May 27, 2008

home sweet home

akak selamat landing lebih kurang jam 7.40pm ahad mlm. best giler dapat blk m’sia lepas 5 hari kat tempat orang. siangnyer awal…kul 5.30 pagi dah terang benderang...kul 6.30 ptg dah gelap..kedai dah start nak tutup tem ni kecuali nite market baru nak bukak. sedikit general observation akak ttg vietnam & vietnamese nih kan...(ho chi minh (saigon) sajork …akak tak gi hanoi okeh) ialah: - motorist lagi ramai dr driver. byk giler motor..1/2 of their population okeh maunye tak byk. tapi takde satu pun accident walupun diorang bawak mcm org giler.
- 5 days kat sana…akak hanya jumpa 3 sahaja org gemuk. ofkos la statistik itu tak termasuk kiterang2 yang dr m’sia ni la yer…kami sumer bersantan lagi lemak berkrim..

- jalan2, kawasan rumah diorang kotor…tapi surprisingly toilet diorang sangat bersih. siap ada air lagi. takde main pancut2 bontot cam toilet klcc der jepp!!!
- diorang suke lepak2, duduk2 kat tmn ….ala-ala piknik atas rumput cam salu kite tengok kat citer omputeh tu la. yang tua2 lepak siang2, yang muda plak lepak mlm2. aiyoo…teransang tau pakcik2 dr m'sia nih tengok. tak main la rumah2 tumpangan ni jeppp…atas motor pun jadik. tu yang bila mlm jer pakcik2 itu ilang dr hotel...esok pagi naik bas tunjuk muka letih. mencikkk tau!!! sib bek akak kuat imanzz...

- fruits diorang manis2 & sizenyer BESAR2….aaaaa....fruits okehhhh!!!!

- mrasa jepp...teksi diorang vios (5 seater) atau innova (7 seater) sajork. tak dapat nak jumpa teksi mesedis oldtimer pakai diesel mcm m'sia ni derrrr...

- electrical wiring yang sangat mengkagumkan...org TNB kalu diposting kesana, harus mereka feeling lite-lite suicidal tau!
- pompan2 dier cun2 & slim2…tapi jantan2 dier susah sekali nak jumpa yang kendo. semua muka vietcong sajork kecoli yang nih..dier nih siang2 serve kopi kat kiterang, malam2 plak serve menda lain…takk!!!takk!!! akak tipooo jer...apa2 pun, sejuk gak la mate memandang kanz???
ade lagi cerita...tunggguuuuu!!!!

2 comments:

Anonymous said...

waaaaa....kendo gaks budak niek kan..cam artis dr thailand yang tersingkir dlm gengstars 2minggu lepas tue(*ko confirm x nengoknye)..huhu...dowang bau wangi ke @ bau yaa amponnnnn aa ngah?.saje je nak amek tau...lala

-acu-

kj said...

bau sawi jeruk noksss...arap muke je kendo, bau azabbb!!!