Jul 23, 2008

lady of leisure

but i love my family more..
tadi dlm keta carlos kata..

"yang...takyah keje la bln ni yer?"
"asal lak??"
"yang kalu gi keje lagi byk spend duit..."
"betul gak. ni dah seminggu tak keje...dpt save rm150 lagi"
(sambil tunjuk duit terselit celah...opss! takleh cakap, nanti korang rompak akak..)
"pastu..kalu sebulan tak keje mesti bleh seb rm600 kan bang?"
"melampau la tuuuu..."

ok la..ok la...bln depan je la akak start keje. kena la ikut cakap somi kan? nanti tak cium bau sorga pulak! (tang disuruh berehat tu lajuuuu je menurut perintah kan??)

tak keje pun bleh seb duit apa. wah! apa kejadah yg dibuatnya kj tuh?? akak keje tarik duit maa. ala..mcm bomoh tu. korang kasik je akak IBU DUIT, pasti akak akan tolong gandakan! pengerasnye tak byk. 1k jer. ske tak?? ala..ckp la skee!!!

dan skrg, akak lah lady of leisure sampai end of this month!! bestkan?? duduk rumah tengok tv, blogging, chatting, antar-amek anak gi skolah, masak, makan, tidur & ditiduri...whoppsiiee!!! soriiii...kenot erase!! <- backspace akak tak berfungsi. wakakaka!! cam haremmm!!
tak kisah la tu kan?? janji dlm rehat2 tu duit tetap masuk!!!
(jek!!! how i wish other ppl can see...beautiful sight of the battlefield!! kan? kan??)

12 comments:

NieZearm said...

aku akan bg support. aku pun tgh plan something jgk ni.. :-)

K.Jah said...

hehehe..akak ske!!!

ohyer! since esok aku nak bwk cem gi swimming...aku gi survey skalik bowling kat paroi tu okes!

IBU KUMBANG said...

Wa.. best gila.. aku ni dah la pemalas keje... jeles tahap lipan ni.

:: AYU AYUMiE :: said...

kakjah, ai dah berjaya hasut laki ai utk invest...dia nk invest yg kwsp punyer...ai siap bg penerangan kat dia...wp ai tau mesti kurang & tak berapa betul sana sini...but in terms of conceptual tu...i yakin betul...ai kan terer, kalu ai ada lesen kete...dah lamer dah ai jd consultant UT cam u...muahahhaha...

one more thing, bulan nov ni kwsp ai dah cukup utk invest...so, tak sabar rasanya ehehehhe... utk regular saving pun nk buat gaks... tp pokok lom ada lagi...tgh berusaha utk kumpul... wawawa gini la nasib org tak kaya kan kak jah..(camner nk mengumpul, asik shopping ajer keje aku nie) hehehe

Ted said...

ni yg jeles ni...suke2 jek takmo keje eh...nak jugakk!!!!

K.Jah said...

ibu kumbang & ted - best wooo dok rumah. tapi kena pandai cari passive income la. duduk sesaje duit x masuk tak best gak? maklum la kita pempuan ni mentenen & napsu membelinye tinggi. heheheh

ayu - kalu centu sekali buat la sok bln 9 kan?? nanti kita hapdet okeh!! apa2 pun hapdet blog tu dulu...byk sawang dah tu. hikhikhik..

Anonymous said...

kenot erase!! <- backspace akak tak berfungsi

*gune la delete..cut pon boleh noks..nak sribu daya nyah!!!larikkkkk,kakjah nak cili molots akak...

-acu-

K.Jah said...

mane leh!! telajak perahu bleh diundur. telajak taip..hahahaha sambung nok!!!

Umi Mia said...

huhu...sonoknya duduk rumah takyah kijer....ikut suka ati jer yer...bilalah nak terjadi kepada diriku ini..OH....

Jie said...

iyo ke

ishhh....kita yg dok rumah hari2 tak de rasa mcm tu pun

huwaaaa.....sik bek tak bosan
sbb merayau di alam maya..kahkahkah

K.Jah said...

umimia - sonok wooo!! cubalah... heheheh

jie - kan?? ada alam maya baru la hidup jadi sedap! kalu x tu, bosan gak..

Izzu Izzuri said...

Ya betull!! Amat sronots jd lady of leisure ni & dpt berehat2 di rumah..Nk cuti takyah apply..Takde punch card..Hari2 jln2 cari mkn..Suka nk kuar, leh kuar..Malas? Leh dok jer kt umah or secret recipe or plg2 pun mcD laa..Haa..nk nunggu time tidur+ditiduri tu yg tpaksa belayar di alam maya tu..Hihihii..

p/s: Hidop ko lg sronots laa jek! Ko takyah servis sgt! Aku ni lenlaa..Klien yg masuk spital, aku yg lebey kuar masuk spital nyer..Huhuu..But whatever it is..I love my life though..What is rough if not tough?? Apa tew? Lu pikirlah senirik!!