. hehehe


tiny
LEKAS nok. LEKAS. kan lekas sampai cheras tuu...err..ko tambah tinted baper layer lagi nok? hahaha

kakngah said...

den kono sped trap KL-SOMBAN hiway.
tah bilo maso den drift kek situ gak eh. padohal tarikh & maso tu den elok yo betandak kek ops. siap bwk ank2. cam tadika dah hahaha!!! kok nk bukti pun den ado la.. hampeh yo polis ni kan.. mkn duit org miskin yo. den tak halal an do...

Tijah said...

k.pnut
alaaa...tarap cam aku ni mintak corell pun lom tentu org nak kasik kak. sedehh nihhh (tapi tau k.pnut pasti sponser kapkek 4 bijik berdiameter 5cm sempena besday tijah bln depan kan? wakakakka - gelak dulu seblm nanges)

Tijah said...

k.ngah
hehehe. mak rasa gejet dia lama tak calibrate tu. maklom la xde bajet.

KV said...

aku naik kancel je jah. Konfem tak kena speed trap sbb macam siput. Huhu

h a n i e said...

ni br kete sukan ni kak...
kalo hujan...buleh la bela boye dlm tu kan..

hahaha

julietchun said...

seksi la keta tu :P

KAKTINY said...

aku bukan cakap pasai tinted kete aku... TINTED KETE KO LE WEIH!!!... warghkahkahkah..

(esok kan ada org nak jemput aku di tempat 'kantoi lagi dikenang'...)... kehkehkeh...

Pnut said...

ya tijah boleh ku sponsor kapkek tu no prob, sbb june juga besday akak, besday alesya dan annibesari
so kompem lah ada hadiah kannnnn

Yunus Badawi said...

Baik2 ko kat LEKAS tu. Dulu aku pun tekan sampai lantai tapi sejak Achik eksiden kat LEKAS tu aku setakat 150 aje ngeee

psst - DUKE pun dah ada speedtrap huhuhu

PUTUBAMBU said...

wah..lawa ah kete renault@reebok tu..

ni kalau eden bawak..mau terobang tudung2 lycra ngan tudung shawl den ni..

sampai kat KLSentral.. dah rupa org kena karen jek...! huhu

J@J@ / Bini The Rock said...

jgn nak menye'peed' je kak...

ingat arwah dak Achik tu haa...
kang tak pepasal lak kete kasut tu terbako bawah senbord SENAWANG..

Al-Fatihah utk Achik!

sheila said...

gamba tu mmg keto boto ko???

penarek becha said...

elah, ni mesti baru lepas kena saman ni..

kak Erna said...

jah boto ko jah..tapi jangan la bawak laju2 jah..bawah 100km pun tak kono speed trap gah jah..selamat lagi..
janji boto keto jah...nak kato keto ko kasut..tak tau lah...

PnConfused said...

wahhhh...



sgt bergayelahhh kete sukan itu kak...




:D

hazirah said...
This comment has been removed by the author.
lupekanje said...

sib la keter acik tu tk leh lelaju...acik bwak sopan yo..
klu laju sikit...udah ketar2..
nk sampai 200??? mawu melotup injin keto acik..pehtu acik kono la nek bas gi kojo..heheh
tpi klu la dapek bawak 200kmj kannn..musti torobang acik.

~Kak AZZ~ said...

Gilo ahh sampai 200kmj... Akak takat 90kmj tu dh kigho laju dah tu... Sobab tu la tak suka naik keto dgn adik2 akak ni... Bawak keto mcm oghang ilang akal... Lobih seleso naik keto dgn abang yg cikgu tu... Berhemah di jalanraya.... hehehe...

k.e.r.i. said...

apa ke buruk nau rupa kereta macam kasut.
geli aih.

Catwoman said...

Salam Tijah.....

Hati2 drive kete tu ye....
Risau aku nengoknye....

:)

DrSinga said...

fer ledi gak idaman kalbu ku...
200 km/jam???
polis tak sempat nak angkat dan on kan alat tembak2 laju tu...sebab berdesup hilang..

adibah said...

make sure got GPS occay!! :)


*larikkk

iina said...

Jah.. kalau ekau nak pecut tanpa had laju.. aku sugges ekau poei lah german.. hiway kat sana takdo had laju tau.. ko pecut lah sampai 300kmj pun xdo sapo nak tahan n speedtrap ko.. hehehe..

kalau takat jln poei pilah semban tuh.. lupo kan yolah.. kalau kono kek blkg lori.. keto ferrari pun tekan minyak xlopeh hehehe ;)

Tijah said...

kv
takpe. kancel pun leh tune ke turbo per skrg.


hanie
boye ke bang boye? bolehh jer...


juliet
kannnn??? heheh


tiny
ehh. keta aku ehh? keta aku kan clean & clear nok


pnut
sama la plak besday kannn? boleh la selebret sama2 ni. hadiah? err...


yb
LEKAS tu kosong dan membosankan sebenarnya. cepat rasa ngantok. tu jer. bukan sbb keras ke haper kot tu.


putu
kok centu kena la pakai helmet plak ek? hahahah


jaja
menyepeed secara berhemah takpe. insyaallah saya ingat pesanan anda

Tijah said...

sheila
ontah la. tu gugel tu...


penarek becha
aishhh. mana tau nihhh. heheheh


k.erna
hahaha. tu pemongak yo tu kak...jgn la pecayo


pn.confused
bleh join abg jem kan???


acik
samo la cam keto sey skrg. mengelotar kok dah over bona tu...


k.azz
ok per. bawak keto laju2 untng2 sok cokap dan pencen bleh bawak keto jenazah.


keri
tu photoshop kot tu..hehehe


ketwumen
yer. ko pun hati2 too...


dr.singa
ferledi mmg cantik kan? figure menggoda plak tu. renot mmg sedap tapi figura kurang lawa kan?


dib
gottt (tu nak ngungkit kes gps aku mati kat keramat la tuhhhh :D)


iina
laaahaiii. nak kono poie jemen la plak. jauhhh tuuuu...

ztzett said...

ooo...patutpun ajak aku bfast kat nilaii.....

Otak Delusi Pelita said...

Aah kak aku pun rase sebab banyak kali kalo aku drive 120 tp tak kena tahan kat next stop punye sekatan.Aku renew road tax aritu gigil2 la cek mmg takde.Lega kan?

kizzy tf said...

hahaha ingat jenama "naiki"..tp "ribok" plak.

Tijah said...

zt
hahhaaa. marilahhhh bercanda...


odp
misti ko lalu kat speedtrap gamba patong tu kot


kizzy
kelllas kannn? baru sporty...

green apple said...

kalau aku press sampai 190, toksah 200, konfem tertanggal stereng dah.

Tijah said...

d
pastu konfem kena pegi fisio kan? gegar tulang2..

Otak Delusi Pelita said...

Kek dopan polis yang pogang penembak sapo bawak laju.Ghaso den yg botol.Yg patung tu kalo den ke Utara mmg banyak.

Tijah said...

odp
a'ah. buek comeh yo kan?