May 27, 2008

day 4

hari ni free & easy...pagi lepas bfast kiterang pegi tengok silk shop dulu. sangat la fragile silk dia... susah nak jaga dan mudah carik... definitely not my type. akak bukan layan sgt textile nih.. akak minah gejet okeh. sementara kak nam2 yg lain tu pilih2 silk yang diorang nak beli, akak layan la canon ixus baru akak nih kan... huhuhu... amek gambar makcik jual roti nih... cantik tau makcik ni, dah tua tapi masih seksi dan agak menggeletis body language dia...nak jer akak tanye, makcik, makcik... makcik dulu muda2 keje exotic dancer ker?? huhuhuu

lepas silk shop, kiterang pegi cafe 39 to enjoy the best vietnamese coffee in town. sangat pekat & sangat sedap okeh! tu atas tu filter dia...kopi terus drop masuk dlm cawan. pastu baru tambah air & susu pekat! heaven!!!!lepas minum kopi...bas drop kiterang kat russian market. tourist guide siap bekalkan kitorang dgn 120,000 dong = rm24 utk cari lunch sindrik. tapi akak dah siap2 bawak roti gardenia & sambal bilis yang kaklong jamilah bekalkan...ye la...nanti termakan bak kut teh ape crita?? terus takleh ngucap katanya....

tempat pertama akak tuju...kedai kasut. akak beli sandal made in vietnam for usd 8. sangat selesa dan akak berjaya berjalan seharian dgn sandal tu tanpa melecet okeh. sandal kembang selepas hujan made in m'sia tu akak buang sajork! russian market ni biasa2 saja mcm petaling street...cuma byk jual local & immitation designer handbags, clothes, etc...

next, kiterang teruskan perjalanan ke ben thanh market pulak. aiyooo!!! masa nih kepala akak sudah start pusing. masuk2 jer terus sexcited tengok byk giler barang pelik2...hati sudah berbunga riang. tapi kepala akak semakin pening...tak lain, penangan kopi pekat tadi la nih! takpe...gagahkan jugak la. esok dah nak blk, apa2 pun barang kena settle gak by hari ni...rasa nak pitam pun ada. dah la panas...ditambah plak dgn bau2an udang kering, kopi, vavi panggang, itik gantung, sayur jeruk dll...sakit jiwa okeh! ada ke patut souvenir shop disekalikan dgn wet market... vangang tau! tapi akak berjaya jugak la rembat bbrp barang dengan kadar segera...pkl 5 sharp kiterang dah terpacak kat pho 2000 (kedai mi sup vavi) utk bas nak balik ke hotel..

sampai hotel kiterang lepak2 kat lobby dulu...penatss!!! pls ignore lubang idung berjelaga akak itu yer...maklum la kami kat sana sebagai pedestrian sajork. hidu asap motor jer la...kakak2 melaka itu tengah pening mengira dong mereka yang masih byk berbaki. sib baik akak bawak usd sajork! dong nak tukar blk ringgit rugi byk noks...

mereka: ko lahanat kan!!! sesuke ati jer riang ria snap sana, snap sini mementang ko pakai usd. ni apa aku nak buat dgn dong byk2 nih!!!

akak: hahahaa...padan muka ko! aku dah pesan aritu tanak dengar! ni dah nyesal sesuke ati je nak lahanatkan aku plak!

3 comments:

Anonymous said...

makcik tue jual roti erk?..ko beli tak tok aku?..tue kalu roti inti kari ayam atau kacang sodap tuh,huhu..cam sedap jerk,aku nampak cam ala2 roti azan dioh,kolo pilah..slurppppp...mangkok kopi die unik la..betingkat2..dapek aku imagine kan kepekatan+kelikatan+kehitaman kopi tuh..perhhhhh...melekattttttt!!!

-acu-

Izzu said...
This comment has been removed by the author.
Izzu said...

Hehehe.. Tul x aku ckp.. Buang karan yo tukar dong..
Kite million dollar baby pakai dollar yo..
wan dollar
too dollar
tree dollar