Jan 3, 2011

2011

salam 1 malaysia!

wah! mukadimah...

sedang narrow down things-to-do list.
ada byk perancangan.
ada byk benda nak kena fokus.
tapi kena kecikkan ikut priority.
esp utk family & business.
kadang2 kena let go something...to get something.
kan?

mungkin akan kurangkan blogging.
atau tutup terus.
tengok la macam mana.
by end of january ni.
kalau tutup...jumpa di fb je la ye.
add la saya.
insyaallah saya esep punya.

since 2007 kan...
rasa mcm dah penat menulis.
tiba masa utk baca je pulak kot.
jadi silent reader.

ini apa yg saya rasa buat masa ni je la.
kalau tiba2 berubah hati tak tau la pulak kan.
kang tuduh mak propah pulak.
hiks!

apa2 pun...
i need a break.
but will be back stronger.
maklum la.
orang ingat saya ni hepi selalu.
sbb entry asik merapu.
tapi otak penat takde yg tau.

harapan...
semoga passive income lebih kencang taun ni.
wa mau retire early.
make money while drink coffee.
to all my client...
u'll grow with me.
insyaallah.

amin.

44 comments:

Nia Dhani Nasir said...

Alo....xbest arr cam gini...
tak mo la benti kak tijah...
nanti xde gelak2 dah bukak blog...
Jangan yea...

Cik Agogo said...

alaa... kak tij... kat fb ramai sangat la kawan2... nanti tak sempat nak beramah mesra mcm dekat blog ni... jangan la tutup blog eh? eh? eh?

DeLancrettLurpak said...

wah, nak grow gak, erk, saham ka? insurance ka?

nazri marie said...

nnti kami add...

Marina Monroe said...

Auntie ingat auntie jer malas nak blogging tahun ni, ruper2 Tijah pun gitu.
Tapi auntie suka Tijah menulis dan auntie baca setiap entry..
Up to you dear..Its yr choice..
but I/m gonna miss you here

Pok Li said...

Menulis atau tidak. Jangan berada dalam dilema. Tulis ajelah walau pun sebaris

hatim a.r said...

kak tijah inspirasi saya start belogging woh.kalau akak nak tulis merapu pun saya kompem baca,jadi sila jgn retire

Madam Sooyaree said...

Jangan le tutup Kak Tijah. Aileviu, your blog is superfunny hokay

ARIPSAMAT said...

jgnlah tutup...huhhuhuhuh

Aku said...

Yeah! I'll grow with u...

heheheh...

CoKeLaT-RaWkZ said...

Jah, jgn tinggalkan kami Jah. Kalo tengah tensen kat ofis, blog mu menjadi panadol ku jah oi.

Ayda said...

jah akak cari ko kat fb ada dua nama cam nama ko.. satu dari kulim satu dari johor baru... sorang ko tu Wan.... mana satu ko ni...

monas2petronas said...

ceh kak jah, 2011 ni aku baru la nak jinak2 balik dengan blog, nak rerajen sket, ko lak nak slow down..

Lazyf said...

Kak Tij...

"don't break my heart"

:-(

p/s : pesbuk akk aper ek?nk add bole?

||alis|| said...

ada apa dengan wonderland?

eh silap2 kelaut dah tuh.

takpe kak, takde blog pon kita tetap kamchengho.

jangan ngirau.

jom2 buat duit pencen awal.

axie said...

kak tij,
jangan berhenti
belog kak tij BEST!

tasekM said...

jah....



err...nnti la kita sembang..




.

Mama Datt n Dania said...

bismillahh..

*1st time komen setelah asik jadi pembaca senyap*

jgn la tutup.. xde sumber rujukan disamping gelak tawe depan lappy..

heheh

- GC - said...

jgn lupa add kat fesbuk nanti.

AZANI said...

kak tijah
ooops
puan tijah...
mana link fbnya.....yelah sebelum tutup blog...


salam 1 malysia ...

Hezesuze said...

apa name kt fb bak mai huhu
tak pun add weols ye

heze zamri

yihaaa!!

chai n tea said...

