Jul 9, 2008

kawan

baru2 ni, akak ade dengar org kata...ni passing cerita dr mulut ke mulut la yang kekononnya akak ni memilih kawan!!

betul ke?

a'ah!! bukan konon lagi dah. betul la tu. apsal? ada masalahkah?? cuma akak nak perbetulkan sket terms & conditionsnya ye. akak boleh je kawan dgn semua org..takde hal punye, TAPI akak tak bleh baik dgn semua org. haa... lain maksudnye tu okeh! kalau ko rasa akak ni ngengada memilih kawan sgt, ko takyah la kawan dgn akak...ape susah?? kan byk lagi manusia lain kat muka bumi nih! ke sbb takde org nak kawan dgn ko yang menyebabkan ko gundah gulana cenggini? hahahaha...itu nasib la kan!!

to be frank, akak akui cuma mempunyai bbrp org saja yang boleh dikategorikan sebagai kawan rapat dan bilangan itu boleh dikira dgn jari sahaja! akak mencari kualiti, bukan kuantiti. kerana apa? kerana diriku begitu berharga!! wah!! tiba2 iklan loreal gittew!

kenapa akak bleh bertahan dgn besfren akak tu? sebab dia :


  • tak berkira...masa, tenaga, idea, material...etc. aku garu blakang ko, ko garu blakang aku!

  • boleh give & take. kalu asik nak ikut cakap ko jer.. kem salam la beb! akak lebih rela syok sendiri dr kawan dgn org cenggini!

  • tak mudah merajuk. ni paling akak rimas nih!! ko sapa nak merajuk2 ngan aku?? dan akak bukanlah seorang pemujuk yang bagus. jadi, agak2 rasa nak merajuk...pegi main jauh2 okeh!

  • bukan back stabber. ni ofkos semua org pun tak suka. sapa suka, mmg dia gila!

  • bukan seorang yang lembik. hahhaha...dapat kawan cenggini mmg semput la akak. paling tak bleh tolerate dengan org yg terhegeh2 nih! rasa nak je sepak dia laju2 (ni pinjam ayat dak pija nih!)

  • tak ambik kesempatan. akak ada sorang kawan...ex-classmate skolah lama dulu. alih2 dapat call dr dia satu hari, ajak jumpa. akak pun happy la, nak jumpa kwn lama kan? sekali end of the session, dia ngadu ekceli dia laki bini ada masalah kewangan pastu nak buat loan dan mintak akak jadi penjamin. i was like...whatt???? lepas 5 taun ko menghilang siap kawen tak ajak...pastu tiba2 jumpa aku semata2 nak suh jadi penjamin? korang ingat akak kawan lagi tak dgn dia?? heheheh..sindri mau ingat okeh!

  • susah senang sama2. akak penah susah satu ketika dulu...bayangkan 2 bln akak takde income. zero ok!! tapi alhamdulillah akak ada suami & kawan2 yg support dr blakang, yang bantu akak utk bangun blk sampai ketahap yang agak membanggakan...all i need is just a SUPPORT, akak tak penah mintak duit org (kecuali duit carlos) even mak ayah pun tak penah tau apa masalah akak, yg diorang tau akak nampak hepiii jer. malas nak citer... cukup2 la diorang sakit kepala nak membesarkan kiterang ni dulu. kecuali kat 2 ketul adik akak tu...tu akak salu ngadu akak ada masalah kedekut nak kuar duit beli mekap. oleh sbb itu, akak salu dapat mekap free. hahahahah!!! akak ske!!!! cana, aku nak blusher revlon!!

  • sekepala. akak lebih suka kawan dgn org yg paleotak dia sama frequency dgn akak. bukan apa..coz i don't talk much (wah omputehh!). walaupun akak mampu menulis blog berjela2 panjangnya tapi stetmen yg keluar dr mulut akak biasanya sgt ringkas, padat & tidak bersifat descriptive sama sekali. kalu bleh nak di compress jadi 1 perkataan jer. contoh kalu akak cakap...waaa, ko pakai rafflesia eh arini?? tu maknenye....waaaaahh... besar2 & berderetnye lovebite ko, lenkali kaver2 la sket...org lain pun beromen gak!! dan kepada suami akak...bang, lepas ni sujud syukur eh?? sbb dapat bini tak ske membebel! muahahahaha...gelak setan skett!!

  • boleh simpan rahsia. akak bukanlah jenis org yang suka membaraikan hal2 rumahtangga sendiri kat org. tapi kalu sgt2 terdesak dan sgt2 perlukan seseorang utk meminjamkan shouldernye to cry on...there's 1 person that i trusted most!! dan akak rasa org tu pun tau siapakah dia!!!

