Aug 20, 2008

arkark tark bowleyh tarharn lar nark gurlark!!!

kah!kah!kah!kah!kah!kah!kah!kah!kah!kah!kah!

arkark tark bowleyh tarharn lar nark gurlark!!! kieter gurlark samer2 okiez??

adeh! adeh!!! amek napas kejap okeh!
tarik...hembus...(ulang 3x)

nyonya mansor dtg for monthly visit rupanya. patut mood akak mcm musibat je sehari dua nih. perut dah la sengal, lapar plak tu. nak masak mcm malas. bancuh nescafe sudah. telan actifast 2 bijik dan sambung blog hopping.

yg buat akak gelak tu bukan apa. tengah syok2 merentas desa, tiba2 terlink kat blog ada sorang budak ni. budak U kot, sbb drp penceritaan dia tu, situasi seperti berada disitu. cafe, library, lab, cgpa, prof, dll. dia ni ada pakwe. err...dan dia bahasakan diri dia dgn pakwe dia tu, mommy & daddy.
.
sungguh tak boleh blah ok. pastu bahasa yg dia guna mcm yg kat atas tu la. yg hilited in blue tu. lagi la akak gelak double effect tak ingat punya. tapi bagus jugak!! dia mcm ada anesthetic effect yg menyebabkan akak lupa kejap kat perut akak yg tgh cramp tu. dan antara contoh ayat yg membuatkan dahi akak berkerut seribu semasa membaca....
.
"nuntey daddy towlorng burlikarn mommy ink yer? mlm niey mommy nark print assignment tow!!"

he!he!he! jahat kan akak? dah la trespassing tanpa kebenaran, komplen plak tu. padahal blog korang, skati korang la nak tulis mcm mana pun ye tak? bukan apa, cuma bila dah published for public tu, u're expecting readers kan? jadi, sila la taip elok2 sket esp. utk tatapan warga kelas pertengahan mcm akak nih ya. kalu takat nak kasi org lain terseksa baca, baik ko privatekan saja.

dey tambi! saya cakap ini ada butul kan? kan??

16 comments:

Izzu Izzuri said...

Hahahaha!! Klakar sioott!! Tp mmg tulah trend bdk2 ni tulis skrg..Org lg nk kasi shortform ko lagik nk kasik panjang..Tak paham aku!! Pastu satu yg aku takleh blah lom kawin da mommy daddy..Tu pasal rmai yg da beranak dulu sebelum kawin..Prackteese maykes purrfect maaa..!!

NieZearm said...

kreatif budak2 tu. ape alamat rumah dia tu. nk jugak datang melawat. haha..

K.Jah said...

jil, bukan tu je, mama&papa pun ada. aku dulu nak panggil abg kat laki aku pun jenuh nak twist lidah!

jek, nanti aku kasik. ada byk ekceli tp yg ni kira kritikal sket la. hahaha...

Marjerin said...

pencemaran ejaan bahasa sungguh

IBU KUMBANG said...

hehe... betul tu Jil, orang dah pendek nak pendek lagi word tu... ni mesti tak de keje nak buat.. hehe.. time becinto mummy and daddy.. dah kawen, ko aku... apa add nak jugak jengok.. emiliarahmat@yahoo.com.. hehe dasar penyibuk.. bos MC apalagi..

marinahunny said...

salam kak jah..saya tmph singgah ye...salam blog utk kak jah..klakar btul lah..

Jie said...

alaaa...kita yg pertengahan ni kira hebat ape..dpt join sekaki dgn gaya diaorg...hahahah

K.Jah said...

marjerin, sakit kepala otak nak baca sebenarnya.

ik, nanti kite share eh? 1 page pun aku x larat nak habiskan...

marina, sila la buat cam rumah sendiri...

kjie, ye tak ye kan kak? hahahaa....

julietchun said...

Salam,
Sekali tgk cam bahasa German + Perancis yek.

:: AYU AYUMiE :: said...

pengsan nk abiskan baca wp seploh ayat ajer kan...keh keh keh!

a'ah laa nyah...mak pon gegirl (gegeli) kalu lom kawen dah caliing mummy daddy..papa mama...eiiii, tak sesuaiii okeh! tau ler awak tgh bahagia..tp agak2 ler sket... tp hak masing2 kan?

K.Jah said...

julietchun, a'ah kan?? payah nak baca

ayu, mama, papa...aiyoo! esok dah kawen mak ehhh, pak eehhh!!!

puan.cokolat said...

kj..
ako mmg menyampah g bc dkt blog yang guna bahasa amat2 susah nak dibaca ni.. letih!
tapi siyes... akopon tergelak siot bc sms tu...
nak2 ada plak word mami daddi tuh..
kahkahkahkah!!!!!!
gelissssssssss aiii!!!

VersedAnggerik said...

Ha'ah, ada gak yang tulis blog pakai shorforms macam type sms.

Naik hangin satu badan nak try understand their writings.

But then, maybe those blogs are for their types kot? Coz U can see that its trend sometimes.

K.Jah said...

cokolat, mmg...tu pasal aku ske tulis ayat penuh. maklum la kekadang ske gak baca entry sendiri. syok sendiri la katakan...

versedanggerik, tu yang tak bleh habis 1 entry tu. give up ahhh..
:)

p.e.e.p.a said...

mak aih..mmg mnyakitkan ati baca tulisan macamtu..aduh mummy daddy =P

K.Jah said...

peepa, tu..kalu dah kawin tu lain la citer kan. gedik kan??