Sep 1, 2008

hujan lebat menyebabkan akak tak dapat pegi pasar ramadhan hari ni (panjangnyer tajuk)

hambikkk!!!
.
berterus2an pulak hujan hari ni. dr tengahari sampai la ke petang. kilat petir sabung menyabung, power trip...blackout sampai 3-4 kali. isk!! apasal ek?? nak kata kena laknat sbb akak ada angkat sumpah kat masjid...takkan kot! sebab byk2 belakang nih, cencaru belah belakang jer akak ske! ske makan okeh!!
.
dan...
.
hujan + kilat petir + blackout menyebabkan akak & cem duduk termenung saja kat rumah. nak tengok tv tabley, nak bukak pc tabley, nak makan tabley, nak keluar...nak bukak gate pun takut. takut kena panah petir (mcm stetmen org byk dosa je nih). hahaha!!
.
ini tableyyy...itu tableyyy...sudahnya kitorang tido sampai kul 6. pastu akak bangun masak.
  • masak nasi
  • ikan masin sepat goreng cili api
  • telur dadar
  • daging masak kicap (ubahsuai menu sup daging semalam...)
  • bancuh neskepe tarik panas!!!

dekat nak berbuka, carlos balik bawak air tebu & murtabak. yes! yes! merasa jugak la 2 drp gambar yg akak tepek siang tadi tu.

esok tak kira. hujan ke haper...akak nak cari gak makcik mi rebus tu.

tazkirah utk diri sendiri: bersyukur la sikit k.jah oiii!! panas ko komplen, hujan ko komplen! tu untung ko tak duduk kat zimbabwe! (isk!! lalu akak tertunduk insaf)

17 comments:

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

hehe...sedap gak tu lauknye..
dah hujan tu tido best...hehe..

Mieza said...

haah semua tabley...ko duk tido je anak beranak ek.....

nsb baik x terlajak ke berbuka...:D

NieZearm said...

ok la tu. bila time puasa2 ni lauk sempoi2 pun menarik..

Ayu said...

best nya!!! ayu rasa lauk gitu lagi mmbuka selera, dok?
:)

Ramadhan Mubarak Kak Jah!

puan.cokolat said...

ntahhhhhhhh.... naseb gak ada umah dapat berteduh dr ujan tu.... kalo tak kejung dah ko kak....!!!!

julietchun said...

nsb baik takde banjir kilat ke,gempa bumi cam kat china ke, tsunamai Acheh ke,taufan gustav ke.Lauk ko lg sdp dr psr ramadhan la (ayat2 sj nak syiokkan ko) :D

ita.itu said...

kj..tu pun dah sdp la oi..x yah ko pg psar malam kan

MAMA IQA said...

huhu..kj..ptg ni siap2kan bj ujan seblm ujan..kot2 la ujan kan..blh je pakai bj ujan tu pi redah psr ramadhan tu..hehe

cendawanintim said...

siannyer...sumer tableyyyyyy...

pe yang bleyyyyy???lu pk la sendiri...hiks

saya dah link, mekasih datang ziarah blog..

IBU KUMBANG said...

Tajuk ko macam N3.. sodap lauk xpress ko tu KJ..

K.Jah said...

nrina, best kan tido tem ujan. nyaman jer..

mieza, tu la pasal. nasib baik sempat masak dlm masa sejam tu.

jek, iyoo...copek dimasak, sodap dimakan.

ayu, iyer ayu..salam ramadhan kat awak jugak!

cokolat, kan??? saje je tanak bersyukur kan???

juliet, hikhik...(tersipu2)

ita, x kire..nak pegi jugak (wah degil)

mama iqa, pastu bleh sorok2kan kuih dlm baju ye dak? bernassss!!!

cendawan, wahhh!! namamu sungguh eksotik. hikhik

K.Jah said...

IK, tapi kalu hari2 centu mau muntah laki aku. hahaha

Anonymous said...

perhhhhhh!!..hujan lebat pon aku ngan shana gigih gaks bepayong carik kuih muih..ado badak beghondam,karipap pusing,kuih bingko ubi(*dapek lak tang koghak eh hangus2 sikit tuh,perhhhhh..wangi tekau),air tembikai madu,bla2,yada2..gulai yo aku mo shana tak boli,acik ucop tak kasik boli gulai time ujan,takot air ujan masuk lam gulai kateh,buleh!!..hahaha

-acu-

Umi Mia said...

(datang mengadu)...lapau lah KJ...hukhuk...

K.Jah said...

ja, ko beli kuih kat makcik muka slenge tu ke? kuih dia sodap pok..

umimia, lapau??? aku pun lapauuuuu gak ni!!!

pearlEJ said...

wakkakaka.. tergelak baca perenggan pertama tu.. baekkkkkkkk punya camdek nooo... ailaikkkkkk... :D

K.Jah said...

ej, i like too...hahahaha. mekasih award naa...