Oct 20, 2008

tribute to kawan2...

Thanks!! Akak appreciate sangat komen2 korang nih. :D

Hey!! Jgn speku apa2 tau!! Akak ok! Don't worry!!! Hehehehe!!!

___________________________

Yan said...
Salam di hari Sabtu Kak Jah :)Bagi Yan....Yan prefer LOVE AT THE FIRST SIGHT rahther than FIRST LOVE. Coz LOVE ni is a subjective for me. Tak semestinya FIRST LOVE tu akan membawa bahagia and live happily ever after macam Cinderella and also doesnt mean that LOVE AT THE FIRST boleh membawa kita ke jinjang pelamin....As Yan prefer LOVE AT FIRST SIGHT can brings us to find our FIRST LOVE too...Tak mustahil kan Kak Jah :)Kadang2, kenal lama pun tak semstinya perasaan cinta tu boleh lahir....everything will comes with FIRST...So, I will gor LOVE AT THE FIRST as LOVE tu kita boleh kembangkan sebesar mana yang kita nak ia berkembang to the level boleh menjadi as our FIRST LOVE..:)p/s : haruslah entry I lorni duk cakap hal cinta cintu sajor....seru dah sampai gamaknya kot...:))
.
julietchun said...
Aku komen dari style juvana yek. Bagi aku cinta pertama sgt sukar utk di lupakan, pakar motivasi pun ckp ape2 hal yg pertama mmg org akan ingat, cam ko Kj, ms Cem baby dulu ko akan ingat setiap pergerakan dia, bile ko ada 2-3 anak nanti ko akan kureng skit peratikan dorang.Isk.isk,ko ni merobek hatiku dgn soklan ni,hidup tak selalunyer indah tapi yang indah ttp hidup dalam kenangan,isk,isk.Love at first sight,ade ler kot. Ko ngan Carlos camner? Yg mana satu? Jgn ko ckp kawin pakso plak,muahaha.
.
Cakap Kosong said...
first love-kali pertama bercinta rasanyer.love at first sight- kali pertama tgk jer dah jatuh chenta.(ni bahaya ckit, sbb tak tentu pasal jer dah jatuh chenta).cam bagus2 jer aku bagi pendapat. tak pe kj, apasalah nyer nk tanye pendapat pun.
.
siggplus said...
1st love sy, huda la..hehe..4tahun kekal smpai skang..walau psg surut,tp still sm2 smpai skang..heeorg kate, 1st love la yg plg ssh nk lupa..betui oo
.
aishifa said...
wargghh.. first love akan diingat smpai mati.. even dah beranak pinak pun xkn lupe..syahdu kalau ingat balik.. love at first sight pula..bg sy biase jer..sometimes tgk kasut pun leh jadik loves at 1st sight..
October 18, 2008 12:07 PM
MAMA IQA said...
first love tu cinta pertama..ala2 cinta monyet gitu..love at first sight plak bile kite terpandang seseorg terus jatuh cinta..ala2 terpesona le gamaknye..yg tak bgsnya, love at first sight ni mcm cinta secara luaran je..yela kan..mcm terpesona dgn kecantikan seseorg..bkn sume yg cantik di luar, cantik gak dalamannya..lu pikir la sendiri kj oiii!
October 18, 2008 12:09 PM
cendawanintim said...
KJ ni pesal men love2 nih..heran betul laaa...first love tu kira cinta pertama ar..orang pertama yang kita cintai...love at first sight tu, cinta pandang pertama, skali pandang ko dah jatuh cinta gitu, dari mata turun ke hati..tak kisah ar dah baper kali ko bercinta..kali ke namblas ker...ko pandang dia ko dah jatuh ati gitu...itu yang aku paham KJ..
October 18, 2008 1:13 PM
cokolat said...
sesuatu ko ni.... sesuatu!!!!! sgt2 sesuatu!!!!!!!!!
October 18, 2008 1:14 PM
Teacher said...
First love monyet aje yg rasa ni. Love at first sight? No such thing.
October 18, 2008 1:53 PM
missgigikumancung said...
first love mmg susah nak lupa...and it takes 3 second to fall in love with sumone!!! auwww..
October 18, 2008 3:28 PM
Nad Eusoff said...
first love...satu chenta yang kita mmg susah nak lupa..sbb first love la yg ajar cemane mulanya kita bercinta..fist love ler timenye kite brtatih-tatih nak belajar menyayangi dan disayangi..and love at first sight..kita benar2 nak menyayangi org tuh.and jatuh cinta dgn sebenar-benarnya which is dtg dari hati..erm, gitu kot
October 18, 2008 9:25 PM
Ungku Nor said...
aku tak paham cintan-cintan ni jah, so kekdahnya aku takleh nak komen.takut kang aku terkasik ajaran sesat lak kang..HAHAHAHA ;p
October 19, 2008 8:06 AM
arep said...
wah kak jah tengah angau ke ni??? awat skrg ni musim orang angau ka???LOVE AT THE FIRST SIGHT - ni namanya NAFSU. Tengok jer berkenan. *Opss . Dari MATA jatuh ke hati kata orang2 dulu.. Yang hensem n chantik selalu lah ni. Ada yang kata.. its a matter of TASTE. Ada SPARK lah.. apa lah.. etc.. Biasanya bila dah berkenan tu akan cuba la nak mengayat and DEVELOPE love .. tataulah IKHLAS or just LUST.FIRST LOVE - direct translation = cinta pertama.. Cinta pertama ni susah nak lupa u ols. Ala2 cinta monyet but cinta tu lah akan di kenang2. And u will start compare2. Cinta pertama boleh berlaku samada LOVE AT THE FIRST SIGHT or LOVE YG TAK MEMERLUKAN SIGHT2. Boley.. Ilmiah tak penenrangan ai???Bagi i... "Apa yang lahir dari kau bukan CINTA.. Tapi NAFSU".SLAP. Sambil pose2 erra pajira..xoxo
October 19, 2008 1:11 PM
ADEX kawanBoxx said...
my fisrt love hancuq!!my love at the first sight jugak hancuq!! sebab dua2 org yg sama!!hehehehe lawak ja akak...cinta pertama itu lebih dalam sebab hati waktu itu masih belum bersedia dengan rasa yg hadir..rasa indah penuh khayal...cinta pandang pertama?? mungkin nafsu..mungkin rasa itu...apa2 pun kita penentu, rasa yg hadir sama ada mahu leka suka atau mahu uji rasa...ADEX RINDU AKAK DAN CEM...sekarang sudah ada cerita baru di blog..sila singgah
October 19, 2008 7:51 PM
chronicles of angelzz said...
hurm i prefer first love rather than love at first sight...ade ke uolls love at first sight?x mcm x percayo sajork since x pernah experienced mende tue, lgpown love at first sight tue mybe rely on the ground of nafsu sajorkkkk...due to my first love la i lose my weight bout 14 kilos gtew... ;]dolu2 i nie body ala2 puan cokolat gtew muahaha sorry na pn cok ;P
October 19, 2008 10:17 PM
pjoe said...
1ST love buat saya makin benci dgn perempuanbut itu dukuit hit me harder than anyone6 thn singleand i never regret pun
October 19, 2008 10:23 PM
IBU KUMBANG said...
first love - samalah macm pertama kali pegi sekolah ke, pertama kali main ke hehehe, pertama kali beranak... KLu first love tu menarik, adalah dugaan besar le untuk cinta2 yang seterusnya.. tapi kalu mcm lahanat, oklah tak susahla nak mengatasinya hehehe... love at first sight - ini cinta palsu, memang berdasarkan appearance dan material semata2.. hahaha... but I loike!
October 20, 2008 12:11 AM
Mieza said...
hehe...bg aku cam sama jer...ntahlah...:D

