Jul 17, 2008

saya ada kuali baru

lihattttlahhhhhhh....keindahhhhaannnn!!!!!!
.
wahh!! akak rasa girang semacam la hari ni! kenapa ye? kenapa? yaaa....akak ade koli baru kawan2!! ce tengok sket gambar atas tu dedekat. TEFAL okeh!! 36cm tuu...ekceli, ni adiah bday akak nih. ada org kasik. tapi org tu bukanlah carlos. carlos cuma menyumbangkan sedikit duit tambah utk sudip tu je sbb dia nak bagi adiah lain plak nanti. hehehe..akak skee!! org yg kasik kuali tu mintak akak rahsiakan nama dia sbb nanti ada org jeles. hahaha...time kasih nok!! ok, ni 1st time aku nak konfes nih! tiada siaran ulangan tau! ko jgn muntah plak okeh?? 1....2....3....go.....
.
sesungguhnyer aku sayang kat ko nok!! wakakakakakaka!!!!
(hampir pitam akak nak meluahkan kata2 itu tau!)
.
hari ni jcard member day rupanya! punye la ramai manusia melaut2. akak tak penah lagi mengalami kejadian sedemikian rupa seblm nih. akak ingat jcard member day ni mcm diskaun hari2 biasa sajork. rupa2nya..iskk!!! sampai takde parking ek? carlos terpaksa tunggu dlm keta sbb akak tak lama...nak pi beli kuali jer pun. benda lain akak tak heran dah. masuk tgk, ada la diskaun 20% utk brgan TEFAL. jadi laa...bukan senang TEFAL nak kasi diskaun kan? haihhh!! akak tak berenti2 menyengih hari ni. mesti carlos ckp dlm hati "senangnye bela ko nih! kuali je cukup membuatkan ko bahagia kan??"
.
muahahahaha!!!!
.
esok je la akak start masak! hari ni akak nak belek puas2 dulu! daa...

8 comments:

:: AYU AYUMiE :: said...

amboi kak jah, bukan main suker lg yer... ai cadangkan, utk membuktikan tanda kasih syg u kat kuali tu... aper kater u cium montot kuali tu.. muahahaha

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

bukan takat cium montot, tido skali ngan kuali tu pun bleh. hehehe. taksubnye akak!!!

IBU KUMBANG said...

Semoga adanya kuali tu kak jah... jangan berenti dengan resepi2 baru yang lagi sodap... kalu boleh bakar kek guno kuali tu hah...

Anonymous said...

kahkahkah....mak pun nak pitam nyah bilo baco statement mu ittew!!!pengsan sudah!!ahaks..santik kan koli tuh..sesuai ngan kakjah yang terer masak n rajin wat makan2 niek uolls(*hinsh2 kakjah dopan pc,ahaks)

-acu-

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

eh tak lehh...koli baru tu utk masak yg memerlukan kacauan2 manja jer. bakar kena pakai loyang cik milah gak.

pasnih ada sapa2 nak bg akak tefal high pot yg tinggi tu? senang akak nak buat stok atau kuah2an plak. mi sup ke, kuah spaghetti ker..slurrpp!! err...hari ni akak makan roti cicah neskepe je..cem tadi dah mkn nasi ayam kat giant

Kak Jie said...

amboiiii..sonok sakan dpt koli
tgh mengoreng pun leh dangdut..lalalalala....

btw...thanks for checking out blog kakjie

NieZearm said...

lepas dh dpt tefal ni ngidam ape plak..

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

jek, aku bab tefal nih selagi tak komplit brg eh tak sudah2 aku ngidam! dapek 1, ngidam yg lain lak..