Jul 3, 2008

i know what u did last friday!

cerita ni agak dah basi! tapi atas permintaan jeki, akak tulis gak la. aku lupo sebenarnyer jek!! showii!!

jumaat lepas lepas apt kat rembau, akak patut jumpa jumpa lisa for coffee talk & hawker wok. nak kasi skali baju yg cana buat kat dia tu. dah set dah..kiterang nak jumpa kat stadium paroi for the best roti jala ever. akak dah imejin nak pekena roti jala banjir kuah kari daging + dal ayam. merembezz wa cakap lu!! akak ajak jeki sekali, lama tak jumpa maaa. dia kat sbn specialist hosp menguruskan jenazah, opppss...uruskan claim cucu pakcik yang meroyan itu. mula2 dia nak join, tiba2 dia roger akak ajak gi rasah kemayan plak rumah k.ita akak pupu eh minik dato' aidid ituk. jadi, terus la akak roger lisa kensel paroi, ajak teman akak gi rasah kemayan plak. minah tu ok jer..tak byk songeh! akak park kat mcD senawang terus kapul naik keta dia ke S2. seb minyak maaa...dia pakai keta & touch&go kampeni. huhuhu!!

sampai rumah...weeee aiiii!!!! dari luar dah nampak aura serinyer. pokok2 bunga hijau merimbun, elok berjaga tak mcm pokok akak yg terbiar tu (haruslaa!! maid dia 2 org maa). kat porch sblm masuk rumah...wahhh!! byknyer perhiasan, ornament, mcm2 lagi la...masuk dlm plak, wahhh!!!! santeknyer, ni kalu viruspadu tgk harus jeles lite-lite nih...sbb byk giler brg vantage classic dlm umah dia. k.ita suh akak & lisa duduk ngadap mi goreng kat meja makan.. akak leh wat tak pot jer! leka tengok interior rumah dia....gilak!! mesti brg mahal2 nih! dia & jeki citer pokpek2, akak mata meliar je tgk keliling rumah dia mcm kena rasuk antu raya. tapi dia tak kisah..akak pun dah sound dia.
.
"kak, nak mintak izin nih...pasni nak amek gambar eh? nak masuk blog!"
"hambekk la..."
.
hehehe..ske akak dgn k.ita nih tau. baik sangat, mcm2 ditazkirahnya kiterang..dr hal2 agama, petua rumah tangga bahagier sampai la ke tips "toot" di bilik tido...hahahaha...bleh la pillow talk lagi pasnih!
.
akak kekadang ske gak tengok rumah country style mcm ni! mcm kena jer dgn lifestyle tuan rumah. jeki pun suka nih, akak tau sbb umah mak dia & umah putrajaya dia pun cengginih! tapi mungkin dah ditakdirkan bukan utk org mcm akak la kot. senang citer...akak ni minimalist! less is more! ada perabot asas 3-4 lai pun jadik lah!! sob! sob!
abaikan saja bag vietnam jeki & suar jeans jenet jeksen pemberian k.ita ittew!

sekerat jeki berbaju biru..aku dah edit tapi sowi ah aurat ko ter enterframe sket. nak amek gmbr lemari bakang tuh sebenarnya!
mcm penah ku lihat je langsir nih versi purple kaler..tapi kat mana yek?? (ngeh!ngeh!)
giler kentang! eh..vantange!
kusi mahal full leather...rumah dato' nkoo...mcm akak ni layan cavenzi pvc murahan sajork!
penuh barangan vantage classic dlm lemari tu..vp sila jeles okeh!

4 comments:

NieZearm said...

ni keja korang? patut la tipon x angkat..

kj said...

alamak kantoi!!! etlis aku blk awal tau, minik ko yg kena tahan kena tunggu rendang sampai kul sablas...huhuhu

Anonymous said...

alaaaa..apo tak amek gmbr reramai mo kak ita,kak izzu ngan kak lisa..kok ado gmbr posing lite2 pon jadi la..

-acu-

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

diorang xnak sbb temtu aku sorang jer paling senonoh. jeki & k.ita malas pakai tudung, lisa plak sememeh dgn track suit dia