May 29, 2008

picnic on thursday!

tengok viruspadu gi piknik, akak pun feeling nak piknik la jugaks..

pagi jam 7 kat petronas bawah lavender heights, sebijik keta kelabu kelihatan gelisah menunggu sebijik keta biru yg masih blm terpacul sebelum berkonvoi menuju ke jeram tengkek nuuun kat jempol nun. drebar keta biru tu salu tak punctual kekdahnya...larikkkkk sekuat hati noks!!!
perjalanan ambik masa lebih kurang 1 jam..rasa mcm jauh jugak sbb tak biasa masuk kawasan tu. biasa piknik dedekat je kat ulu bendul nun...kali ni aji usop saje la nak try jauh ke hulu sket.

"byk betul la taik burung atas jln ni kan bu??" komplen si nurin sambil mengedip2kan matanya..
taik burung katanya...taik lombu tu sayang oiii!!! kan bosa dulang sais eh tuuu..sib baik dia tak cakap taik cicak. huuhuhuhu

sampai sana...bapak2 sekalian bergegas menyiapkan khemah utk anak2 mereka sementara mak2nya bukak bekal...apa-apa hal breakfast la dulu kan...
mancing ke bang?? pancing la i...pancing la....i rela!!!!
akak bawak mi goreng & sandwich, k.nor bawak neskepe setermos kocik (tak cukup nok..dah tau ko bancuh neskepe sodap lenkali bawak lobih tau!! huhuhuu), air rutbir sebalang bosa (saje je kan? nak tayang balang Tupperware eh kat akak la tuh!) & buah sementara kaklong jamilah bawak nasik, kari daging, tolo dadar & ikan goreng. lepas bfast, aji usop & anak2nyer terus gi mancing. akak buat apa?? mcm biasa la...snap2 gambar sajork sementara menunggu sorang ahli tunas puteri tu gigih menghidupkan unggun apinya!

makghong ni pakai kayu basah bilo kalo la api eh nak nyalo..isk!
kau diam la arep...omak kau tu dah la takdo kojo lain!!
tiada aktiviti paranormal disini ya kawan2...hantunya sudah dijolok keluar dr kawasan ini kekdahnyer...

mengunyah ke mengumpat tuuu??? hamboi moncong....serasi bersama nampak!!!

suksah pogang! bak senia uwan suap hahh...kok boseh lak tgn tu...tegaruk sanun, tegaruk sini...

humang aiii ngantuk ehhhh...kul 3.30 pagi dah kono bangun masak nasik, gulai bagai....tau cenia lenkali acik ketering yo lah!!!

on the way balik tu kiterang singgah mengeteh plak kat ulu bendul. plan seterusnya..ikan bakar di pengkalan balak. cadangnyer esok mlm..tengok la kalu jadik!

6 comments:

:: AYU AYUMiE :: said...

fuhhh! berpiknik sakan...padan muko si tanggang 2 ekoq kat shah alam nie.... tu la utamokan lagi kojo yg tak kasik kayo nie... kak jah, mak dah suruh dia dia amik cuti, shija ni takmo ehhhh... sayang nk tinggal boss katonyaaa... nnti boss rindu kalu dia takdo... hah, jgn tak jadik eh makan ikan bakor kat pengkalan balak...shija dah semangat tu... shana pulok? tetap setia kasih pada kak zie dio tu... hahaha over la haku nie kekekeke!

Anonymous said...

hahah...sayang cuti maaa,sok sonang nak cuti seminggu kok ado owang dtg merisik aku..merase uols merisik cuti seminggu katenyerk..gile kose+gatai tak haku..kih3x..sayang2 cuti pon aku balik ape time sedare kenduri tak cam shana sedare kenduri pon tak balik,tapi yo la dari poie kenduri sedara baik dio poie kenduri pengantin butik eh,duit pon masyuk..wahkahkah..mate duitan k weolls..apo klakar na nurin mencangkong ateh batu tuh makngah!cam badmood yo acu nengok,nape sayang?ibu tak kasik mandi erk?nurin demam ke?tapi baju maintain hard rock cafe ngko..i loike..uwan mesti la cam bese,jago makanan mo khemah,namun nak mandi..e sojuk air eh,tak tahan ibu doh!!haha..ayat bese..tapi sobonar eh time korang bergumbira tuh,ibu perati yo beg2 korang,perati keselamatan cucu2 eh,anak menantu dan abang aji eh...hahahha...

*woit ngah poie pengkalan balak malam balik pagi pon takpo la..anak ko ngan urin dah bosa,takdo kono usik mo antu doh lewat2 malam,lagi antu takot ngan duo2 budak nie ado...hahahha

-acu-

Izzu said...
This comment has been removed by the author.
Izzu said...

Peehh!! Patutla kau ponek!! Balik dr naik sampan, poei beronang pulak kosan eh..

Jek..teghapong tak kau?? kau kan da tere beghonang? Kehkehkeh!

Cija, wang karan yo ngadap bos kau tu aghi mggu.. bkn dapek bonus pun! tul tak ayu? wakakaka!

Baik kau blaja beghonang ngn kakngah.. dio da tere woi!

NieZearm said...

leh nmpk ke antu atas pokok tu? spesis apekah antu tersebut? berapa ekor ntu yang ade? perlukah membeli token untuk menjolok antu?

-sila jawab ye KJ..

gnOlazOOra said...

joram tengkek??kampOng den.....ontah2 ponah selisih kan?hehe