Aug 28, 2008

saya tak mintak tau, dia yang nak kasik...

mlm tadi di parkson sbn parade, niat asal hanyalah mahu menggantikan frying pan bersize 20cm yg sudah tanggal coatingnya itu. maklum la, dah lebih 7 tahun. tenat ibarat kereta yg sudah habis ansuran bulanan kekdahnya. tengok yg 20cm tu, RM46. mmm...dah naik harga. tapi cetek sangat, kuah senang tumpah. belek yang lain, RM 54.00. besar sikit dan boleh tahan kedalamannya tapi still leper. tak puas hati...tengok2 yg lain lagi.
.
sedang tangan ini membelai dgn rasa berahi, tiba2 akak sentap! wah!!! mcm mana boleh jadi begini? tinggal 6 pieces saja. harga asal RM 169.00...sudah less tinggal RM 84.50. carlos kata, drp ambik yg RM 54.00 tu, baik ambik yg ini. bigger size, 28cm dan lagi dalam dr yg 2 tadi. lebih berbaloi katanya! akak pandang dia dgn penuh kasih sayang dan hati yg berbunga riang...
.
"takpe ke bang??"
"takpe..."
.
yabedabeduuuu!! rezeki. org nak belanja! errr...dan akak jugak sempat rembat sling bag satu. mekasih bang!!! ilapu!
saya sangat hepi! bln puasa ni sayang (wahhh!! tiba2..) nak makan apa? hari2 i masak utk u ok!!

20 comments:

Umi Mia said...

wahhhh...bahagianya rasa.....Tefal lekuk dalam.....bertambah lazat dan nikmat lah makanan bulan puasa ni nampak gayanya....

K.Jah said...

umimia, mcm biasa la...kena hint2 gak. ko pun apa lagi..jlnkan perancangan teliti sempena bday ko nih!!!

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

wah wah...best tu dapat kuali tu hehe...saya punye yg dapat masa hadiah kawin ade yg masih tak pakai...dah 5 tahun dah...

yg ada tu tak rosak2 lagi takkan nak pakai baru hehehe...dah ler takde tempat nak letak...semak dgn kuali..

hehe...

tapi kalau dpt yg baru mesti bersemangat giler nak masak hehe..

Umie said...

Tefal bg discount ke skrg??..wahh,harus ajak hubby pi jengah2 gak nie..kat umah tu kecik je,x puas nak masak (chaitt,mcm rajin memasak..hikss).. Masak guna Tefal nie best kan??..hehe

Cakap Kosong said...

Baik ada makna tu........bersiaplah brkhidmat utk negara menjelang nk puasa ni.sok2 dah puasa payah ckit, kena tegk timing

shuzana said...

besh nyer..sporting la en carlos tu..so..kak yah kena la masak sedap2 tuk dia..

Mummy said...

amboi kjah.. dapat tefal baru.... taniah taniah..!

Mieza said...

wah dpt tefal baru...tefal pose ek

lps ni rjnlah memasak nooo...lg cik abe syg...:D

K.Jah said...

nrina, ayooo..apasal simpan. kasik kj je lah. bukan keri jamaludin taww!!

umie, ade sesetengah model je yg ada discount. cer gi tengok kat parkson. jasko xde..maxim je ada disc 20%

elmely, saya yg sedia berkhidmat, anytime, any place! hahaha

shu, a'ah..mlm ni kang nak mkn udang goreng tepung katanya. hehehe

mummy, yer mummy..upah masak sahur la tu. kalu tak cicah biskut & teh saja. hahaha

mieza, kuali tu buat panaskan lauk yg dibeli dr pasar ramadhan je. hahaha

veeda_areena said...

so dah ada tefal baru... jgn plak semangat nak masak untok 2-3 RI JERR.... lepas tu ado...... ujong2 masok muziemm.... kakkahkahkah...

puan.cokolat said...

wah kj... lepas ni lagi gigih lah ko memasak gitu yerrrr....
TEFAL lagi tuh!!!!
nyesal lak ari tuh en.yeop nak belikan iron tefal aku namo!!!
g amik iron 33 hengget aje!!!
huhu!!

K.Jah said...

k.bed, ala..k.bed ni cam tau2 je tau. nanti sy blaja masak lontong panggil k.bed makan yer...

cokolat, aku rase nak lepuk tau nko nyah!!! menolak tuah namanya tuhhh

MAMA IQA said...

wah..bestnye dpt 1..huhu..tercapai hajat nmpk!

Ayu said...

bestnya!!!!!!!!!!!

leh la msak yum yum lepas nih kan?
errkk.. i mean, masak lebih yum yum lepas nih...

mana sling bag nya kak? meh la nak tgk skets.. :)

K.Jah said...

mamaiqa, xyah tunggu nuffnangnyer earning kan? hahahaha

ayu, dah guna dahhh!! tak nyempat2 tu. sling bag nak post gak ker? ala..segan ler

mak kintan said...

bila la nak birthday aku nih...

ita.itu said...

KJ-kat langkawi aku nmpk gak brand nih..teringat ko....mcm nih rm70 lebih...kira ok la ko dpt rm84

K.Jah said...

mk, alaaa...tak bday pun mintak jer kat pak mir. heheheh

ita, patut la ko sepi bbrp hari... ingat ko x sudi dah dtg umah aku. huwaaaaa....

NieZearm said...

nape x bg tau ade sale? jill pun dh hint2 dh ni..

K.Jah said...

jek, la...kan aku ada bgtau dia masa kiterang mkn kat mcD aritu. mlm tu beli, esoknye aku dah report dah