Sep 26, 2008

tokey biskut yang girang!

kak jah terjah. gilo minah nih! janji kul 11 alih2 kul 9 dah tepacak depan rumah. cantik & hijaunya laman...terkagum akak kejap. pastu akak bagi salam lapanblas kali, tapi takde org jawab. opppss! ada call in...
.
"kak jah kek umah acik dah ko? acik kek pasar laie nia. tengok ayam jap aaa.."
(ayooo!! makcik ni pun panggil aku kak jah kah?)
"ooo...kok centu, takpo la cik. sey pi tampin dulu yo? kang balik sey singgah..."
"ha! yo lah! elok na la tu. balik kang singgah yo?"
.
p/s: paham tak tu? tak paham nasib la yer!! wakakakak!!
.
lalu akak pun drift la ke tampin bersama2 ustazah jamaliah, cija & cem. saja jln2 cuci mata. akak nak cari baju melayu carlos & cem. mak akak nak cari kuih raya, cija lak nak cari tudung. masuk tampin square, park satu tempat pastu kitorang pun pukul keliling kampung.
.
hasil?? nan ado.
.
on the way ke sbn, singgah umah tadi balik. bagi salam...kali ni ada org. sementara tunggu tokey biskut balik, akak telah diinterview uwan.
.
"kau mano kona apik ni? samo skolah ko??"
.
sama skolah??? apa maksudnya tu? maksudnya, uwan speku akak berumur 18 tahun okeh! hins! hins! (bangga nih!)
.
"tak la wan...kona lam internet"
"ooo...yo ko?? buleh lak main kona2 bagai kek internet ni yo?"
.
kejap pastu tokey biskut pun balik. masuk2 je terus gelak tak hengat pastu lompat2 lari masuk ke dlm. ala2 anak dara yg riang gembira bila tau dirinya dipinang gittew. sebijik!!! :P

sementara tunggu tokey biskut menenangkan diri, akak borak2 dgn mak dia dulu.
.
"jah! tah hapo2 tah dak apik tu"
"apo lak cik??
"sepanjang jln lam keto tadi, tak sesudah deh bedoba2 nak jumpo k.jah kato eh!"
"yo ko cik??"
.
wakakakakka!!!! afiq...afiq...
.
sonok jumpa ko tadi dik! kalu ye pun, takyah la sampai stress + berdebar2 nak jumpa akak kau nih! huhuhu! apa2 pun, korang mmg happening! ko best! mak ko best! uwan ko pun best! nanti raya dtg umah yo? buleh kito layan kuwe tart sambil tgk tv!!

uwan tgh gigih mengorek penganan cair depan komputer nak bagi akak rasa. timo kasih la wan. susah2 yo!!!penganan (dodol). yg kuning tu versi cair...sedap giler!!!!

ni la dia tart nanas yg diorder. highly recommended. sekali masuk molot confirm speechless. tombam2, gobu2, inti byk. senang citer...sodaplah!!!! (masuk ni, dah 2 layer habis kat aku sorang)

pembeli & penjual sedang mengkontrol gelak! tak sudah2 kau mengilai2 kan??? hahahah!!!!

12 comments:

cokolat said...

nak tart jugakkkkkkkkkkkkkk!!!!
raya aji yer afiq??????

wah kj.. baru ni aku nampak jelas live wajah ko... dan tudung moncong2 ko tu... cantek kening nokkk???

arep said...

i bersiaran dari KL..

singgah d blog kak jah b4 bound to KBR

teringin gak nak makan kueh tart.... i loike..

veeda_areena said...

nokkk muka ko lagi hazabbb ehhh.... very da rekahan bumi...... eemmm ko ngan cokkk berlumba lerrr sapa paling hazab..... mak rasa ko ngan afiqq mcm bapak ngan anak... (bapak kerr)...wakakakakka.... nanti kitas set buat gaderinggg y not?................... GADERING MULOT2 PUAKA GROUP)....

linahilmin said...

cantik na kak jah ni rupenyer... mudo laie!

-salam aidilfitri utk kak jah & family-

afiq said...

heheheh xtau nk ckp apo....tpi...... gamba aku dlm umah tuh x bley thn...
kak.. mmg segan giler..
i mmg penyegann...kahkahkahakah...nih rse seram sejuk lgik nih... adoiiiyaiii!

Cakap Kosong said...

ko kj baru ari ni nk mencapap secara terang2an .Wah ! bulu kening ko kalah ziana zain gitu.

NieZearm said...

tersimpul sungguh senyum mu itu. kening dh trim, ambut dh kaler, spare tyre 3 layer maintain.. terasa tak mcm celebriti jmpa peminat. mano tk berdobar budak afiq ni, sbb ko dtg bwk geng la kak.. =)

K.Jah said...

cok, kening raya tuu....

arep, dah sampai kb dah??

bedah, hazab ker? etlis aku xyah mekap2 mmg dah cun smolajadi dah. xde susuk2 ijau segala cam ko nok!!!wakakakaka

lina, see?? kbed tu jeles lina oiiii!!! sbb dia muda tapi nampak tua, sedangkan kjah tua dr dia tapi nampak muda. hahahahaha

K.Jah said...

afiq, sudah eh sampai habis raya la tak habih2 bedoba yo? waakkakaa

ck, abes, ko sorang je nak mencapap kat blog ko? err..ko tgh kolom apa kat gmbr ucapan raya ko tu?

jek, weyyyhhh. raya ni nak jln jauh spare tyre kena menten. mana la tau kok kono paku ko. waakkakaka

slamat hari raya jeknjil. aku blk penang dulu sok2 aku singgah umah ko okes.

julietchun said...

Wah Kj,ko mmg lbh cute dr apa yg aku sangkakan,tombam cam kuih tart yg ko baru beli tuhh.

K.Jah said...

juliet, huggable ataupun ompuk bak kato omputeh eh!!! kering2 carlos x ske...
wakakakaka!!!!

NieZearm said...

saje je ko tajam2kn dagu ko tu... :p