Jun 9, 2008

berangan..

semlm carlos tak keje. keluar sekejap je service keta kat jimmy sbb nak blk penang next week. tengahari tu kitorang keluar blk cari lunch kat giant. tak masak, akak cuma buat karipap je pagi tu lepas selongkar peti ais tengok kentang dah start nak tumbuh pucuk (panggil pucuk kah itu??), tepung pulak dah berbulan tak pakai takut berbubuk..

wallahhhh!!!! tuu dia gila kentang!! 1/2 kg tepung + 5 biji kentang dapat 23 karipap. kalu beli dah brp kan?? 40 sen sebijik tuuu skrg...nak resepi?? sila refer to blog mak kintan yer. mmg citarasa nogori sembilan tulen ni bang!! podeh berapi karipap den!!!!
sambil2 makan karipap tu kan...maklum la sedulang dapat la 3 kali goreng...bfast, tea time & supper...huhuhuh, kitorang sempat la berbincang pasal apa kita nak buat in future...antaranya.. renovate rumah. major renovation gak nih..kalau jadi harus kiterang kena pindah rumah sewa jap sementara nak siap...rumah skrg ni dah ok, cuma nak plus & minus bbrp area sajork.
- stor buat kat luar...termasuk utk simpan kapcai zaman uni carlos yang sepatutnya dah lama kena dismantled itu

- sebelah stor tu akak nak buat herb garden ala2 jamie oliver. ada rosemary, basil, oregano, parsley, thyme bagai....huhuhu...maun ko deh idup paneh2 nih?? takpo la...akak tanam daun kari, pandan ngan serai je dah la..

- porch pindah tepi. porch skrg kena biar kosong & lapang. cem bleh main beskal while mommy main roller blade mcm jessica simpson... bleh??

- master bedroom dpn pecah buat mommy's corner. setentang dgn dining area...khas utk akak entertain guest2 akak yang kak nam segala ituh..senang nak berpot luck & berpillow talk bagai tanpa risaukan jelingan tajam sang suami pabila mengilai melebihi allowable decibel limit kanz. interior pulak haruslah agak soft & feminine yet contemporary. paling penting...must have lots & lotssssaaaa pillows!!! akak skee!!

- living hall depan buat daddy's corner. utk kawan2 carlos kot nak datang memekak2 sambil tengok euro cup, F1, motoGP watsoeva lah kan...haaa...sini tempatnya. harus la masculine sket. kaler??? accomplished with black & red la ofkos. ggggrrrrrr!!!!

- dry & wet kitchen...

- laundry room...akak suke basuh kain tapi tak suke betul lipat kain. pasni kain sumer gantung je, tayah lipat dah...yes! yes! err...akak kah itu?? akak dah ada 6 pack dah tem tu, so bleh la tayang pusat yg berbelly piercing berdiamond stud bagai sambil press baju carlos. ahax!

bila ek nak dapat benda2 ni sumer?? must dream big maaa....no charge what!!!

oh yer...ada sapa2 nak gi ikea bln ni?? kirim koli ni bleh?? nanti akak bayar blk eh???

5 comments:

Anonymous said...

dapnyerk!!uish..skali pandang cam karipap cik ani zubir ghombau laks,bagos2..besau+lebau ukur lilit karipap nyerk..nie singgit dpt bape kak? ape!!..empat!!murah tue..ok lah..saye nak 3hinggit,bungkos asing2 ye kak..githuuu

*pelan umah ke tuh kjah?nampak cam lukisan kotak2 sawah padi sajorkkk..larikkk!!!swimming pool lotak mano?basement ko?..

-acu-

NieZearm said...

Ini la namanya perancangan teliti. Siap dengan jakuzi, swiming pool lagi, surau kecik, opis and bilik study. Eh! Takde ke? Oo.. Silap tgk plan la..

(Mesti muka merah bila baca)

Buahahaha... <-Gelak mcm anak jin

:: AYU AYUMiE :: said...

kak, nnti kalu shija balik soromban... jgn lupo kirim karipap utk i yer... tetiber i ngidam tgk karipap u yg penuh seni tuh...

wah! org dok tgh sesak kwgn ngan segala krisis harge brg... u nk renovate umah...fuh! mmg kayo la u olls nie... takpe, rezeki & investment long term tu... untung saper yg kawen ngan arip nnti... hahahah! i ada anak pompuan tau...keh keh keh!

Izzu Izzuri said...

Klau kawali ikea umah aku hilang kompom si jek ni amik!

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

ayu => karipap tu xleh melepasi sempadan n9 kekdahnyer. nanti lain rasa dia..kalu nak makan kono datang umah la...muahahaha

jek => takde aku nak amek kwali ko der...tapi kalu ilang jugak mesti ponpon yang amek. boleh kah? hahahah