Oct 20, 2010

janji update...

random saja.
point dibawah tiada kena mengena antara satu sama lain.
nak tambah?
boleh juga.
hari ni kita belajar moral ya.
  • kalau masuk training, jangan duduk sebelah manusia becok. nescaya tidak bebaloi fee yang dibayar kerana terpaksa melayan dia borak. solution? lepas break saya tukar seat. duduk sebelah apek muka bosan yang lelap sejurus 10 menet trainer menyambung ceramahnya. peace!
  • sudah habis study kan? baiklah. pegi la cari kerja. skrg kan turn kau tolong mak kau pulak. dia dah perabis duit kasi belajar tinggi2 ujung2 kau join parti sana parti sini konon2 berjuang utk bangsa. PRIORITY plis! bukan dosa pun jadi aktivis. tapi tolong la family dulu. ini sampai tak cukup makan. jgn sampai "kera dihutan disusukan, anak mati kelaparan". not good. not good.
  • suka baca cerita org. sesetengah tu...tunjuk beli macam2. tapi cara dia cerita dlm blog ok je. suka je baca. siap looking forward tengok next dia beli apa. tapi ada sesetengah tu pulak (jenis yg baru merasa duit biasanya) cara dia cerita buat kita rasa...eewwwww. obvious kan? org suka tak suka bergantung pada cara penceritaan kita.
dah.
tu je la 3 benda nak cerita.
janji update kan?
tengok la kalu rajin lagi 8 hari saya update lagi.

isk!!!
sapa la tegamak cari kak tijah janda tu?
huwaaaa!!!
bang!
lempang sket org tu bang...

32 comments:

Ms.Lilies said...

meh aku tulun lempangkan...
mmg tgh cr muka utk dilempangkan...dilempengkan jua pun mulih

:))

Ms.Lilies said...

wah aku pes niari...
nila akibat xbleh tdo

Tijah said...

mimi
aku pun takleh tido. sbb tadi tertido awal akibat makan "mimi". wakakaka...(ai update yu later yer)

peej said...

aku pernah dapat keyword tijah gemuk. tapi aku tak sanggup nak buat entry. nanti kau suruh abang kau lempang aku pulak.
aku rasa sampai kat blog aku sebab aku gemuk dan aku ada link tijah. so seswai la tu. haha.

kak Erna said...

tijah..betul tu..ado gak cerito jah..kalau tak rindu..
waa..macam tak tak pecayo yo..mintak tolong abang soh lompang..he he..

kakpah said...

lamo tak donga cito kau jah. sibuk yo. bilo nak datang buekkan atuk punyo prudenc.. tu.
.
.
lenkali kalau miting ko apo ko, bawak selotep. banyak2 cakap orang sobolah tu, tampal mulut e..

sokian, timo kasih..

Tijah said...

peej
hahaha. ko ingat laki aku sanggup lempang noradenish nok??? mana mungkin. silap2 dia mintak otograp kangggg.


k.erna
kok somi sey baco misti ngekek2 dio golak ni kak.


kpah
hehehe. sibuk sikit kak. akaknyo cek dah kuar. ado 2. nanti sey bawak sekali maso jumpo yo. sey tengok atok eh pun kemain bz ngan konvo tu.

Chik Att said...

Jah... aku suka yang no3 tu .....
Manusia ni macam2 ..... kenkadang geli geloman nak baca..... leh gi langkawi ..... rasa mcm pi sopink di london....

johan adam said...

aku kuat kentot. kalo training, ko nak x duk sebelah aku kak tijah oi?

momguess said...

kalau ko dh jumpe sapa yg cari tijah janda tu
ajak die g banting japs

A.I said...

aku molot becok. tp kalau dlm keadaan tu aku lagi suka lock molot. jadi, selamat kalau kau dok sebelah aku Jah..

h a n i e said...

kot dia ingat akak duta kopi janda kot..hahahaha

tasekM said...

ko ni suka buat n3 yg aku rasa dh jatuh kepada n3 ngumpat ni jah. tapi aku nk komen gak la. :p

pasal point no 3 tu. ok. aku setuju. mmg ada org, kalau dia cerita apa2 yg dia ada kita rasa seronok je kan nak baca. tapi ada plak yg bila dia cerita itu ini yg dia ada, kita rasa meluat sbb berbunyik mcm menunjuk2 tak tentu hala kan...?

satu lagi yg aku tak paham. ada yg cerita blog dia hit tinggi. banyak org baca. banyak org komen. banyak org tgk profile. hishhhhhhhhh.... tak paham langsung aku! terasa diri sgt berjayakah...?

pasal keyword plak. ko tau. keyword kt blog aku yg aku tak tahan ialah 'beranak ompek den nanti juo'. kahakahkah..

iyolah. kau tunggulah sey beranak ompek. hahaha...

perghhh... gila panjang komen aku nari. cuti la kata. melaka maju. nogori dh maju lom...?

hehehehe....

