Aug 31, 2008

last lunch b4 ramadhan...

mlm tadi akak buat puding sago & rebus daging siap2. hari ni, seawal 9.30 pagi akak dah terpacak rumah mak akak untuk sessi memasak yg seterusnya. ustazah jamilah pagi2 lagi dah siap mandi, pakai baju lawa2, wangi2 dan terus duduk depan tv tengok perbarisan. wahh!! mentang2 dia takyah masak hari ni kemain eksyen lagi!

hari ni akak masak nasi daging & cencaru belah belakang. dessert pulak...sago mata ikan. pencuci molot paling ekonomi & paling sonang.

malas nak cerita byk. kesimpulannya...
.
heaven!!!!
.

atas dr kiri: sambal tempoyak cili api (ayah akak mkn dgn lemang ok), acar timun mentah, air asam, nasi daging, sup daging, cencaru belah belakang, lemang, sambal utk cencaru & yg hijau tu...daun sup & daun bawang.

tangan acik. ikan dah tinggal tulang...

tangan acu. asal rambut ko mcm kak bed hari ni nok?

tarian inang oleh penari kebudayaan negeri sembilan.

prop utama: papedom

16 comments:

IBU KUMBANG said...

seb baik aku baca sekarang, kalu aku baca esok, mau aku cerca ko...

puan.cokolat said...

nape nampak sedap sgt2!
esok aku janji aku takmo bukak page ko hokeh!!!!!!

Hiddsta. said...

terliur tgk makanan tuh.
sodap!

afiq said...

tempoyak daun ke kak jah??? walaweh......
sedap gile baban.......

ita.itu said...

wah meriah nye..cane buat nasi daging ek

K.Jah said...

IK, ko ingat aku pose yang yang yok eh!! tak sempat sahur tadi ko. sib baik cuti...

cokolat, alaa...abes yg ko letak gambar big apple & koktel segala ingat aku tak terlio?? hahaha

hiddsta, resepi ada disebelah. mana tau kot nak masakkan utk cik abg. hehehe

afiq, x, tempoyak mentah biasa je. yg daun kayu tu best mkn dgn nasi putih panas biasa. wallawehhh!

ita, resepi ada kat tepi tu...ko try la. senang sajork!

Mieza said...

sedapnya...aku tgh terliur ni...dh la 1st pose...huhu

sabo2 kuatkan iman aku Ya ALLAH...

MAMA IQA said...

perghh..best gilakk dpt umah mak dokek dgn umah sendiri..huhuhu..kalau den pun ari2 den pi nempel umah mak mkn free..

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

alaaaahai...dugaan sungguh dibulan puasa ni..
mmg nampak sedap giler ler...hehe...

pearlEJ said...

ya ampunnnnnnnn... buka2 tengok gambaq makanannnnnnnn.... dan dan perut dok bunyi... ahahahaa... :D

selamt menjalani ibadah puasa utk KJ sekeluarga...

K.Jah said...

mieza, jgn tengok lama2. heheheh

mamaiqa, masalahnyer aku yg kena masak. huwaaaa!!!!

nrina, buleh ler try. resepi kat tepi tu jer...

ej, nasi tu femes kat penang naa?? slamat berpuasa 2u2.

NieZearm said...

ini bkn mkn biasa ni.. luar biasa.

K.Jah said...

alaaa..ko pun luar biasa gak. aku dengar ada org masak menu hebat sampai kena kutip daging bagai. hikhik

Anonymous said...

ko jahatttttt kan pok!!amek gambar aku ngan shana buruk lantak!!kijammmm tau..tapi oleh kerna ko dah masak macam2 pok kitowang,sodap2 lak tuh so aku maaf kan ngko,hikhik..haha,shana cover muko ngan papedom,tak sompek nak capai tutup piok tekau,laju yo ko kan amek gambar candid weolls.ngan tin susu pon masuk,osah na la buruk lantak masing2..berrpppppp!!skius me

-acu-

K.Jah said...

pok, tu seb baik aku dah edit sesiap. gambar original lagi horor tau dgn mulut kau yg terngango bosa tu. hahahah

akak butik ampang point tu dah kol ko lon??

Anonymous said...

lon laie tekau..takpo!kito kasik dio maso stress nak kasik kito diskaun manyak mano,50% 60% 70% 80% yehuuuuuu!!..kihkih

-acu-