May 27, 2008

day 2

hari ke-2 kiterang pegi cu chi tunnel, agak jauh lebih kurang 70km dr hcmc. tunnel complex ni gerila vietcong dulu gunakan utk meeting, living and fighting quaters. sangat intelligent kan cara survival diorang? tengok, mcm koloni semut jer kan???korang tengok la muka masing2...walau di apit 50 vietcong sekali pun tetap akak tak selera okeh!!!dari cu chi kitorang balik semula ke city utk historical places sight-seeing. singgah makan dulu kat four season restaurant...ownernya orang champa muslim yg dah kawen dgn m'sian. sangat dekat dgn petronas residential so mmg ramai la org melayu makan kat sana kan. lepas makan sambung jln2 tengok notre dame cathedral, old post office, opera house, former presidential palace yang sangat cantik architecture diorang dan byk french punyer influence. last but not least...phuong nam lacquerware factory...ni kilang buat handicraft yang sangat cantik tapi bapak eh mahal...urus niaga in dollar okeh!! sentap!!!

2 comments:

Anonymous said...

alaaaa...tak nampak muko..bosa an la sket gambar niek...

-acu-

kj said...

nanti la aku print. ada byk lagi gambar...