Feb 9, 2011

oppss!

dalam talipon gua...
contact no...
ikut susunan...
atas sekali nama suami.

Abg (Hubby)

diikuti dgn..

Abu Used Car
Adivitra
Adylina
Aida Abaya

dan seterusnya.

tadi pagi suami gua antar sms.
"dah sampai opis. take cr. luv u & cem"
begitulah kami reporting selalunya.
just nak bagitau dah selamat sampai destinasi.

gua tekan butang laju2.
balas balik "luv u too"

lama lepas tu rasa nak clear sentbox.
ini habit.

innalillahhiwainnailaihirooojiunnn...
mampos gua!

agak2 bini en. abu baca tak sms gua tadi tu?
dem.

58 comments:

Ms.Lilies said...

Aku nak lari sesiap jauh dr ko....takut kena tempias bini pak abu nnt



Larikkkkkkkkk

muna said...

takdo plak en. abu jawab ko?

matiklaa kak jah lopeh ni kono sosah ngan bini en. abu.

isabelle said...

en.abu save nama kaktij sbg tijah bergetah atau tijah gersang x? kuikui.
jgn mare

Piah Becok said...

aaaaaa!!!!


larrrriiikkkkkkkkk!!!

- GC - said...

agak2 cik abu gaduh laki bini tak arini???

viruspadu said...

matiklah hahaha

al-lavendari said...

tak apa .. rasanya bini abu tu kembang hidungnya sebab ada juga orang minat kat laki dia !

Siti Nur Aminah said...

en abu tak reply ke???

gua pernah slh hntr sms kat mak.walhal nak bagi kat boyfie..gile kene bhn..

h a n i e said...

wahhhh..main lerp2 ngan cik abuuuu...


hahahaha..

kakngah said...

jah.. baik ekau htr sms mohon maaf. yo la.. namo pun tak sengajo. kang tak pasal2 pak abu tido luar.. gersang pak abu... sapo nak nanggung eh..

Kazaztan Team said...

ahahhahahha....jaga2...nnt kena ketuk...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

oh akak ker yang sms suami saya..
ai rela bermadu dengan kak tijah..hehehe :p

-bini en abu..

Yunus Badawi said...

eh aku pun dapat sms ko tu tadi. Nasib baik aku sempat delete sebelum terbaca oleh emak Adam.

psst - ko letak nama aku sebagai abg YB ke? heheh

Tijah said...

mimi
ko nak lari cemana nok dgn peha saket tu? hikhikhikkk...(aku masih tertany2 nih...kenapaaa. hahah)


muna
xdo lak. sonyap yo. takut nih


isabelle
harap2 tak save la kann? hahha


piah
jangan lari jauh2 ehhhh. teman la skalikkk


gc
mintak2 tak la kan? siannn en.abu. ehh...


vp
mana nak nyorok nihh...


al
betul gak tu bang. sbb en.abu tu takde la ensem mana. kihkihkih


siti
tak plak. senyap jer. ntah2 dia tukar simkad kan?


hanie
aiyohhh. kalu tomkrus takpe la jugek. opsss...


kngah
hahaha. kau ni backing den ko backing pak abu ni...

Tijah said...

kazaztan
agak2 bini en abu garang tak ek?


elissmie
masalahnyer saya tak bekenan ngan en.abu. hahaha


yb
hahahaha. takdenyer nak letak abg-abg kat nama ko tu der bang. aku letak blogger YB jer.

aNiS tHe BumbleBee said...

kak,untung2 ko dpt rege murah harrier ke alphard ke yg milage xbyk sgt,kontek kite ye?Pak Abu mesti byk stok neh.kakakakaka!

Chik Att said...

lawak lawakkkkk....

kalau mak abu baca .... mampussss

zonaku said...

ko ada minta maap x kak?

@yue said...

mauahahaha!

a'a la dh sms balik tak kt en.abu tu kata silap sent..matikkkk!

tasekM said...

patut reply kt msg dia je... harus la tak tersalah. yg gatal buat new msg tu buat mende... nasib la ko jah.

ha ha.




.

imanamani said...

kihkihkihkihkihkihk.....

Kaseh said...

tjah..`cem` tu aper.. cemolot eh?

Puan Capa said...

aku agak kak..en abu tgh clear inbox dia jgk kot.hahaha

ain (sweet thots) said...

haha.. en abu, pisat2 bangun tido dpt i lap u lak ...

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Kak tijah,

Kompem en.abu terkejut dog mati frog ngan sms akak tu...ekekekekeke...kalo kawan2 rapat xpe gak leh selamber badak ek...kalo bukan kawan rapat...errrr...segan gile rasa nk suruk muka bawah esbok...huhu

fadh said...

cik abu mst senyum lebar tetibe ! haha

♥♥ MoMmY MimiL ♥♥ said...

jgn en. abu jadik debu dibakor dek bininye udahh..gege!

kakngah said...

den beking bini pak abu..
wakakakakakaka!!!!

Aslina said...

kak tij... elok sent link entry ni sebagai tande mintak mahap salah sent sms :D

Aku said...

Dia dah tau ko minat kat dia selama ni...

Sehari dua ni sahih dia senyum memanjang...

Lazyf said...

buek lapuran pulis sbg langkah berjago-jago...hehehe

nisa said...

lawak lah...
mmg pak abu admire la ngan kak Tijah nanti..:p

Huda Ramlee said...

ayokkk..tak tau..

