Jun 5, 2008

jeki v/s jekel

tempat: casamoda jekel s2 (kodai kain terulung di sbn nih)
tujuan: mencari kain memandangkan tukang jait dah bagi deadline utk ambik tempahan raya..
masa: 10.45 am
watak: kj, jeki, adik penjual (ap) err...dia ni xde kena mengena dgn pembahagian AP oleh rafidah aziz yer kawan2.

*note: masa tidak begitu precise ya..agak2 sajork...

- 11.00 am
kj dah dapat 2 pasang kain yang cantik di gnd flr. dipilih dgn kadar segera. sangat persistent lagi efficient kekdahnyer. jeki baru dapat 1...purple karer.

jeki: takpo ko kak samo kaler ni??
kj: takpo...tak jumpo do. pok kau tu pakai kek sini, yang akunye ni nak antar penang.
jeki: okeh..aku amek la yo...
kj: amekk..jgn tak amek...potong 4 meter dikk...

- 11.30 am
jeki: jom la naik ateh dulu, ko tengok2 dulu kak..laie byk pilihan (sambil menghalang akak utk tidak meneruskan lagi pemilihan kain di gnd flr itu..)
kj: yolah..moh!!!


- 11.45 am
akak rasa bosan...kain cantik2 belaka tapi option utk washable tidak begitu variety. terus akak putus haid..ehh..putus selera. jeki masih lagi berlegar2 setempat ala2 senaman di atas treadmill berjenama OSIM kekdahnyer..

kj: aku turun dulu la jek...
jeki: okeh!!


- 12.00 pm
akak berjaya mendapatkan 3 lagi kain2 yang cantik. sumer skali 5 pasang. 2 akak punyer. lebih tu nak bagi ibu, mak penang & noli. cana, cija..korang beli la sindri yer, korang dah kojo. purse tu kira adiah raya + bday skali la tu, 2 in 1 mcm shampoo la kekdah eh....huhuhu...

- 12.45 pm
lepas bayar, akak naik atas blk...cari jeki

kj: dah dapek jek??
jeki: lom la kak, tongah pilih pok madiah lak nih...
kj: ok..aku dah abis dah
jeki: ko tunggu kojap yo kak...


- 1.15 pm
jeki: dik, yang ni akak dah tengok lom dik?? (tunjuk kain)
ap: dah kak..
jeki: ooo..yo ko
ap: (loteh eh la menurun'an kain2 tu..boli eh tak jugak)


- 1.30 pm
jeki: kak, ni cantik tak kak?? (tunjuk kain motip pepel yellow yang sungguh akak tak berkenan)
kj: cantikkkkk (jawapan kurang ikhlas sbb dah lama giler menunggu)
jeki: dik, tengok kain tu dik..
ap: ok kak...(ni dah tahap rasa cam nak bunuh diri dah nih!!! jumpa je lagi sorang mcm akak ni confirm aku berenti keje, jadi sekuriti poh kong lagi happiness)


- 1.45 pm
kj: dik, ko patut siap'an bangku la utk org yang menunggu cam akak ni dik!!
jeki: wooo..perli aku tu kak!!!


kejap pastu adik penjual tu datang bawak bangku kat akak...adoyaii..leganya dapat duduk, dah la akak pakai high heel aritu. nampak akak duduk, jeki tanpa rasa bersalah jadi lebih bermaharajalela utk meneruskan pencarian kain yang tak berkesudahan itu.

kj: aku dah lapa nih jek!!!
jeki: alaaa...lekkk aaa lu kak! kak, kain ni tadi tak jadi la bagi madiah kak. aku nak la yo...cam lawa la pulak. yada...yada...
kj: pokok dek kau la jekk!! (tak laratnyer akuuuu...feeling nak muntah darah lite-lite dah nih)
jeki: kak, yada...yada...bla...blaa.......blaa.....(pilih kain lagik sambil molot mengomel)


kesimpulannyerkan...korang rasa lama tak nak abiskan baca citer nih??? lamakan??? huhuhu...centu la berejam akak menunggu si jeki nih pilih kain. byk ke dia beli?? 2-3 lai jer sajork okehh...sentap tau! sib baik pastu dia turn me on blk dgn membelanja sushi set takeshi kaneshiro. akak skee...akak skeee...terus akak live happily ever after katanya.

nak tau apa jadi kat adik penjual itu lepas akak jeki tu keluar kedai???

beliau mengalami tekanan jiwa yang sangat kritikal...seterusnya mengambil jalan mudah...

SUICIDAL!!

7 comments:

NieZearm said...

tipu ni. gmbr tadi bdk 'ap' tu pakai baju merah. yg baju putih tu macam tgh minum darah je. mesti cakap pun ade salah. :-D

Izzu said...

Silakes nye KJ.. Ni version balas dendam nih!! Aku akak mithali maa, nk kasi adik knela pilih betul2.. Bukan suh adik2 beli senirik! Wakakaka!! Tul x cija & cana?

Btw, aku da warning maa kt adik ap tu jgn ikut aku..Well babe, u asked for it! Muntah darah la ko hekot haku..Kehkehkeh!

Anonymous said...

yessss that right darling!!!kan kak izzu kan..dah la kasik purse sekali ngan adiah besday,mencikkk tau!!besday ngko ngah,aku tak mo kasik adiah..aku nie pon nak carik2 pon tok my darling izzuria sajork...kalu ko nak adiah besday mintak kek shana..dio arie tue borong brg makeup kek avon(*aku rase die ade beli gincu kaler merah cili tok besday kau skali tue)muahkahkah...darling!u tunggu ye..i x kasik lagi u nye adiah besday(*kasik ati kakjah panasss!!!)muahkahkah sambe akak gelak syaitonnn...

-acu-

Izzu said...

Kehkehkeh!! I pun ada hadiah utk lu org semua..(Cija, cana & ayu..) Baik punyer.. Kakngah x yah kan? Kan? Kan jenet kan?
Sukernyer..Sukernyer..

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

budak ap tu dah tukar baju...dia dah resign...baju putih tu dia pakai lepas resign la tu...huhuhuhu

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

alaaaa...xpe!! nanti bday aku selebret kat penang. tanak kawan kowang!!!! nak mintak carlos beli tefal...jgn jeless!!!!

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

cana nak kasi akak gencu merah?? akak ok jer...akak kan gwen stefani. huhuhuuh...