Aug 1, 2008

bila suami buat permintaan...


tadi pagi bfast roti canai segera je. eh!! sedap jugak brand KAWAN ni tau...tak berminyak. korang try la, akak beli kat giant aritu. sambil makan2 tu kan, carlos cakap...

"yaaaanggg (ada nada menggoda disini), roti dah ada. pasnih yang try buat kuah dhal plak eh? ce cari resepi kat internet. xyah kita makan kat mamak lagi"


wahh! keluar dah stetment belanjawan 2009. tapi pandai tau dia susun ayat nak request sesuatu yg buat akak rasa...

"ok la! ok la! hari ni jugak gi cari barang nak buat kuah dhal tu"

aritu dia request chicken chop, tapi lom sempat try lagi. ada byk resepi, cuma akak blm jumpa lagi cara yg paling senang membuatnya.

ada sesape penah buat cikencop yg super duper best lagi senang? share la ngan akak yer!!! tq!!

4 comments:

Umi Mia said...

cikencop ada yg dah siap salut tepung tu...cuma perlu deep fry jer...untuk kuah pulak..beli jer mccormick brown sauce segera...dah siap..dua benda segera...hahaha

kuah dhal pun senang jer...dhal dah rendam semalaman..esoknya letak atas dapur, masukkan kentang, tomato, carrot, daun kari, jintan manis, jintan putih, bunga lawang, buah pelaga, serbuk kunyit...ngahngahngah..tu dia dhal org malas...

ita.itu said...

mmg sdp okeh..sy pun selalu beli brand nih...hehe

K.Jah said...

umimia - ooo..ada yg instant punye yer. esok gak aku carik...

ita - kan?? tapi cam mahal sket la..x kisah la janji sedap ye dak?

IBU KUMBANG said...

cikencop resepi? hehehe sebenarnya x tau langsung hehe.. tak layak pun nak ngomen. saje je nak interprem.. haha