Jul 10, 2008

sepetang bersama carlos

lepas antar cem, akak lakimini terus ke sbn. carlos nak beli pancing baru. minggu depan dia nak ke kelong lukut dgn pak din. seblm tu akak mintak dia drop akak dikedai citrah ittew nak buat threading...semak sgt dah dah kening akak nih. naik kedai tgk tutup la pulak!! kewing depan tu cakap citrah gi india cari barang, tutup sampai 11 jul. aiyoyo... kadawaleyyy!!!

terus kiterang proceed ke kedai pancing tce tackles oakland tu pulak…sampai sana lebih kurang kul 12.30. carlos cakap nak singgah kejap jer..nak beli pancing murah utk kelong trip katanya. akak ok kan je la…janji jgn lupa "siputih" yg dia nak belikan kat akak ituk. akak skee!!!

mula2 usha kili dulu...spinning reel (ni carlos yg bgtau). dah ada banax, yg dia beli ni brand tomman plak. ntah apa2 la lagi, mark & spencer tau la akak!!!

sementara tu, akak round2 la dlm kedai tu. mmm...takde apa yg menarik. apa yg bleh ko harapkan dari sebuah kedai pancing? cube bagitau akak sket!!

kili dah dapat. wahhh!!! nampak rod plak. dulu beli seahawk, ni brand Xpuyu plak. hishh!! tak minat langsung nak menyebutnya kan?

punya la lama membelek rod saja. akak buat apa? akak main2 hp. tekan2 calculator tokei kedai. pastu selongkar handbag. eh ada jajan la!! ni cem punya la nih! snek perisa udang berharga 20sen. showi laling, mami terpaksa habiskan!! mami busannn!!! nanti mami beli lain okeh??akak diri...

pastu akak nonggeng...

adoi la...

sakit la pulak pinggang!!

pastu akak jln2 lagi dlm kedai!! akak snap2 sket.....dan jumpa nih!!

epal ijau, tokei kedai tu kata ni utk candat sotong. ce ko bayangkan lalat2 itu dicandat disittew? oouuwwchhh!!!

pastu cija call...ngumpat2 lite-lite sambil gelak tak hengat!! tem ni akak dah tak larat nak diri, akak parking je kat tepi longkang tu. ada dekat 1/2 jam jugak disitu. haihhh!!!

lepas cija call, akak sangap balik. carlos tak abis2 lagi kat dlm kedai. akak snap2 lagi. jam tu jeki kasik taun lepas, gelang merah itam kesayangan akak tu beli kat vietnam aritu.

santik kan?? ske betul merah itam nih!!

kasut kecemasan rm29.90 kat giant. bleh plak slipar putus temtu.

bosan + hazab + hangin tahap nargis dah nih!! idung dah berasap2 dah nih!!!

ya!!! tetap mampu memberikan senyuman paling ceria berlatar belakangkan life jeket utk dijual...

tunggu punya tunggu punya tunggu...2.30 baru carlos kuar dr kedai. hellow!!! kematu okeh montot akak tunggu tepi longkang tu. tengok akak dah hangin, start la ayat beli jiwa dia tuh!!

"ala yang...abg beli yg murah je dulu. nanti kita beli yang punya _ _ _ _ _ kaler putih tu yer??? jom kita makan kat victory nak?? dah bukak kot kann?" (victory ni kedai makan chinese muslim ok. tiada kena mengena dgn victoria station malah tiada menjual steak disitu)

wahhh!! indahnya kata2 dgn intonasi yg sangat menggoda!! bagai dipukau, terus akak koolfever disitu. mcm tau2 jer akak dah lama tak pekena kway teow kantonis victory. jek, sila telan air liur okeh!!! sedapnyerhhh!!!

7 comments:

green apple said...

ko nak belasah tu buat dildo??
tu bukan nak kasik sedap, tu nak kasik rabak boleh laaa.

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

alaa...cadangan jer!!! kahkahkahhhh!!!

shija said...

ape la mommy amek first aid cem..perise udang tuuuu!!santik kan karer itam merah..tu pasal kain viskos aku kerer tuh..ihik

Anonymous said...

alamak tekeluar name aku lak..aiseh..tak jadik nak rahsie name..huhu

-acu-

Izzu Izzuri said...

Kahkahkah! Padan muker ko tggu lama noks..Kn aku da ckp..laki ko sket lbh krg perangai aku jerk!! Org2 yg tggi ksabarannye leh kuar ngn kiterang nihh (Klau nk cari mende yg kita suker aa..)

Btw..aku pun de satu gelang tu..Tenkiuk jeki!! i looiikkeee!!

p/s: cija,takyahla rahsia2..kau da glamer da pun..takyah wat blog pun takper..hehehe..

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

tu la pasal. tapi seb baik aku ni senang dipujuk..biasanya dgn makanan la...apa lagi. hahahaha...
tapi kalu ko, aku tau ko bleh dipujuk dgn apa...ngehngehngeh!!!

NieZearm said...

masa tu pujuk la dengan makan.. sume cara pujuk tu bergantung pada lokasi jugak... aku tau la, laki ko ckp (tipu je)