Aug 9, 2008

submit assignment to NIZAM aka JEK

jek ASBEN jil (mcm kanang ANAK langkau bunyiknyer kan?) sudah ngetag akak lah!! harus jawab katanya. ok, akak try!! walaupun nampak agak kurang logik tapi tak kisah la kan??

1. nak beli motor?
akak minat ke 3-3 aprilia, ducati & honda cbr. tak sure mana paling power! tapi exterior mmg sumer2 pun mengancam. apa2 pun yang penting, akak kena pastikan time membonceng tu (ofkos la laki akak yg bwk kan), cikibonbon (_)(_) kena nampak tonggek sket! baru hawt!!

pastu nih. Bombardier Embrio One-Wheel Concept Hybrid Motorcycle. mcm sarkis kan??

btw, it's hydrogen fuel cell powered. ni blm wujud lagi, dijangka lagi 20 taun akan dtg. designed to excite people's recreational needs katanya. 32+20=52. time tu mungkin akak dah bercucu. maknenyer akak boleh la guna benda ni utk bawak cucu bersiar2 di taman. nak dukung tak larat dah temtu. skrg ni pun dah start sakit2 pinggang!!! adoyai!

2. nak beli kereta?
dulu akak giler bimmer. asal selisih je mmg akak sasau sekejap. tapi "sesuatu" telah berlaku dan membuatkan akak hilang nafsu utk terus meminatinya. hahahaha!! jek & jil, hanya ko yang tahu!
nissan murano. mmg cun giler, presentable & sgt selesa. seat belakang bleh muat 5 org medium size. harga lebih kurang rm280k. tapi dr segi pemanduan agak kureng sedikit bagi sesiapa yg jenis fast & furious nih. akak dah drive keta ni, jadi akak tau...bukan sebrg cakap okeh! tapi utk family, business & leisure ala2 lite & easy...yes!!! highly recommended! never fail to impress. nissan fairlady. pun akak dah penah bawak jugak! sgt mantap, selekoh akak belasah 180 tak goyang langsung. bodoh punya keta! apasal ko mahal sgt??? kalu ada org gila nak jual 50k mmg esok gak akak letak d/payment!!!
pastu kalu dah terlebih kaya plak kan. nih ha!! Koenigsegg CCX from sweden. ni no.2 super fast car lepas Bugatti Veyron 16.4 nizam punye tu (bugatti ko kena park dlm, nbt500 berNGV tu letak luar tepi bunga kertas tu sudah!).

jek, kalu ko pegi 0 to 62 mph in 2.5 seconds, aku dapat 3.2 seconds pun jadi la. makan asap ko lite2 jer. hage pun takde la sampai euro1M. hahahaa!! citer cam bagus je kan? rm100k pun aku takde lagi mau bising.

3. nak beli rumah?
rumah yg ada ni pun dah cukup dah. paling tak pun nak buat renovation jer. tapi akak ada gak impian nak beli satu lagi condo/apartment kat KL for investment.

yang penting, akak nak dapur cengginih! en. suami, pls take note!

4. nak beli gadjet?
jek, ko takde spesifikkan kat electronics gejet je kan?? apa lagi gejet idaman akak. tak lain dan tak bukannnnnn!!!!! ni cuma sebahagian saja okeh, sbb brg dia salu up2date!

cookware series

steamer



tefal pro patisserie

contact system grill

toast 'n' egg

iron casseroles & pots

5 comments:

NieZearm said...

hebat jugak nafsu membeli ko ni kan kak.. en carlos, kita kena cari business yg mantap lagi ni..

IBU KUMBANG said...

sangat membimbabgkan aku tengok wishlist ko... tolong pengsan untuk carlos... teeeeeeeet

ita.itu said...

wah lawa siot keta2 yg ko minat/..aku pun suka ngk..ngk je la ek

Kak Yong said...

hahahahaha giler hebat semua impian kak jah ni... wohooooo

K.Jah said...

jek - hebat! tu motivation utk suami sebenarnya tu...

IK - @#$%^^& (carlos dah pun pengsan...)

ita - lawa kan?? tapi seriyes fairlady tu seswai je utk org comel cam kite nih. hahaha...comel kah?

k.yong - hahaha..kalu kite pakai keta hebat centu k.yong, pakai zhulian pun org respek gak! wakkakaak!!!