Sep 27, 2008

HAPPY BIRTHDAY MY DEAREST SISTA!

IT'S 27 SEPT...

TO MY DEAREST SISTA!!!!
HAPPY 28TH BIRTHDAY 2U!!!!
(opss! mati la mak disklos umo disittew)

nok cija (yusliza) & nok cana (yushana). ternyata antara kami ber-3, kak jah lagi lawa. wakakakaka!!!!!

harapan aku supaya korang :

  1. cepat2 kasik mak aji & pak aji menantu
  2. dipanjangkan umur
  3. sihat tubuh badan (bukan gomoks ok)
  4. dipermudahkan urusan dunia & akhirat dan...
  5. dimurahkan rezeki (sbb tempias2 dia pasti kena kat aku skali!)

sorry noks! tak sempat nak beli hadiah utk korang taun ni. sapa suh bday ko jatuh dekat2 nak raya? hahaha!! raya byk nak pakai duit maa. pastu nak beli baju skolah cem lagi. nanti2 la eh? kasi poket aku tenang2 sket! ada tu...tapi lambat sket arr!! oh yer! kalu ko tak kisah, aku ade belikan korang ceklat kedberi 1 bar. korang share la eh???

apa2 pun...

korang mmg adik2 yg best. sekrg je la, masa kecik dulu tak. sbb korang dulu suka na menyusahkankan aku. 2-2 ekor kuat melalak, kuat mengadu. ujung2 aku jugak yg kena libas ngan aji usop. abg kau nak backing?? mintak mahapp la, baik dia lari dulu dgn beskal BMX dia seblm dilibas sama.

dan...aku dah pun maafkan perbuatan korang memutuskan tali reket betminten aku dulu. ko tau tak betapa susah payahnye aku menabung semata2 nak dapatkan reket berjenama yonex tu? rm19.90 tau!!! ko ingat murah?? pastu sesuka hati je ko drift ala2 tarik pelepah kelapa kan? mentang2 ada geng...gilir2 ko ambik bahagian kan?? dah la main tak ajak!

pic courtesy of k.jie. mintak ijin k.jie yer? gugel "tarik pelepah" tadi kuar plak gambar nih!!!

tapi skrg ni, aku rasa cam lebih rapat ngan korang. rapat tu dlm erti kata lain jugak bermaksud, duitmu, duitku jua. hahaha!! mcm2 dah aku share dgn korang esp cija. cana tu...mmm, ko tak cukup tough la nok. muka ko mmg tak dinafikan...garang cam siput sarawak. tapi hati kau rapuh cam neng yatimah. caner tuh? nak citer problem kat ko pun aku takut. kang aku baru intro 15%, ko dulu yg meleleh lebih2. ni sapa punya problem sebenarnye nih?? aku ke ko??? nasihat aku kat ko, jaga diri elok2. sbb aku rasa ko blm cukup masak lagi dgn sepak terajang dunia nih.

cija lak. hahaha!!! rasier aku byk kat ko nok. termasuk la twister & bubble tea semlm tu. ko pecah rasier siap!!! tapi seriyes, tak sangka lak ko sgt independent skrg ek? kagum aku! ko pulak tukang jadi decision maker komba hatikama ko tu. dan ko pun sama, jaga diri elok2. cuma dgn ko ni, aku pecaya lebih sket la.

akhir kata...aku sayang korang dorang macaaaammmm adik sindri. (konfem blk dgn aji usop, ko bukan anak pungut kan??) hahahaa!!! dan sekali lagi...selamat hari lahir & all the best in everything!!!

p/s: sorry la entry cam sampah! akak kau mana reti nak bergurindam segala nih!! nak buat ni pun stress tau tak!!!

16 comments:

Miss Reezberry said...

selamat ari jadi uolsssssss

Cakap Kosong said...

selamat ari jadi sikembar manis!!!!

cokolat said...

selamat hari jadi kembor...
muga panjang umor.. murah rezeki lagik!

NieZearm said...

selamat hari jadi twin.. :)

IBU KUMBANG said...

eeiii.. bestnye TWIN.. selamat hari jadi, nok and nok!

Perempuan Kalis Peluru said...

hahahaha akak..klu kad birthday mcm ni punya ungkit..pengsan saya...hahaha pa2 pun happy birthday kat adik2 akak...

Umie said...

Happy birthday Nok Cija & Nok Cana.. Korang patut bersyukur dpt jadik adik Kak Jah sebab bukan senang nak dapat akak yang 'sewel' cam KJ nie...kekeke... Ampon noks!!!

Slmt Hari Raye!!

ita.itu said...

selamat hr jadi ye wat adik ko..hehe..x balik raya ke nok

julietchun said...

Slmt Hari Jadi. Inilah ucapan befday terpjg di dunia aku rs,siap ungkit mengungkit, kata mengata, ko mmg gayat KJ.

Cyberwira said...

happy besday..cepat2 lah dpt adik ipar ye kak jah oii

K.Jah said...

tq korang for the wishes. cija tak dapat komen... lappy nan ado brotben kekdahnyer.

Ungku Nor said...

selamat hari raya jah..:D

K.Jah said...

slamat hr raya ku...

Anonymous said...

tq,tq smue for the wishes..ahaks.tq ngah pasal ingat besday kitowang niek,siap buat entry khas u,akak ske,akak ske.tq gaks kat bangjo,kaknor n nurin coz belikan kek besday ponoh ngan buah2an yang best itteww.skang tengah nak nunggu adiah dari kakjah laks..uhuk..nyam2..apolah geh eh tuh kan?haha

-acu-

Teacher said...

aku ingat zaman lepaq dengan korang... dari kecik sampai aku berumur dalam lingkungan 17 tahun... budak kembar dua orangni budak2 baik... akak dia yang sorang tu memang kaki buli... tak bulih nak maafkan... dalam blog masih bulih nak buli... uishhhhh aku pun ikut buli gak.. ingattak zaman sawah lebar kito dulu wooiiii

K.Jah said...

best kan?? ko kira cam tuan rumah la temtu. ko kan ada patung besar tu...main dokto2. petang2 sket pegi main badminton / zero point kat umah ruhida plak. bosan lagi...lari g umah yati main sorok2 plak. best giler temtu...