Cik Pah said...

huhu..saya pun slalu gak camtuh..tapi terhantar kat manager saya. nasib baik dia dah paham ..nakkata typo error tak jugakk.cuma kengakadang nak tekan laju laju

kakpah said...

haha... bertorbangan abu tu jah...

PUTUBAMBU said...

muahahaha..!

alah...kalau bini pak abu tu tanya.. cakap le..TERaccident TERhantor kat dia.. maafkan je lah..

momguess said...

semak lah lu der!!!
tak agak2 kot nk reply
nasib baik ko reply cam gitu
buat nye ko reply gini
"abg, terima kasih sebab layanan yg hebat mlm tadi"
konpem lu kena santau!!!

AZANI said...

cer singgah blog cik abu..kot kot ada entri ttg msg tu....

salam tijah

Tijah said...

anis
err...masalahnyer...aku cam tak sanggup nak tengok muka pak abu pasnih.


chik att
nasib baik mak abu tak tau umah kiter...


zonaku
ada. just send balik...sorry, salah sent tadi. hikhik


@yue
dah antar dah. tapi dia tak balas pun. nasib ah kann. hahaa


tm
aku mmg pesen dapat msg jer terus delete pastu gigih buat baru. gatal kan? haih..


imanamani
tak baik tauuuu...


kaseh
cem tu anak gua la. cemolot...errr..boleh gaks kan?


puan capa
kannnn? cepat pak abu...cepat clear...seblm org lain baca.


ain
bersemangat tak agaknyer pak abu pegi keje arini?

Tijah said...

june
tu la. last jumpa pak abu taun 2008. lama giler tuhh...


fadh
lepas tu masam muka sbb bini sempat baca. hahah


mommy mimil
tapi rasanya bini dia dah pegi keje. hahaha


kngah
malehhh aaa kawan kau pehniiii....


aslina
alaa. kang pak abu baca komen2 kutuk dia ni caner?


aku
tanakkkkk. tak sudiiii...


lazyf
jangan ada org baling cat merah mlm kang dah la kan?


nisa
oh tidakkk. saya sedang menyesal nihh...


huda
pak abu senyap nih. caner aaa?


cikpah
tu ahhh. lenkali reply terus la kan. jgn compose new msg.


kpah
jgn dibakar idup2 kek bini eh dah kak...


putu
dan sambung...ko hengat laki ko ensem? hahaha


momguess
wakakakaa. haruslah bini pak abu mati mengejut kalu ter sent sebegittew...


azani
pak abu takde blog bang. :D

ashley said...

ashley punya nombor teletak di tempat ke berapa agaknya?
.
.
.
psstt...
apa kata kalau Pak Abu jawab
" Tunggu yaaa...sikit jam, saya sampai"
.
.
amacam????

kau kesah ke?? said...

ya allah! meriah~
senang-senag singgah leh sini. baru ja memblog.

http://kaukesah.blogspot.com/

kak Erna said...

jah..kalau tak nak poi permata hijrah..kono buek ceromin tu jah..he he.

Tijah said...

k.ash
akaknyer nama under blogger k.ash. so kat urop B ler dier. huhuhu


kau kesah ke?
selamat membelog dik. nati akak zas ke sana yer...


k.erna
hahahaa. sajo yo prektis taip laju2 utk afundi AF sok kak...

Petito said...

jah, ni musti ekau pun selalu spedo sms carlos, kan? kan? kan? sampai terbayang-bayang mrs. abu tu check cam kau check...

muahahahahaha... larikkkkk laju laju!!! lariiikkkk lagi!!!

Tijah said...

petito
mano ado. tijah pecayo dio setio. ceewahhhhhh! petito nak lari poie mano?? majulah sukan untuk negaro. huhuhu...

||alis|| said...

ala kakjah..
tak tawuuu..
jeng3....!!

PnConfused said...

den ponah anto mms gambo den kek hubby tp tersalah anto kat abah.. sebab eh..

pas nama Abg My Hubby

terus nama Abahanda...


nasib baik gambo sopannnnn...

n nasib baik abah den tak roti arr nak membukak2 mms nihhh...

sosevenjo said...

hahaha...
hahaha...wife en.abu will hunt you down..hahahahhahahaha.....

bujal X said...

wee~~tq makcik sebab masukkan blog saya dalam bloglist makcik~~

LiErOSe~QiEmi said...

alamak.. ni dah dikira kesalahan maya ni... jaga kak tij, nanti datang saman dari wife en abu hahaahah

geraugebang said...

habis la kooo jah...malam karang, bini abu lak sms abang hang... balas dendam...ha ha ha ha

Tijah said...

alis
lenkali kena letak nama ko bawah nama somi ku itu kan?


pn confused
hikhik. pasni kalu nak mms make sure dabelcek kan? kang terhantar gamba intim kang...pengsan abah.


sosevenjo
sian pak abu tido luar kan?


bujal
sama2 nakkk. kirim salam omakainul


lierose
lebih ngeri dr saman pdrm kan??


k.gerau
ooooo...takpe. esok sy sms pak abu lagi. hahaha

Najwa said...

hahahahaaaaa..lawak giler..hrp2 x melambung la pinggan mangkuk periuk belanga kt umah en. abu..

tujuhhariseminggu said...

"Betul ke akak suka abg ipar saya"


-adik bini pak abu-

Hiks...

Tijah said...

najwa
tapi ada ade lesung batu besarrrr punya.


7hariseminggu
errr...tak laa. sumpah ai tak suka abg ipar tu.

Pirate said...

wahahahahahhaa ... apa dah jadi dgn Kak Tijah lps2 tue?

iwan suparto said...

Kesian p.abu