Jul 15, 2008

di tag oleh nizam (jek & jil)

adoyaiii!! byk la plak assignment kali nih. udah2 la tu mengetag korang nih. penat mau pikirin jawapannya okeh!!! tapi takpe la, akak gagahkan jugak la yer. kang tak pasal2 dapat virus pulak!
.
NAMA-NAMA TIMANGAN ANDA
kat surat beranak, makayah akak kasi nama yusnirafiza binti yusof. tem sekolah kawan2 panggil dikja (valid sampai skrg), cikgu panggil yus. family panggil kakngah, carlos panggil ayang (hikhik!! tanak baca tutup mata), izzu lakiminik panggil kak jek (mana dapat ntah nih), anak2 buah belah penang panggil makcik, blogger panggil kak jah. byk kan nama commercial akak?? bleh la pilih yg mana korang suka...akak tak kisah, jgn panggil oit! oit! sudah...ada yg kena hiris nipis2 ni karang. (hobi akak asah pisau okeh!!!)
.
ANDA SEORANG YANG..
tahun: naga, zodiak: gemini.
ni akak amek sket2 dr character by dr fadzilah kamsah tu yer!
flexible, open minded, suke duit & perabis duit, kuat berangan (berpikiran futuristik walaupun kurang logik), ligat kepala hotak, suka procrastinate (ni tak bagus..kena improve nih), cepat marah & cepat sejuk (ko seret akak duduk tepi conveyor sushi king tu, otometik akak akan sejuk - money back guarantee), suka masak, tak suka mengemas, suka makanan exotic, cepat rasa bosan (ye, akak sukakan kepelbagaian dlm apa acara sekali pun. wakakakka!!) lambat untuk sembuh apabila terluka hati (can forgive but can't forget), suka pada barang yang berjenama (hanya utk peralatan memasak saja), kedegilan yang tidak terkawal (ni major problem akak...carlos dah byk kali tegur nih. abes nak buat mcm mana bang...ini kapla dalam, itu batu besar ada duduk!)
.
INSAN TERISTIMEWA?? DESCRIBE APA YANG MEMBUATKAN DIA TERLALU ISTIMEWA DIMATA ANDA
suamiku yg bernama mohd kharsani bin abu bakar ittew. seorang yg sangat supportive, sangat defensive & sangat protective terhadap miniknyer ini. susah nak describe dgn kata2. maklumla, akak bukannya seorg yg sweet talk...tapi hakikatnya mmg akak sgt2 beruntung bersuamikan mamat yg susah giler akak nak tekel dulu nih!! hikhikhik!!!
.
dan ofkos ibu & ayah. org yang melahirkan & membesarkan akak dgn penuh kasih sayang yang tak penah kurang walau sebesar zarah skali pun sampai la sekarang! macih bu!! macih yahh!!
.
LAGU KESUKAAN ANDA
akak layan lagu yg easy listening je skrg. dulu masa skolah akak layan ugly kid joe, nirvana, red hot chilli pepper, guns n roses bagai. skrg ni pendengaran akak dah dimamah usia...patut2 la sket kan!
.
MAKANAN KESUKAAN ANDA??
semua yang HALAL
.
WARNA KESUKAAN ANDA
wajib : hitam & merah
optional : oren, grey, coklat, purple & dark green
(don't get me anything in pink. BIG no-no. me just dun like it)
.
SIKAP YANG MEMBUATKAN ANDA STRESS
org yg terhegeh2 dlm segala perbuatan!! sangat menimbulkan kemarahan okeh!!
contoh: pemanduan, pekerjaan, berjalan ala2 mak lenggang sambil memblocking org & cashier yg terhegeh2 mengira & memulangkan baki wang
.
TIGA BENDA YANG MESTI ADA DALAM BEG ANDA
takde maknanye 3 benda je dlm bag seorang woman. handbag akak ni, cakap je...ape nak sumer ada. mak ayah jer takde dlm tu. wakakakakakka!!!
  • purse (duit, ic, lesen, gambar passport, kad kawen, kad atm, kad klinik, kad prudential, kad kredit, kad jusco, bonuslink, mesra, etc)
  • kunci rumah, kunci keta
  • lipstick 4 kaler, maskara, compact powder, blusher
  • tissues / wipes
  • air mineral 500ml
  • pashmina (inkes kesejukan..)
  • henfon
  • blutut
  • biz card holder
  • facial blotter
  • pencil case (pen, pensel, thumb print, corrector, etc..)
  • calculator
  • thumb drive
  • usb cable
  • sugarfree gum / gula2
  • safety pin (spare utk kejadian butang tertanggal, etc)
  • buku asb / public bank
  • pad / panty liner
  • jajan anak (snek perisa udang 30 sen ittew)
  • miniature perfume
  • minyak cap kapak
  • camera
cube kira sket...dah lebih 3 blom? hahahah!!! ingat senang jadi woman? time cem baby dulu, sila tambah botol susu & pampers 2 keping dlm senarai diatas yer. bayangkan betapa heavy dutynya bag akak ni! jadi en suami, sila jgn komplen kalu miniknya kerap tukar bag baru yer??? kehkehkeh!!
.
KALI TERAKHIR ANDA MENANGIS DAN KENAPA?
ada la...tanak bagitau. rasier!!!
.
TAG 6 RAKAN ANDA
sape rajin nak buat, dipersilakan. akak tak pakse!

6 comments:

Kos Serani said...

Mak Ai..X sangka yer...kalau tengok Xde rupa Rock pun kak jah ni...tapi yg dia listkan tu...semua Rock abis....

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

hahaha..jgn tak tau. live band pun akak layan dik!!! head banging sampai sakit2 tengkuk. korang tu..tem muda2 ni la kot nak enjoy pun. esok dah tua baru nak clubbing bagai nanti org kata buang tebiat plak kan??

IBU KUMBANG said...

hai kak ja,

ni guna handbag ker atau bag balik kampung?

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

amboi ibu kumbang!!! perli akak ler tuh. hehehee..handbag tu nyah! akak mmg ske hbag beso2 nih!!! size A4 kekdahnyer...

NieZearm said...

Ade lagi plak isu rahsia ni. tak bole la dapat 100%. Dapat 80% je. Ok la tu, janji A kan?

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

iskk!!! tu rasier rumahtangge mana leh cerita maaa. tak cium bau sorga natih!!!