Dec 8, 2011

masih macam tu

dem.
gua dah masak tomyam ayam, udang goreng kunyit, telo dadar & sambal belacan.
bukak periuk tengok.
tak lalu pulak.

problem betul la.

gua capai roti.
keluarkan planta.

ahhhhh!!!
bestnya lunch roti sapu planta bubuh gula.

ok.
selamat makan tengahari semua!
nanti petang nak cari idli pula.

note : ISK! BILA ROTI MASSIMO NAK MASUK SEREMBAN NI???

24 comments:

Ladysirna said...

sedap ke roti massimo tu kak?lately ni dengar org selalu crita pasal roti ni

Rumah Kuning said...

rugi...masak sedap-sedap tak lalu makan. cer bawak halaman rumah. bentang tikar, makannnn. mesti sedap. hehehe

Tijah said...

ladysirna
ontah la dik. tu yang nak rasa tu sbb asik dengar org cakap lagi best dr gardenia. kat sbn blm ada lagi ni


rumah kuning
err takleh. tetengahari ni biasa lori sampah lalu. kang tetengah piknik dia press air busuk tu amacam. huiiii...

Cik Ina Do Do Cheng said...

kenapa kita sama:).sesekali makan roti sapu planta letak gula sodap, kerup kerap bunyi gula.pasal roti massimo tu, sabau ye tenggah arrange .

Aidah said...

Cubo buek cam bulan poso, tukar juadah. Kok dokek buleh gak diarrange kan ngan akak ni haa. Tapi haghi ni cadang eh nak goreng ayam , lopeh tu goreng cili api potai ngan ikan bilih. Goreng koring yo macam masak stail oghang tuo tu lah. Lalu tak?

Tijah said...

cik ina
kannn? kat dapur ada kaya, peanut butter, nutella. tapi semua tak kena. planta + gula jugak best. biasa masuk mana tu kak? saya sanggup meredah sikamat-sbn-sbn2 utk mendapatkannya. huhuhu


k.aidah
sey kak. tak kisah lauk apo janji bukan sey sendiri masak. laok org tuo lagi la ghoma. cili api potai + ikan bilih? wiii aiiii. sodang elok tu, baki pulut pagi tadi pun ado laie ha.

hantumakan said...

kau midel laif kraisis kot jah.. wakakakaka

CT NoArIzAh ArIs said...

Baru 2 hari lepas masak yg sama mcm kamu ni tijah tapi sey buat sambak tempoyak ...selosai ompek pinggan nasi sey balun tapi nasi tu sikit2 je le tambahnya jo lobih..hihihi..

isabelle said...

susah2 je kaktij ni.
cer hantar ke sini yang dah siap masak tu. saye buleh tlg jadi food tester tiap2 hari.ngehehe

Acik Erna said...

jah..kalau tak lalu nak makan kek rumah sazah..lajak kedopan sikit..makan kek rumah akak yo..he he

PUTUBAMBU said...

ape yg ko masak tu kan jah..
ko taknak makan..

ko hantor jek kat aku.. aku 1000x sudi menerimanya!

Atiqah Ahmad said...

meh bagi saya kak tijah. boleh exchange dengan roti massimo. hehhe

dailylife said...

roti massimo sedap gile.... berganda sedap dari gardenia

sudipVSsenduk said...

kalau dah sapu butter & tabur gula, ko bakar dlm oven kejap bagi butter cair.. sedap jah! 4buku roti pon bole abis

kakngah said...

dlm pantang ni hari2 laki aku masak nok. kemain sodap. padohal ikan selar goreng takdo kunyit ado garam ngan sawi yo... cubo masak sendiri. kosek yo masuk tokak.

Liz Rohaizat said...

kak, kalau saya jiran tak malu, mau tiap2 hari hulur mangkuk tingkat kat akak. hehehe

||alis|| said...

tetibe esok gua dah tau nak masak apa time lunch :P

bagi senarai menu selang 2mggu kak, gua nak kopipes :P

roti mosimo tuh standard rasanya. habislah pengilang2 roti lain..

DeLancrettLurpak said...

meh la pindah sebelah rumah saya mehhh... kak jah bagi saya lauk pauk semua tu, saya tlg sapu planta aje dkt roti kak jahh, oh bahagiaaa!!!

cahya indah said...

sedapnya lauk tu, auntie..meh hantar kat sini.

Ruby said...

akak memang best!hehe

Ruby said...

roti cicah kari pun best.sesekali cer try...

Tijah said...

dalia
mungkin la. lagi 4 taun nak 40 tu beb.


ct
sey sambal tempoyak tu celet2 sikit samo roti pun sodap. tak makan mo nasik bona.


isabelle
tak boleh la. saya masak tak sedap. nati malu la saya.


k.erna
boto kak? apo alamat eh kak. agak2 sabtu dopan masak apo? dapek lompap ko jangek ko sodap tu


putu
kalau la makanan boleh dipost, aku ok jer. huhu


atiqah
byk stok ke? btw dah rasa dah adik bawak dr s.alam. mmg sedappppp


dailylife
kannnnn? sgt setuju. baru dapat rasa semlm. adik tolong belikan.

Tijah said...

sudip
dah tu cicah kopi hitam panas2 kan? wiiiiiiii...best!


kngah
tu la tu. kok dapek sesekali org lain masak mmg best. kok den rekues, abg sey start injin, ajak makan nasik arab yo la jawab eh


liz
mangkuk tingkat ada 4 benda makan. mmmm...boleh charge tu kan? hahah


alis
mmg la. aku dah try mmg sedap. tebal pastu lembut giler. stim sikit cicah ngan kari mmg stone beb


mim
boleh tapi roti saya tanak lain ya. massimo saja. haha


cahya indah
auntie? huwaaaaaaaaaa...nak nanges nih


ruby
kari? dah tryyy. power kan?

kamal azri said...

tak payah makan roti massimo ni...cara diorang berkempen utk jual roti racist gila.dah macam melayu ni takde maruah langsung..
http://muslimconsumer4u.blogspot.com/