May 18, 2008

part 5 - tribute to makcik

pagi tu dlm kul 8..carlos antar akak & cem ke ttj. dia terus ke KL dgn kawan utk ambik keta akak kat hotel. akak plak pinjam keta ayah pegi rumah jeki. sampai2 sana orang dah mula ramai...

akak tak mampu nak re-cap balik overall cerita ni sebenarnya... sebak sangat kalu di kenang2kan semula. akak ni dah la hati kering, susah giler nak nangis...akak cuba bertahan... tapi kalah jugak akhirnya...luruh habis....akak tau, akak ni bukan sapa2 pun kat arwah, bau2 bacang pun tidak...tapi ntah la...rasa mcm attached sangat2... she's really something. kalau bercerita tu ibarat never ending story...ada jer kelakar dia mcm drama sembilu chapter tak abis2...yang buat akak tersengih2 & ternganga2 mcm kerang busuk dan seterusnya menyebabkan appointment akak confirm akan terpostponed pada hari tu. haihhh!!! missed her already. tak sempat akak nak rasa mi rebus makcik. teringat signature dish makcik yang sempat akak rasa....mi hailam, soto, cendawan masak lemak, sambal ikan semilang & sambal udangnya ituh...sangat setappp!!!! harap2 jeki sempat mewarisi kepakaran arwah bondanya itu.

al fatihah buat arwah...semoga rohnya tergolong bersama orang2 yang beriman, semoga arwah tenang & damai di sana...dan akak ada terbaca ni...

"Apabila seorang Muslim meninggal pada hari atau malam jumaat,maka ALLAH SWT memberikan pahala syahid dan menjaganya dr azab kubur"


alhamdulillah...rezeki Allah untuk orang yang baik & sabar mcm arwah makcik...yes, she sacrificed a lot for others...ibarat lautan, tenang di permukaan tapi gelora di dalam tak siapa yang tau...cuma satu akak ralat...akak tak penah ada gambar dgn arwah makcik. huwaaaaa!!!! jeki, ni aku cilok satu dr frenster ko eh...as tribute to her.

btw, rest in peace makcik...u'll always be missed!!!

3 comments:

dakwanie said...

alamak,sedey a plak. AL FATIHAH

Anonymous said...

Al Fatihah buat arwah emak kak izzu..shija shana nak ucap takziah kat kak izzu ngan keluarga..semoga Allah tempatkan rohnya dikalangan mereka2 yang beriman..kitorang baru tau brite sedih niek dari kakngah time die call malam tadik..rupe2nyerk arwah makcik meninggal kamis mlm jumaat..dah brape hari baru kakngah kstau..waaaaaaa...sedih aku ngan shana tau..ngah!pagi tadi aku call kak izzu aku tak dpt tahan..aku nangis,idong,mulut,mate aku merah..shana try call kak izzu tak dpt,so die mesej jerk, die pon nangis time call aku pas je die call ibu tanye psl brite niek..walaupun aku ngan shana tak penah jumpe arwah mak kak izzu disepanjang hayatnye,aku ngan shana tau arwah makcik mmg baik cam anak die gaks..ok stop smpi sini...aku dah start leleh air mate niek...

-acu-

yuz said...

ko nangis aku cam appreciate la jugak. tapi cana nangis aku cam biase jer la...dier tu aku citer pasal epf, pasal socso pun bleh nangis...sungguh ku tak paham!