Nov 7, 2008

ada ke patut...

iklan tu kata...
.
tanpa ubatan
tanpa senaman
tanpa berlapar
.
tapi berbaloikah bayar ribu2 di slimming centre setakat disapu krim kemudian dibalut dgn cling wrap seketat2nya mcm kobis bunga yg kemudiannya diakhir sessi ko disuruh....
.

pagi - kopi O' tanpa gula + biskut 2 keping
thari - sup sayur (rebus, bukan tumis)
petang - buah sepotong
mlm - yong tau fu (kena makan seblm 7 mlm)
.
arrghhhh!!!! tak payahhh! baik aku diet sindri cengginih!!!

32 comments:

arep said...

tirulah macam saya.. kate moss pun makan hati..

Mummy Cool said...

lagi satu.. kat slimming centre ni banyak sgt hidden charge... contohnya.. kalau basicnya kena bayar rm2500.. lepas 2 minggu dia kata peha kita ni besar.. so ada ubat untuk peha bagi cepat kecik tapi kena tambah lagi rm1200... then lepas tu dia kata kalau nak perut lebih tegang kena tambah lagi rm1000.. endup kena bayar rm5000 tapi kurus memang lah kurus 6 bulan.. tapi kalau tak jaga bebetul akan jadi dari dulu 90KG.. jadi 140KG.. nak ke cam gitu.. tipah pernah tertipu nok! adoii laaa.. baik aku beli rantai labuh 45GM.. puas hati.. kekekekeke ( maaf mummy terEMO)hehehehe

Cakap Kosong said...

aku igt satu statmen adibah nor,buat aper saya bayar ribu2.......tapi kena tahan makan.......yer betul, aku setuju cakap mummy, beli rantai labuh lagi bagus.

K.Jah said...

arep, apa rasier anda? tiru tang mana?

mummy, kan??? beli jongkong emas ker!!!

ck, aku takat disuruh mkn seimbang tu ok lagi. tapi kalu takat biskut kering 2 keping melampau la tu kan...

sheila said...

kak jah,
nak nyampuk gaklah...
takyah do pegi slimming ctr ni..membazirkan..dahlah byr mahal..pastu nak cover fee dia yg mahal tu..kite lak yg xleh makan tu..makan ni..

apo hal lak kan..mano buleh
------------

aci tak kalau nak exchange link ngan akak??? hhohoho

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

kak jah...betul cakap mummycool...lepas dah signup programme dia mesti ader yang nak tambah2

cokolat said...

kan betol aku kata kat senduk... ko ni kaya! bedahpun byk duit gak. aku dgn dia dintis! makanya nanti pertemuan 8 mata.. harus ko dengan bedah yang jadi tokey.. kita orang tadah mulut je... huahuahuahua!!!

K.Jah said...

sheila, nak xchange link. aciiii!!!
spend duit kat makanan lagi best kan??

eija, diorang mmg keje cr makan cenggitu la gamaknyer kan?

cok, aku br survey la nok. aku dintis gak nih. malas keje maaa.. takpe, bedah kan ada?? wakakaka!!

chronicles of angelzz said...

yess k.jah, kan treatment dier yg wat kta krus tp hasil usaha kta x mkan sbnarnya kan kan kan...

chronicles of angelzz said...

*bkan

typing error

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

itulah pasal...patutpun si Mek yg dari Kelantan tu tak nak jadi duta mana2 produk lepas dia berjaya kuruskan badan...dia kata buatpe nak tipu org ramai sedangkan dia tak guna pun produk tu semua..dia cuma tak makan nasi dah setahun lebih...

same jugak sbb datang kat sana dia suruh kita jaga makan jugak...tak payah dok habis beribu2 lemon hehe..tp saya ni tak jugak kurus kuikuikui...

veeda_areena said...

sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

julietchun said...

aku tak berminat nak kuruskan badan, tinggi aku 160cm, berat 48kg, ok tak Kj? Larikksss.

pearlEJ said...

kannnnnnn... baik buat jadual diet sendiri....

Kak Piah said...

buang karan yoo.. kalo centu baik ko diet sendrik jahh... duit tu ko buat banjer aku nasik lemak kat stadium tuu..

cendawanintim said...

camana aku leh keteinggalan ketepi nih??ni ler..aku asyik kena tag ajorrrrr.....

ko kan KJ banyak gilos duit ko nak gi slim nyelim nih...

baik ko diet ajer KJ...meh saing diet sesamer..kita diet jemaah gituuuu!!

K.Jah said...

kronikel, tu la pasal...baik diet sindri kan??

rina, gigih giler mek tu kan?? lawa dah dia skrg..

kbed, sedihhhhhhh??? hahhaa..cana ckp ko masa kat u lagi mantap nok. apa sudah jadi???

juliet, mak aih...riaknyer ko! selagi aku tak tgk rope ko selagi tu aku takkan pecaye. waakkaka!!

ej, kan?? kalu kj dok penang..nak jer join anu tu skali.

kpiah, alaaa...takat nasi lomak stadium takyah la aku kumpul ribu2. meh la...bile2 jer aku blanje. sambal ape ko nak?? cedokkkkk jer...

cend, aku tak amek pun la pekej tu. hhahaa...baru tgk2 jer. takut aku wehhh!!! nak sesaing?? moh ler...

IBU KUMBANG said...

ala ko main 6 kali sehari mesti kurusnya.. hahaha! senaman!

ita.itu said...

haha..ni mcm diet afrika aku jek..tp aku x ikut sgt..x tahan nok.hehe

K.Jah said...

6 kali?? hahahaha...pastu harus bunting cam ko ye dak?? itu rasier ko ik?? ok la..aku ikut!!!

ita, kat umah leh lagi..tapi kat luar mana tahan tgk makanan byk2 kan??

A D I A said...

tumpang lalu.

kjah, beranak satu lagi la, saya tgk akak ipar saya beranak boleh kurus pe jaga baby malam2.

K.Jah said...

adia, nak branak la nih..tu yg gigih siang mlm tuh. hahaha

Mieza said...

ko diet sendiri lg bgs...joging n amalkan cara pemakanan dia suggest tu...kompem bdn cam ziana zain kj...:p

semua tu tipu... auntie aku pnghkena kekonon byr ciput last2 nak dkt rm10k...hrs blah cpt2 kan...

K.Jah said...

mieza, tu ahh...iklan konon2nya trial 49.90. bila dah dtg...byk lak hidden charges eh.

bungaditepijalan said...

kjah,
dulu saya pon pnh gemuk.57kg.
now 44kg.
:D

K.Jah said...

bunge, akak kalu dpt 57 tu harus buat kenduri kesyukuran tuhhh...
wakakaka!!!

Mieza said...

kj chat box ku pi mana...:p

ada tag utk ko ek...sng jer

K.Jah said...

ko mmg kan??? bleh buat...ko buat kat aku gulai perut + rebung dulu. bleh???

Anonymous said...

aik!!cam menu seharian aku je niek.mak ok jerk makan tiap2 hari cengginik..muahkahkah..ko caye tak nok?

-acu-

K.Jah said...

acu, utk org yg nan ado dapo...kire ok la tu. wakakaka

Anonymous said...

caittt!!lam agreement tulih en chang tak kasik dapor die bejelago dek asap mo minyak la nok.sooo mak akur jerk,ala2 pasrah kaedahnyerk...muahkahkah

-acu-

K.Jah said...

sudah la kau...bukan dapo tu ko buek tompek jomo spenda ko? hahaha