Sep 23, 2008

still...got the blue...s

isk! kak jah beli apa tu? nampak mcm samsu. 5 botol plak tuh!!! tadaa!!!! pada sapa2 yg tak kenal, tak penah tengok. ni la dia oren bodoh. ni feveret akak kat kampung masa kecik2 dulu ni. tak kisah la dia perasa sarsaparila ke...anggur ke...stoberi ke...tetap nama dia oren bodoh. hahaha!! sian ko oren, ko jugak yg bodoh sensorang kat situ!

botol tak komersil langsung. mcm botol kicap!

dulu, kalu mak akak suh pi kedai...duit belen tu misti akak beli ni. maklong kedai tu tuang dlm plastik siap2, bubuh ais byk2 dan akak pun sruttt...srutt...la sepanjang jln blk ke rumah. kena habiskan cepat, kalu tak adik akak lagi 2 org tu berebut mintak. tak bagi kang melalak...

tekanan gas sederhana katanya. kurang bergas tapi seriyes sodap!!!

memandangkan adik penjual itu agak kendo. tall, dark & hensem (mati la akak kalu carlos baca nih - jgn risau bang, mereka masih dibawah umur). tanak la jatuh air muka kan. jadi...dgn riaknya akak beli 5 perasa terus. hahaha!!!

balik bukak yg biru dulu. wow!! seksinya kaler dia! merasa kejap berangan berada di kelab malam sepanyol dikelilingi abg2 latina sambil menghirup margarita!!!

bon app├ętit. wakakaka!!!! spanish kah itu?? mcm tak jer!!!!

32 comments:

Mieza said...

ada gak jual kat veledrom cheras...siyes sedap!!

linahilmin said...

klu blk kampung, mesti beli berkodi2.. tp kat kg ada 2 flav je, sarsi & oren.. lina panggil 'oren kampung' walaupun rasanya sarsi! sedap!

afiq said...

harus crik nih! yg sye penah jmpe ayer longcan tuh la..
tpi nih lain plak.. sentap pulak tgk kaler bru tuh.. nmpak chantek n sodap!@

Cyberwira said...

Teringat saya msa zaman kecik2 dulu.kalau time raya satu kampung sepesen je semua guna air oren yang sama.. sebab zaman dulu2.. mana ada tesco atau pasaraya besar.. semuanya beli kat kedai.. itupun hutang dalam buku 555.. hehehe.

Cyberwira : Teringat zaman kecik2 dulu time main meriam buluh..

Cakap Kosong said...

ko mengimbas kenangan lalulah kj.dah feeling 2 retro dah aku ni , bila tengok oren bodow ko.

K.Jah said...

mieza, dia tak manis sgt kan?? best!

lina, oren kampung? ada gak dengar tu. best kan?

afiq, seswai dihidang pagi raya kan? menarik je kaler eh

cyber, aku tak main meriam buluh. aku main mecun papan jer.ikat kat selipar org tem terawih

ck, aku dulu raya wajib ada ni berpak2. sonang. org dtg xyah bancuh air

Umie said...

seyes mmg cun arr kaler biru tu..kalau haku plak suke flavor eskrem soda gitew..mak haku pun sama.. jadi kalau beli, kena beli 2...ekkeke

Mulan said...

ha.. ha.. bon apetit ?? vamos rafa lah.. baru spain..hiks..

arep said...

reminiscing the good ol days.

simply irresistible. i like the flava. whoa... best la kak jah..

K.Jah said...

umie, aku pun ske soda gak. tapi td xde. huhuhuhu.

mulan, gituh?? aku mana tau. asal ada bunyik apetit sudah! wakakaka

arep, yea!! the flava..oso the kaler!

cokolat said...

aku suka soda... pastuh teros mabok!!!!!! soda apa ntah....

ayer itu menggiyorkan jah oiii... esok lunch time aku takkan masok blog ko ni!

K.Jah said...

cok, leh caya ke ko?? ko tu mabok sbb nak tukar layout tak dpt2. wakakaka!! pulang je la kepangkal jln. pakai je la template yg ada tu....

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

tak pernah rasa...semalam gi jalan tar org dok jual gak...

CapTaiN HooKeD said...

