May 18, 2008

part 4

15 may...adoyaiii..penat la pulak menaip byk2 mcm buat skrip utk cerita bersiri samarinda jer kanz??

akak bangun lambat sket dr semlmnyer...7.30 gitu since takde company activity hari tu. akak layan bfast sorang2 sbb rumet dah gerak awal ke ulu klang jumpa client dia. akak makan slow & steady jer...lepas satu-satu...sampai dimsum yang semlmnyer akak nampak tergolek bangang dlm tray tu pun akak try..mmm..sodap gaks! teka kenapa akak makan slow??? hehehe...sebab port akak best! saje je akak dok ngadap pool okeh. dapat cuci2 tekak sambil cuci2 mata...kalau semlmnyer tengok dari jauh jer, kali ni dapat tengok dedekat...hanya beberapa meter gituh!!!. tak makan ati ko nyah...

lepas bfast akak bantai tido sampai la kul 12.30...tengok luar panas. tapi KLCC mcm memanggil2 jer...so, akak pun siap2 ala kadar terus gerak. walking distance sajork!! lepak2 dengan member2 petronas kejap..pastu tapau kyros wrap...balik bilik balik.

kul 4.30 ptg siap2...coach datang amek. ke pwtc lagi utk annual award nite plak. registration Q bapak eh panjang...penat menunggu. masa tengah tunggu tu mcm biasa la akak tak sah kalu tak perati gelagat orang...akak ade la ternampak satu nyonya tu..tua dah ala2 asoh bukit jer...umo mungkin dlm 50's la kot. tapi dressing kemain gold karer evening gown siap meleret2 lagik menyapu lantai...apa ko hengat ko duta slim world? tapi bukan itu yang akak nak stress kan kat sini sebenarnya...LEHER dia...DADA dia....ada LOVE BITE okehhh!!! sentappp tauu!! akak ngan rumet akak gelak tak hengat hokeh sampai tersembur2 sandwich yang kiterang makan. mamat mana la yang malang kena rembesan saliva asoh itu ek??? TURKEY NECK tuuu..ade ko selera nyah???

tapi serius akak tabik spring dgn event management dia..sangat punctual, sangat sharp & every sec counts. tak larik langsung dr schedule...kul 7 sharp majlis start..ceo, tan sri..sumer datang dan 1st meal served...yummy!!!

around 9 gitu akak dapat msg...innalillah...mak jeki a.k.a izzu kembali ke rahmatullah lepas maghribnyer tadi. akak sentap ok..baru jer semlm terdengar2 sore makcik menyampuk masa jeki call congrates akak petang tu...tak pecaya sangat coz she's sooooo vibrant...full of energy... dan semakin sangat aktif semenjak jadi pensioner...ke hulu ke hilir ikut jeki, kiterang penah gi tengok rumah sama2, ngendap arwah kudutz & pggp (pompan gatal gusi panjang) kat chelos sama2, lepak minum kopi kat old town sama2, buatkan neskepe & nasi goreng utk akak kalu singgah umah dia walupun jeki takde. mcm2 lah...arwah makcik treat akak macam anak sindri... njappp..tiba2 akak rasa mcm sebak!!!

ok..sambung blk...

akak dah rasa mcm tak best! akak kuar majlis... amek cab terus blk hotel. akak check out mlm tu jugak sbb niatnya nak ziarah arwah dulu, esok paginya baru balik rumah. akak tak bagitau carlos pun. lagi pun mlm masih muda baru 9.30 akak bajet paling lambat pun kul 10.30 mesti dah sampai sbn. lagi pun bukan akak tak biasa blk mlm dr KL..

sampai kat keta, start enjin...failed. battery kong to the max... panggil security tolong chargekan sbb akak takde jumper... sian diorang berpeluh2 tolong tapi hasilnyer sangat mengecewakan. frust giler akak..nampak gayanya tak kesampaian niat akak nak blk sbn awal mlm tu. jam dah 10.30...dah check out plak tu, kalu tak confirm akak naik bilik balik. no choice, akak terpaksa gak call carlos mintak dia datang amek akak. dekat kul 12 dia datang bawak battery spare..cem dah terlelap pun kat seat belakang. try letak battery baru..tak bleh start gak! sian carlos...agaknyer sbb keta tu auto, tuning dia lari abis...sudahnya kiterang balik naik keta dia, tinggalkan keta akak kat hotel....esok baru cadang nak amek.

sampai rumah dekat2 jam 2.30 pagi. since carlos dah jadi life saver akak hari tu...harus la akak kasi la "upah" sket kat dia kan...huhuhu! serius rasa cam whitney houston dlm citer bodyguard tau. i lebiu laling...tq soooo much for the rescue!!! lenkali kita buat kelas how to overcome things like..tukar tayar keta, charge battery dgn jumper, isi air battery & wiper (sumpah ni pun akak tak reti okeh), dll...akak cuma tau isi minyak & bawak keta sajork! tapi jgn sesekali ajak race.. akak takat 150 tu cecelah gigi saja okeh!!

sudahnya...esoknya je la akak pegi tmn bukti....al fatihah buat makcik!!!

3 comments:

dakwanie yang sangat comel said...

ok dah keter ko? sebenarnya dia kenapa?
semalam aku langgar divider, bumper belakang. Tapi bumper to ok... tersagat sket belah bawah... he he he

dakwanie yang sangat comel said...
This comment has been removed by a blog administrator.
yuz said...

akunyer lampu brake rosak jadi dia dah menyala selama 3 hari aku dok hotel tu..tak perasan beb! abis kong battery aku. btry yg laki aku bawak tu tak bercharge la plak..beli kat shell dah mlm giler kodai btry xde yg bukak. aku sajes pasni ko pakai batery kering..xyah top up air pastu dier ada indicator skalik...