May 12, 2008

11 may celebration!

wah! jam dah pun menunjukkan pukul tigaaaa pagiiiii...akak masih tak mengantuk lagi. mcm mana nih? tapi akak tak berseorangan mlm ni. minah 2 ekoq tu ada overnite sini, tu tengah tido dgn cem kat bilik belakang. tersepit la budak tu kena hempett! masing2 kot kecit plaks tu..

hari ni 11 may, hari ibu + hari jadi ibu. birthday acik milah yang ke 59 taun ni...beliau masih nampak muda jelita tanpa bantuan olay total effect. dan kecantikan beliau telah diperturunkan pada anak2nyer..ahax!!

tadi kitorang celebrate bday ibu dgn cake & ikan bakar. seblm tu akak singgah kings confect dulu beli black forest cake & cem plak kasik bunga carnation sekuntum kat uwan. akak sampai2 jer tengok pari sebesen penuh sudah berbasuh & pasrah dlm petiais. tengok tu..tunggu akak jugak! bukan reti nak marinate dulu ke haper kan...dah la datang2 terus kena goreng sayur & ikan.. ishhh!!! merasa menjadi chep jemputan katanya. akak buat 3 pencicah...cili kicap, budu & air asam version utara. selamat...habis sebesen!!!

penah tengok orang baca iqra' dengan gaya pramugara terlampau sambil mendedahkan pusat & menampakkan sedikit spenda yg bukan berjenama renoma?? akak tak penah ajar ok. mesti acu & acik punya keje...tengok tuh?? sorang membuta lepas makan pastu komplen perut voncetz, sorang lagi supervise sambil tayang vontotsss...tak senonoh kan mereka???

5 comments:

dakwanie said...

aku nak try study macam style baca iqra' tu la, sure pandai nyer

yuz said...

tu la..sbb tu anak aku bleh baca sampai 5 pages. kurang stress.. cuba uwan dia ajar sambil pegang rotan..2 page pun tak sampai...

Anonymous said...

haha..arip tetibe dtg nak ngaji ngan acu,siap bwk buku iqra teh katil..aaa..bababa..tatata....sampai sin a.k.a sa k akak ajar anak kakjah ngaji..(*dgn tak smpt pki tudung akak dah start kelas kafa katenyer,student sowang lak tue coz nurin dah tido)..kan main maghah anak ko ngah bilo smpi jim a.k.a ja...aku ckp..ok stop!!..dah tue dah tue..sok smbung baco..wassalamu..pehtu dio maghah den..no!no!tanak stop acu(*bhs rojak k anak k.jah ckp,haha)..nak gak baco laie..yang terer tuh dari jim anak ko lompek poie ko sin aka sa tau!!sesuke ati die jerk ngaji lompat2 muko surat..ado maso tue tang blakang baco ko dopan...alooo arip!!!nie ngaji k,bukan bace buku teks school teacher azizah!(*merase akak pon ikot arip ckp bhs rojak + grammer lintang pukang katernyerk..i know k,my grammer su*ks..so what!!!)tekebil2 anak kakjah x phm ape acu die ckp..muahkehkeh..free2 kono sound ngan acu ye cayang!!...acik? sile abaikan..anak buah nak blajar ngaji..dio leh ckp kek den..nok ko ajar la nok!aku ngantok la..(*dan2 ngantok kalu soh ajar ngajikan ko nie na!!)ckp la tajwid ko terok segan2 laks ngan aku niek,paling idak pon aku kstau ibu sajorkkk,huhu..

-acu-

:: AYU AYUMiE :: said...

inilah penangan mak-mak sedara zaman skang nie... sgt tidak bersopan... hahaha, tayang montot tak tahan tuuuu...eksen la tu montot gebu!

utk makcik jamaliah...heppy besday yer makcik... jgn lupooo, kalu nk datang melawat si tanggang 2 ekor kat shah alam ni...bwk skali gulai potai kikih... dah lamo ni mengidam...mesti shija tak cakap nie... sukerrr tau buat mak tertunggu-tunggu...ihikssss...

Izzu said...

Hepi Bezday makcik! Sorry lambat wish, akk baru elok domam (ngadu la skali ni..Huhuu..)

Umangaii, pheewwiitt!! Sumo eh terdampar haa!!

Aaa, tang aksi terlampau tu hikut sapolah agak2 eh tu? Hehehe..