Aiyoo kaler biru very der mcm Blue Lagoon gittiew, kalau bubuh ngan bijik selasih dan buah laici dan nata de coco memang sedap nih, trus aku namakan air ittiew "SEA MONKEY". Aiyoo aku ngidam la plak!!!!!

IBU KUMBANG said...

hehe mnyentapkan perasaan!

siggplus said...

french la kak bon appetit

shuzana said...

kak jah..nampak mcm sedap je..kat sini x do pun..shu ngindam ni..kang suh kak jah pos kl bleh..?

Mummy Lieza said...

jah.. tanya budak tu, kat kl mana nak cari? nak gak aku merasa yang kaler biru tu... patutnya ko letak sikit garam kat sekeliling glass tu.. baru feel margarita ... kekekekeke!

Cyberwira said...

nakalnyer K.Jah..nasib baik ikat kat selipar org nak pi terawih.. kalau ikat kat kaki org yg terawih tu..mesti kena kejar keliling kampung!

Perempuan Kalis Peluru said...

salam kakak...

perrrghhh kaler ayaq..boleh kanser minum!! hahaha...nanti saya mai rumah akak, jangan hidang ayaq nie..saya nak freshhh oren ja...on diet!!! hahahahaha

K.Jah said...

eija, sedap tu. dia tak manis sgt, tak bergas sgt

kepten, tapi bubuh bahan byk2 nanti dia tak jadi lenchibluekang ke noks? wakakaka

ik, mmg pepesli aku letak kasi ko sentap byk kali

siggplus, french ke? hahhaa..patut len mcm bunyi nyer. takpe la janji motif sama

K.Jah said...

shu, bleh pos. tapi dia ada gas tekanan sederhana. tak meletup kah nanti? hikhik

mummy, a'ah la kan?? patut selet ujung gelas tu dgn lemon dulu pastu celup garam. isk!! ko buat aku terliur la mummy. kat KL sy tak tau lak kat mane...

cyber, tu la. tak jumpa dah mercun tarik tu skrg. nostalgia sungguh..

pkp, mau diet? skaijus jer la. hahaha....

taufik said...

weekend lepas i pegi melaka . Terjumpa seangkatan dengan air botol ittewww. Longchan kalo x silap . memang betul rasa nye lebih sedap dr yang ada di pasaran skrng nie sbb kurang gas.

IRA said...

eh, dulu arqam ada buat macam ni gak kan?

julietchun said...

Oren BODOH? Adakah org yg membelinya juga BODOH? Dan yg minumnya juga BODOH? Tlg jwb soalan BODOH...

K.Jah said...

taufik, ye, longcan tu pun best gak. rasa dia sama..yg ni brand oasis. keluaran astro kot. :P

ira, ada eh? tak perasan lak. tapi arqam femes dgn produk soya dia yg sedap.

juliet, aku gi cari jarum & benang jap. molot ko nak kena jait kan??? ada je stetmen puaka ko kan?? wakakaka!!!

Miss Reezberry said...

wahai kak jah ku yang kusayangi...sure raya ni akak ngan kak bed akan merempit ke rumah kak jah untuk minum air tu..best ni..awas yer kalau akak ngan kak bed datang dah habis siap ko....bantai

NieZearm said...

hahaha.. mane2 air berkarbonat sume air oren.. (nape la aku bukak blog ko ni masa kat opis. dugaan je aku baca)

K.Jah said...

wahai kak reez yg kak jah sayangi jugak. sila lah dtg. jgn malu, jgn segan. kalu dah habis, listerin biru tu kak jah hidangkan. lariksss!!!

sbb mudah nak menyebutnya jek. ko pun..baca la seblm sahur ke haper!! aku beli ni kat param stadium semlm. ada byk lagi...

cendawanintim said...

tetiba aku tingat arwah datuk sedara aku...ske nor ngan air nih...

arwah panggil air lamned!

ntah pape??!!

susu dalam botol said...

itu air loncan ke?

K.Jah said...

cendawan, sama la tu. air lamned..lemonade sbenarnye. org tua2 mmg ckp centu.

hidd, yer, loncan. tapi brand dia cam lain la. rasa sama...:)