  • hati mau baik. tak kisah la ko player ke, pembunuh tanpa niat ke malah pelacur sekali pun...akak tak kisah berkawan as long as hati dia baik, ikhlas & tak bermuka2. i don't discriminate ppl. akak ada kawan ahlong money lender okeh!!! very nice person...peter nama dia. sapa kacau akak, akak suh dia pukul ko nak?? hahahah

so...nak kawan dgn akak lagi tak pasnih??

tak kawan taklah, (.)(.) ko sebelah!!!

hahahahha!!!!! biasa dengar tak masa korang gaduh tem kecik2 dulu??? siap nyanyi2 tuu....

13 comments:

Kos Serani said...

Wah...according Term & Conditions tu...aku ada lack dua perkara...so, tak layaklah jadi bespren kakak, BUT i'm happy dapek kenal kakak biorpun den kawan jauh ajo keh keh keh

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

lack tang mana tu?? kot2 la bleh dirunding kan?? heheheh..mcm jual beli plak yer

Anonymous said...

wahkahkahkahkah...part panton 2 kerat tu yang aku tak tahan tuuuu...tak kawan taklah,t*t*k ko sebelah...hahahaha....nie mesti ko cilok pic tu lam blog pija kan...

-acu-

:: AYU AYUMiE :: said...

kalu lembut tp laser buleh?

hahaha, dah tu diri ai kak jah nk wat camner kan? takpe la org takmo kawan ngan ai pun... sbb anak i 20x sehari cakap kat ai..."anak awan" (taknak kawan)

so, kalu org lain takmo kawan ngan ai..."ada aku heran?"

i berpegang pada prinsip laki ai: "dalam dunia ni, ada 10 orang suker kat kiter dah laaa...mak, ayah, mak mertua, isteri/suami, anak, adikbadik sorang dua/kawan sorang dua"... cukup ler...takyah tamak... hehehe betul kan?

wp ai laser, tp ai rasa hati ai masih baik lagi...tp ai cukup tak suker & rimas ngan org berkira...eh terlebih sudah comment ku ini!

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

hahaha..wey, ada org tu jadi sekeh pale ko arini tak sbb EL smlm??

:: AYU AYUMiE :: said...

ops! akak luper nyah...tp rasa cam berdose besar la pulak, sbb dia pose...hehehe! adik u cun arini siap berselendang di bahu...nnti ai snap pic sesenyap kasik u kak jah...muahahahah harus aku laks kene sekeh ngan shija

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

takpe, sekeh menyekeh amalan mulia merapatkan silaturrahim gittew! amek la pic dia, amek la..

btw, mana dia dapat selendang tu? dari perca2 kain viskos yang kejap mengecut kejap mengembang itukah? larikkkssss!!!!

:: AYU AYUMiE :: said...

viscose cap nagoya mmg camtuh...kalu nk yg tak mengecut kejap mengembang sekejap...beli cap GULATiS...muahahaha

Anonymous said...

hamboi..hamboiiii...kan main memasing ngutuks mak ye..mak bukan ape beselendang aka berpashmina bagai uolls..sojukkk aircond opis nie tekau...gegegege!!!

*kahkahkah,klakar kan..kain asal 60inci..lepas rendam 55inci..ukur balik lepas kering 58inci,biar lame sket jadik 57inci..sah klakar tau kain viscose mak..die ikut suhu bilik daaa!!!

-acu-

:: AYU AYUMiE :: said...

tp...ada sorang 'kawan' i cakap td... kain nk wat baju 60 METER! wakakakka...nyah! kain kapan pon tak pjg camtu tau... tu la cikgu mengajar matematik ko dok bersembang ngan chana...kan dah jd camnie...muahahahaha...

NieZearm said...

hi! bole berkenalan. Leh kwn.. kikiki!!!

klau kain dh ukur tapi tak cukup, hish bahaya ni.. biasa gak dengar cerita cam gini. orang kata kedekut, tu pasal kain kapan tak cukup..

lariksss.....!!!

Izzu Izzuri said...

Adoiyai..Tak thn aku baca entry & komen korang..Asyik gelak je arini..

Hmm..Tp aku da lama gak laa bercampur gaul ngn kak jek ni..Dia ni mmg reserve sket..Tang komen dia yg ringkas & padat tu aku mmg setuju..Sapa ala2 lembab dlm pemikiran cnfirm tak phm pe dia ckp..Kehkehkeh!

Serius carlos kne bsyukur aa sbb jek ni tak kuat mmbebel..Satu aku respek..Serius chef 1st class beb!! Masak mmg sodap..(Jek,pasnih nk request caramel puding wt whipped cream err..roti custard..err..sagu..yada yada yada)

Btw, err...kiranya aku ni kawan ko ke tak jek? Hehehe..

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

tu la budak2 ni buat cam blog sindri plak kan?? hahaha tp xpe, kj tak kisah...

jek, ko ofkos la..mmg viva forever. kire ko mmg complete la ciri2 utk jd makhluk kesayangan aku tu..hehheh..bukan senang aku nak berpillow talk dgn org tau! kehkehkeh!!

kain kapan tak cukup?? isk!! nampaknye lepas nih xleh la kedekut beli mekap lagi ek??