Sep 13, 2008

cem di tag oleh cikgunya.

cem pun kena tag...
.
semlm cikgu bagi dia keje rumah. byk page jugak maklumla cuti 2 hari kan. comprehension. mmm...tau ke anak aku comprehension tu apa maksudnya tu! sib mak dia skolah tinggi (well, kelas sy di 5th floor). read the sentence & draw a picture katanya. akak explain kat cem. dia paham, dia baca dan dia cuba utk lukis.
.
A PIG ON A RUG. .


mcm mana nak lukis tu? akak diam je perati tengok apa dia nak buat seterusnya. belek2 page belakang tengok ada la bbrp gambar babi berlainan posisi. dia selak2 lagi...last2 terjumpa ni. kira gambar yg paling cute la ni. dia stick dekat page tu. cuba tiru....

dan hasilnya...

hahahaha!!! i like!!! (babi itu seperti terkejut...)

jaaaadi la kan??? etlis tang hidung & ekor tu dah betul! mata pun bundar!!!

15 comments:

veeda_areena said...

hahahha...... kalau kak bed... lukis babi pakai skirt n bra... lepas tu lipstikk merah menyala....

soalan series....
tu buku sekolah mana Jah oi.... ajo anak kita pasal babi..... astaga..... kalau kak bed dah report ngan kementerian..... banyak lagi gambo binatang bole diajar melukis lukis... (kak bed sambil menggeleng2 kepala dan mulut kumat kamit berzikir dan tangan kanan memegang tasbih) islamic tak kak bed?

Mieza said...

hahaha...buku mana tu...sabo la...cam x de gambo lain ek nak suh lukis...:p

IRA said...

huhuhu...

babi dah jadi cam raksasa dlm citer otromen

ita.itu said...

kah.kah.kah..gelak beso aku..pandai dia lukis ek..hehe..lawak siot

wina said...

padiaa? tak pening dok jakarta? Tuhan saja yg tau,sebbaik laki memahami, kalu tak laki sorry lerrr nak dok sini, ni pun dok pikir dah nak pindah sana balik

bendul said...

iskkk.. cikgu yg bagi kejer nih bio betoi.. kuda, ayam, lembu, kerbau, even cacing pun buleh buat bahan belajo jugak.. menatang nih jugak buleh jadi pilihan hati..?

eniwe, nice work cem..!! at least org yg tak tau, tgk lukisan tu akan tetap kata pig.. hehehe..

julietchun said...

Babi tu terkejut sbb nak di pindahkan ke projek mega kat sepang nu,huhu.

Perempuan Kalis Peluru said...

ya ALLAH....awat lukis baby??? kesian cem...nasib adek saya tue pandai lukis..comel jer baby tue..kembang hidung, mata bundar..sexy!

Umie said...

Uiks,sekolah mane yg suh lukih gambo babi nie KJ??? ke ngko yg suh lukih nie...isk3x (taubat nasuha)...hahaha... btw,cem begitu teruja dlm bab lukih melukih nie ye!

cokolat said...

memula nak komen... mmg vavi lah isik buku tu.. menatang lain byk lagi okes!

komen ke2... no komen! tapi aku nak gelak berdekah2 tgk hasil lukisan cem..kahkahkahkahkahkahkahkahkah! siyes mmg nampak vavi tu tgh terkejut!

cendawanintim said...

wahhhhhhh, terer la cem..baper umo cem erk??

lam banyak2 binatang, babi dijadikan bahan pengajaran???buku apakah iteww??

cikscarlet said...

ehehehe..comel lak piggy tuh!

K.Jah said...

amboi k.bed...forum perdana terus menerus dr masjid shah alam kekdahnye tu. k.bed mmg islamic, kata tasbih kristal sentisa dlm bag yer?? hehehe

mieza, ada byk lagi gmbr. aku saje nak create kontroversi. hahaha

ira, a'ahh kan?? tapi otromen hidungnya begitu kah? hahaha

ita, sib baik dia lukis jer...tak mintak otromen betul. kopak mak eh!

wina, mesti ko dah teral kan skrg? pasnih leh la jadi vokalis ungu

bendul, tu la...tak nampak plak binatang peliharaan lain. blk2 pig, duck & semua pelakon2 utama lagu old mc donald had a farm tu...

juliet, ye la kot. ala2 cam takut home sick kan??

pkp, adikkkk??? whattt!!!!! hahahaa..makcik pkp ni sungguh x sdaq diri tau!!! hhahaha

umie, tak aihh...buku tu yg suh tulis centu. akak tidak bersubahat!! sungguh!

cokolat, hahahaha..buku2 english med mmg kebanyakannyer cam tu. babi tu x sangka org leh lukis dia kot..

cendawan, 6 taun. babi kan antara yg senang dieja...ba..baaaaa, bi...biiii. baaabiiiii. kira senang budak2 nak baca kot? ntah la..

cikscarlet, comel? tgk saja tau..jgn pegang. hahahaha

Anonymous said...

wahkahkahwahkahkah....klakar tol la ko niek hayekkk!! gambar ateh tu vavi die cam senyum cipot jerk ala2 sopan kaedahnyerk..bilo tang yg cem lukih tuh, muko vavi tuh tekojot macam kono sergah,siap gaye nak lompat ala2 kudo pon ado...hahahhahaha..adehhh,sakit poghot golak.

-acu-

K.Jah said...

ko jgn...siap kotap2 bibir buat tuuu... ko ingat sonang????