:p



.

DrSinga said...

sila cari apek yang tidur tetapi tidak dengkoq

zie said...

Poin ke -3 tu sungguh betul, meluat sey....ya allah...macam riak pun ada jugak.

Daun Bidara said...

kelakar ko tasik... adoi..

Madam Sooyaree said...

tijah janda baru 2 orang, tijah lawa 3 orang :D

julietchun said...

dudk sebelah org yg tido aku pon mula la nak join sekalik :P

KAKTINY said...

1) bagus.. ko student yg baik.. nk dengar ilmu, bukan nk dengar menceceh makcik joyah.. hihihi..

2) bagus.. ko anak yg baik, beringat nk tolong family dan tak minat politik yg membosankan.. hihihi

3) bagus.. ko pembaca yg ada taste, tau beza cerita umpph and cerita eeewwwww... kehkehkeh..

ko mmg kelaaasss nok.. hihihi..

okeh.. aku tunggu entri ko yg kedelapan belas hari or bulan plak utk di komen.. hahahahaaa..

adibah said...

citer maher zain takdek?

Nizam.Ariff said...

Aku suka point no. 1 ko tu... sungguh releven... hahaha

Yunus Badawi said...

eh aku tak termasuk dlm golongan org yg ketiga yg ko cakap tu kan? Skrg jarang pun ko komen. Aku takut cara aku citer ni buat org berbulu membacanya atau lebih teruk lagi menyakitkan hati org.

Your honest feedback plis sbb ko kawan aku.

Puan Capa said...

sapa punya keje tu?leh check tak?

PUTUBAMBU said...

hehehhee...kelakor

h a n i e said...

kak tasek sayang..
komen panjang yeee..
ape kata pi buat entry baru pulak..





*run baby run!! hahahahaha

peej said...

hentikan la dengan panggilan itu. jauh panggang daripada api nok. kau tebiat ke apa jah panggil aku mcm tu. everytime kau sebut tu aku kena samak tau.

Petito said...

jah, noradenish????

pankreas ku tetiba mengeras...

aduh aduh aduh!!!

Tijah said...

chik att
biaso la tu. koro baru dapek bungo mmg centu. cam gayat sikit kann. huhuhu


johan
kalu aku selsema...idong sumbat. ok jer.


momguess
pastu bakar atas zink kan? ko nak join nok?


ai
a'ahhh. kita bawak jajan kan? boleh ngunyah...


hanie
sodap ke kopi janda tu dik? hikhik


tm
tu la. apa yg dia dapat dgn hit tinggi2 tu ek? populariti? owhh plis. mungkin diorang suka la. tapi bukan kita. kannn?kan???
(aku kagum dgn komen ko hari ni. sungguh tas...)


dr. singa
tak dengkoq doc. tapi paler pusing2 360 dajah. nak gelak pun ada.


zie
ntah. cam tak ingat hari esok cara ceritanya kan?

Tijah said...

daun
tasik mmg centu. tapi kat luar dia bengis orgnya.
(cubaan provokasi)


madam
sapa la yg 2 org tu kan? haih.


juliet
aku takleh tido. klakar tengok paler dier pusing cam helikopter.


tiny
wakakakaa. kasi can la nok. eh esok aku nak pegi k4. beli dory nak buat laksa. wakakakaa...


dib
takdekkkk. tapi mak cam ada benda nak gossip nih. kihkihkih


nizam
kan? becok sungguh macik tu tak tahan telinga aku nih. sabar je la.


yb
aku dah fback kat fb bang. konyer blog tade hal la bang. jarang komen tu sbb aku kurang blogging skrg. huhuhu.


puan capa
takbleh rasanya. tatau caner nak check. takpe ah kann...


putu
ko gelakkan mak yerr...huwaaa


hanie
uishhh. cuti2 ni baaaanyakkk benda dia kena buat kat umah tu dik. esok ok kotttt...


peej
siriyes nok. itu benda petama aku ingat masa tgk gamba tu. aku tak tipu tau. huhuhu...


petito
apsal keras wok? niiii nooo niiii nooo. kojap mak talipon embiulen

uji6june said...

hehehehe ...
jahatnya



.

~Kak AZZ~ said...

Yg no 1 dgn no 2 tu akak setuju sangat2 la..

Yg no 3 tu akak no komen la... sbb akak kureng sikit nak komplen2 blog orang ni sbb blog akak sndri pon tak semenggah, apa hal lak nk komen blog orang kan...

tukang jahit la katakan... kena la ukur baju kek badan sndri... huhuhu..

Tijah said...

k.uji
tak baik kan kak kannnn?


k.azz
tak ukur pun...kono comin kak kan? tapi ado org tu...takdo comin kek umah eh. kihkihki