Aug 6, 2008

hari yang gelap, kini sudah terang. aku adikmu, dan engkau abang...

masa : 8.15pm
tempat : rumah kj, senawang, seremban, ns, m'sia
situasi : kj di depan pc, cem di depan tv
.
akak tengah memblogging sambil berhempas pulas memahamkan tutorial buat side bar kiri kanan yg k.jie kasik tu. nak hapgred layout la kononnya ni. tengah dok berkerut2 baca tu tiba2 poofff!!! BLACKOUT!!
menjerit panjang cem. dia tak takut gelap ekceli, cuma dia hangin sbb thomas & friends dia pun lenyap gak...gone with the blackout. kelam kabut akak cari lilin kat dapur, nasib baik jumpa satu. paniknya kejap jer...pastu best plak dpt main shadow puppet ngan api lilin tu. merasa akak jadi tok dalang kejap sementara tunggu carlos balik for the rescue.
.
dlm gelap tu tiba2 akak rasa insap. baru power tripped cenggini dah kecoh. agaknya org yg tak berkemampuan nak adakan kemudahan letrik kat rumah diorang tu mcm mana la agaknyer ek? mesti hidup diorang bosan & kasihan. dah la panas tak berkipas, anak2 nak buat keje skolah pun susah, nak tengok tv ofkos la tak bleh. end up...anak diorang berderet je setahun sorang ek?? dah tu...terbenam je matahari takde keje lain. aku pandang ko, ko pandang aku...jom masuk bilik!! wakakakakka!!!! (stetmen insafkah ini???)
.
btw, time kasih byk2 kak jie. teral ahhhh k.jie ni....kagum saya! nak gak buat layout lawa2 mcm k.jie tu tapi takpe...step by step. sy try dulu kak eh? sy kannyer teral na nak edit2 nih. tak bleh gak nanti saya roger talian hayat!!

6 comments:

Kujie said...

insap...hahaha..insap masa dok lam gelap je la..maklumlah mata tu tak tergoda dgn pemandangan yg len , kan..

hahahahah...

pasal sidebar kiri kanan tu...k.jah dah guna template ori dari blogger ni lagi senang nk buat sbb tutorial tu mmg utk blogger ori ....

buat pelan2, kalau tatau, tek pe...kaunter pertanyaan tu sentiasa on call

:D

Anonymous said...

umah dokek ngan gunung mmg cenggitu nok..slalu blackout,coz dorang tau aka memahami ape aktiviti penduduk nye dikale blackout(*errr..maksud aku main shadow puppet erk)..kihkih

-acu-

K.Jah said...

kjie - tq kjie

cija - hek kau!!! ko ingat cam drama seorang tua dikaki gunung?

ita.itu said...

aah betul kan..org yg x de letrik tuh cane ek..panas kat dunia kita pun x leh tahan ek..huhu

NieZearm said...

blackout jugak.. hujan lak tu.. :-D

K.Jah said...

ita - tu pasal skrg ni asal ada kenduri kawen mesti kasi door gift kipas tangan. membantu gak tu..

jek - ku mengertiii maksud mu ituuu!!! ya aa..auuuu!!