Jul 24, 2008

menu semalam!

semlm akak makan nih, ratah saja. kerabu sotong...sangat sedap okeh!
ni plak carlos punya. sayur campur yang juga sangat sedap!! juga dimakan begitu saja.

cem mcm biasa, nasi dgn ayam goreng kunyit. budak2 nak membesar takyah la diet kan?? over la pulak!

note: maaf, tiada resepi utk menu di atas. bukan akak yg masak pun...order saja!

setakat ni kami berjaya mengharungi 3 hari tanpa nasi nampaknya. lauk makan mcm biasa. dan carlos kata perut dia rasa best! tak senak sgt cam hari2 seblmnya.

12 comments:

ita.itu said...

kah.kah.kah..br nak tanye resepi..mmg nmpk sdp la..kat mana ni ek...

K.Jah said...

kat joham tomyam. seremban la... kalu datang sini koling2 la...errr..calling2 la kj..

Kos Serani said...

ADOI...ni jadi rancangan chef wan...masak-memasak,bagus juga la dari rancangan mengumpat keh keh keh. Tapi jgn lupa carta kalorinya ya...beria-iya nak kurangkan tu...tapi masak yg sodap2 la pulak. Bila la dapat rasa masakan kak Jah ni heh heh heh ( Tak malu...kan aku? ).

P/S: tugasan Kak Jah bagi kat saya dah siap...sudi2 kan la bagi pendapat yg tiada yg benar....melainkan benar2 belaka ya...kak.Jah

dakwanie yang sangat malas said...

beb
pi check blog aku sat
tukau skin...
tanya sket opinion

pearlEJ said...

wahaaaa diet gak ekk... bagus2... :D

hOtMaMa said...

mak aihh kak jah... makan lauk gitu jerk boleh ek...gigih laki bini berdiet... kellas uols...! mesti org kedai tu baru first time jumpa customer mcm neh.. order lauk bukan main tapi nasik satu jerk hik..hik..

IBU KUMBANG said...

Kegigihan mu membuatkan
aku terpaku
kagum sebentar
terpana mata
terkasima jiwa
ternganga mulut
terkunci hati

last2 aku termakan nasi, aiskrim dan juga cheese cake... huwaaaaaaa...

MAMA IQA said...

semangat btl kak jah berdiet ye..en carlos skali..muhahahaha..save beras! psst kak jah..agen unit trust ye? hehe..

Ted said...

masuk sini musti tangkap leleh...dah ler org pose arini...
ape2 pon selamat meneruskan perjuangan ye kak jah!! u go girllll!! :p

K.Jah said...

ej - cubaan menjaga kesihatan konon2nya nih

hotmama - bengang je budak yg amek order tu..belek menu punye la lama. nasi sepinggan jer. huhuhu

ibu kumbang - pe ni wey!! kate nak kurangkan berat. sesame aahhh...isk. lame gak tak pekena ciskek nih! ko tak baik tau...hint2kj

mama iqa - ut? yer saya... hahaha..kiterang mmg...beras 5 kg tu tahan 3 bln.

ted - heheheh..saje je tu. nanti bln pose kj post banyaakkkkkk lg gmbr makanan eh?? saje dengki kj tu kan??

green apple said...

kerabu sotong , aku tak nampak pun kerabunya??

K.Jah said...

epel - tu la. order ikut menu tapi sampai centu lak.