YB tijah..

saya bantah perletakan jawatan anda..

hehehe

ala kak xmoaaaa..nanti sy nak cilok resepi dr mana..opis den xleh buka FB kak

ikan emas said...

salam 1 amalaysia !

kekadang tulisan merapu tu yg suka dibaca...

kak Erna said...

jah..tak aci kalau tutup terus..jah salah sorang yang suruh akak tulis blog dulu kan..
cik gu tak boleh beronti dulu yo..sebulan sokali pun tak po..janji ado..he he..

FARYN said...

memang akan terasa penat kadang2 kak.. take a break dulu...

ztzett said...

beb...janganla... belog awak kelakar tau... pleassseeeeeeeeeeee...

uji6june said...

aiseh Jah .. janganlah :(
nape? Jah rasa terbeban ke?

hapdet blog 3-4 hari sekali
ato seminggu sekali pon
kira takpe lagi
janganlah pencen ..


*

CAYANG ALIN said...

Happy New Year Kak Jijah..semoga semua perancangan berjalan dengan lancar..Kak Jijah jangan la tutup blog ni..sunyi sepi la dunia den nanti..ailebiu la Kak Jijah..

mashi said...

dh lme bc blog k.tijah...
secret admire gitu...snyp2..huhu
jgn la benti:(

~M i z a ~ said...

ala akak tijah kesayangan.. jng r tutup blog.. saat2 saya sedeh, saya msti crik blog akak, bleh baca n gelak sorg2 taw..
1 lgik reason jgn tutup blog, sejak kat sydney kot sy dok tiru resepi akak.. so if close nnti, mana nk crik resepi kak tijah ni??hhoho~
ai mish yu bebeh!

~M i z a ~ said...

ala akak tijah kesayangan.. jng r tutup blog.. saat2 saya sedeh, saya msti crik blog akak, bleh baca n gelak sorg2 taw..
1 lgik reason jgn tutup blog, sejak kat sydney kot sy dok tiru resepi akak.. so if close nnti, mana nk crik resepi kak tijah ni??hhoho~
ai mish yu bebeh!

@rep said...

tidakkkkkkk jangan berhenti meroyan..

gonna miss u mak!

ashley said...

hmmm...fb dah ambik alih blog...
hmmm..

aNiS tHe BumbleBee said...

kak tij..janganlaaa tutup blog.camne ktorg nk godek2 resipi kak tij nnti haaa...kasihanilaa kami di perantauan ni...ekekeke!

al-lavendari said...

abang pun rasa penat .. tapi dah dua tiga kali nak mengundur diri, selang beberapa hari muncul kembali.

janganlah tutup .. biar kan jer terbuka. bukan masuk dek lalat pun.

kalau penat berhenti kejap ambek ongap.

Suehaily Mohd Jiwa said...

ala kak tijah apa ni??x best ah cenggini.mana nak dapat resipi dah lepas ni kann

Fida Ghazi said...

kak jah.. semoga dapat buat duit banyak2..

tapi kalo ade masa lapang..tulis lah kat sini.. sedas dua... yeh?

Yunus Badawi said...

Hebat cita2 ko tijah - make money while drinking coffee.

Dah naik kembung aku minum kopi tapi takde pun duit masuk huhuhu

Tijah said...

tengs kerana masih menyayangi saya. huhuhu. lebiuols!

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

sudi ke nak app akak?

PUTUBAMBU said...

alah tijah..jgnlah gitu...

* aku pun kengkadang ada gak terpikir gitu..nak slow down je

Dania said...

jgn ler noks, ramai peminat u tuh... btw, all the best ehhh... mak pon hrp tahun ni mak dpt buat DCA tetiap bulan... RM10/mth aci tak utk desperate housewife cam i? hehehe!

w.a.n.i.e said...

nice entry..i suke

Blogger said...

Get daily ideas and instructions for making $1,000s per day FROM HOME totally FREE.
JOIN FOR FREE