11 comments:

IBU KUMBANG said...

kak jah ko ni jgn la buat aku tertanya2... nak kentut pun tak senang ni..

ADEX kawanBoxx said...

akak...malu2...malu2...ada plak komen kami akak buat posting..wakakakakakh..saya pun nak tiru la..nasib saya tak tulis lebih2..wakakakakahh..

saja ja nak mengada2 ngn akak..akak tunggu saya na 24-28hb nie..saya kat KL...kita leh jumpa!!!

sayang akak selalu,
PKP

cokolat said...

ngehhh...ngehhh...ngehhh!!!

K.Jah said...

saje je buat posting. sbb aku dah xde idea lain. wakakakaka

Izzu Izzuri said...

Lorr..pehal entry ko kali ni jek? Kau copy paste sajork?? Aku mmg TAK PERCAYA love at first sight okeh? Pd aku tu tu lbh ke CRUSH aje. Maybe sbb dia menarik. Tak lbh dr tuh. Klau tak byk sgt love at first sight aku nantik! Wakakaka!!
Weh!! Bila kita nk beraya nih.. Aku de spaghetti bolognaise.. Hehehe!!

K.Jah said...

kan jil kan??? nak2 cam kite ni yg kejenyer hari2 jumpa sang pria. wahhhh!!!!

bopren org...
laki org...
anak org...
bapak org...

name it?

Anonymous said...

coiiiiiiiiii!!! sang pria la sangat ko jumpe kan ngah!hahahahah(*mak ade unsur2 jeles disinik yerk,ihik)

-acu-

:: AYU AYUMiE :: said...

Ni ayat yg mak cilok dari skrip cerita EZORA... dan, mak sgt bersetuju sekali... kerana ia turut terjadi pada mak...

CINTA PERTAMA:
cinta pertama adalah terlalu indah. tetapi ia tidak akan berkekalan... kerana CINTA PERTAMA adalah terlalu indah untuk dikenang"

uolss ada phm tak maksudnya?

hehehe betul weiiii, aku takleh luper chenta pertama aku... tp itu tak bermakna aku tak cinta laki aku yg bilangannya dah ke berapa selepas cinta pertama itew....hahahahah!

CINTA PANDANG PERTAMA?
... selalu terjadi, tp pada aku takder mende pon... cth: kat Hans Isaac tu pun aku jatuh cinta pandang pertama...hahahahaha!

Cakap Kosong said...

cinta pertama penah buat aku makan ati bertaun2

Miss Reezberry said...

patut lah aku ngok ko cantek bagai nak gila kak jah oi..aku ingat aku ni dah gila kenape ngok ko ni cantek sangat..rupanya pi pusat kecantikan rupanya..ko mmg kena pi lah jah oi..sebab ko ni dah dikategorikan sebagai wanita2 yang rupa rosak..pi betulkan balik..kang si carlos lari kat mak baru tau..pi cepat..kalau leh pi pindah kat tempat tu sekali..supaya ko terus cantek memukar bagai nak gila...

K.Jah said...

amboi kak sen. tapi tu la...ko dah potong rambut. carlos ske pempuan rambut panjang. hikhik