Oct 8, 2008

kembali ke sekolah!!

raya pun dah nak habis. skrg kena prepare benda lain plak. kena buat checklist preparation cem ke skolah taun depan. haihhh!! kejap je dah bujang anak aku tuh...
.
sapa2 yg ada anak nak masuk darjah 1 taun depan sila angkat tangan?? ape benda lagi nak beli selain dr ni ek??
  • bag sekolah. harus la cari yg beroda tapi masih kelihatan stylo utk cem. buku2 budak skrg kan byk & berat ya amat. kesian tengok diorang...nanti blm sempat SPM dah slipped-disc. ingat dulu masa zaman skolah, akak salu tinggalkan buku teks kat bawah meja. ok jer, takde lak hilang ke haper. maklum la...buku free kan temtu. skrg free lagi ke??? ke nak kena beli sindrik??? bag plak dulu yg kaler hijau jenis yg sangkut kat dahi tu jer. bapak la ringan & nipis bag tu. abesss...buku kannyer byk pun. habis sumer tinggal kat skolah!!!

  • baju & seluar sekolah. seluar pendek ke panjang ek?? 3 pasang cukup ka???
  • buku latihan. nak beli yg mcm mana ek? kotak2 besar? kotak2 kecik? plain? garis2??
  • pencil case. checked. ni dah ada....
  • lunch box. ada ke budak2 zaman skrg pakai benda ni lagi ek???
  • botol air. checked. beli brand tupperware...safety & tahan lama sket.
  • kasut sekolah. checked. beli jenis zip zap sajork. senang...
  • seluar panjang & t-shirt putih. kena beli gak ni kan?? nanti nak besenam2 segala...
  • handphone?? checked. ni ko pakai je la hp motorola pak hang yg dia dapat free tu...

apa lagi yg tertinggal ek?? ada apa2 cadangan???

17 comments:

Ungku Nor said...

seluar sekolah kena panjang. anjib punya ada 2 pasang je. sebab nanti 2 hari dorangs ada PJK, pakai baju sukan je pi sekolah.

buku latihan kena mintak list buku kat opis/kedai buku sekolah dia.
buku teks untuk tahun ni suma dapat pree.
tahun depan tatau la..hehe

lunch box & botol air takyah yg memahal. bawak yg pree je pun okeh.
kalo bawak yang canggih manggih pi sekolah takut kena kebas..betuuulll!!

henpon???
kena rampas dgn cekgu tatauuuu..;p

p/s kat lavender height ada satu kedai baju sekolah nama KIMYU.
dekat dgn kedai yg jual makanan frozen tu.
baju dia tade la semahal baju sekolah jusco tapi kain dia memang tahan.
tahun ni aritu suma laskar2 akak beli baju seluar kat situ jer.

IBU KUMBANG said...

kalu nengok list ni, bleh hantar universiti terus ni

K.Jah said...

ungku!!!! time kasih byk2 la... oo, bleh kena rampas la plak ek? ok la..air beli je la botol kecik2 1 katun kat shell tu...penah tgk perasan kimyu tu tapi xde la amek port pun selama ni. esok gak sy pegi tgk...

romba tengs ungku yerr!!!!!

K.Jah said...

ik, sementara anak sorang ni nok oi!! dah berderet sok...main passing2 je la kebawah. cam aku dulu...wakakakaka....

Nad Eusoff said...

suar lalam jgn lupe sis..
kang berangin je nanti..
hiks..

Cyberwira said...

nanti jgn lupa citerkan pengalaman pertama cem ke sekolah k..

K.Jah said...

nad, suar lalam aa?? sudah beli...alain delon lagik. apak eh punya...aritu terbeli salah sais. wakakaka...

cyber. mistiii...harus seminggu kena teman dia kat skolah tu...

siggplus said...

tapayah la sluar pnjg ngn baju putih tu..nanti dh masuk skola kn kne bli baju sukan sekolah n track suit dia

Anonymous said...

wahhhhhh!!!baru ghaso eh ko besalin'an si cem nok!aleh2 nak masuk darjah 1 dah anak2 buah aku si cem n nurin.tak saba acu nak nengok cem n nuyin pakai baju sekolah.pehtu balik sekolah masing2 mesti comot.uik!dapek aku bayang'an tuh ngan lokit,golap,comot,masam,segale bagai la!hahahaha...larikkkk!!!kakjah nak amek pisau..kihkih

-acu-

K.Jah said...

siggplus, wahhh!! caner ko bleh tau nih?? kagum laahh...

cija, kan?? kalu blk dr tadika pun dah masam..skolah betul sok tah mcm mana la tu...

NieZearm said...

kasut mcm yg k.jah pakai masa sekolah dulu. old school sket..

cokolat said...

alalala... cem nak masok skolah dah... jgn notty2..!!! jgn lukis gambor pig dekat papan itam skolah nanti ekkk.. hahah!!

K.Jah said...

jek, tali kasut ikat cam ketupat tu ke jek?? wohooo!!! nangis aku nak ikat tali kasut dia tiap2 hari

cok, kannn??? tak lama lagi leh timang cucu la aku...

cendawanintim said...

owhhhhhhh, anak ko dah baper tahun KJ?

K.Jah said...

cendawan..anak aku 6 tahun. tahun depan dajah 1...huwaaa...

afiq said...

jap ader konpius sket....hp? utk cem?!? btol kah ape yg aku bce?

K.Jah said...

betul la...hp free maa...bukan nokia cam ko tu der. opppss..hp kite sama kan??