Nov 23, 2008

persoalannyer adalah...

tijahlawa? lawa na ke tijah tu? perasannye dia...
.
mana datangnya nama tijahlawa tu ek? hahaha!! saje je. akak kan ske je tukar2 nama nih. tapi ekceli, ada cerita disebalik nama tu.
.
perkataan lawa tu mmg termaktub dlm salahsilah keluarga akak ok. tak caya??
.
gini. nama moyang pempuan akak belah mak ialah Anit Binti Majid. Anit ni berkahwin 2 kali. sekali dgn Syawal dan lepas Syawal meninggal, Anit kawen plak dgn Lawa.
.
see? ada kesinambungannya disitu kan? ingat akak saje2 ke sukasuki nak letak lawa tu blakang tijah? letak tijahsyawal cam tak seswai la plak! wakakakaka!!!
. .
lu pe hal tijah??

29 comments:

Ungku Nor said...

err..tak berani nak nanyo pun.
kok moskel camno pun, simpan dalam ati yo dendiam..ahakss ;p

Tijah Lawa said...

lajuuuuu eh kau komen kak??? hahaha...gindu lak kek aya maruku tu hah...cam terbayang2 sodap eh maruku tu...krup krap! krup krap!

linn said...

tak kesah laa kak. tijah lawa ke tijah shawal ke tijah anit ke. tp cuma yg kisahnye ko nye header tu. lupa lak ada penunggu kt situ. aku gi bukak magrib2 gini. seriau ooo.

cokolat said...

mak tak nak komen!!!

Kak Piah said...

lorr gitu ker citernyerr...
aku memula nampak ko tuka tajok blog ko nih aku matik2 ingat ko salah eja.. tapi aku diamkan je la.. tak bani aku nak tegor2 kan?
ye la mana taw ko mmng lupo nak tekan hurop 'k'..

tijah lawak...

Tijah Lawa said...

linn, kan?? last2 pun ko panggil akak jer pun. penunggu tu tgh tunggu mangsa.

cok, aku tau ko xde mood nak komen nok...dgn keadaan idung ko bercendol2an tuh...

piah, ko mmg kan?? wey, nama betul ko apa nok?? bagila tau mak..
hahahah

lupakanje said...

acik tak kesah....kau nk letak namo apo pun...
acik mang tk ndak togur..takut nnt kono ketogorann.....hahaha...
Jah...ko bebaik memainkan gambar ko sindri tuh... sindri mau ingat aaaa.. klu sok sok ko bangun tdo, tetiber gigi taring kau panjang....pehtu ko tgk cem cam tgk maruku aya tu...acik tk tau dooohh.

lupakanje said...

tambah sikit lagi Jah...den tk pueh hati nih..
Kau tau...ader satu keturunan kek N9 ni, yang mang ado talian ngan yg betaring tuh... ado orang kato, susur galur ehhh asal dari Rajo besiung kat Kaki Gunung Jorai, Kodah tuh...ado yg kato, keturunan Drakula...
baek kau siasat salsilah kuarga kau Jah..tah2 kau mang kturunan tuh...acik nengok sesuai bona kau nyer taring tu...waaaahahahahaaaaaaaa..( den golak ngilai ni haaa..)

Tijah Lawa said...

acik, hahahaah!! osah detail eh kau cik. takpo sok2 den tanyo mo sazah jamilah yo. tapi tu la...tijah mmg suko la bondo merah2 cam kalo darah ni. petando ko tuh? tapi takpo...yg ponting tijah dah check keturunan takdo sako mahupun waris jari hantu. tapi kan cik!!! acik pun kono yo check samo tu..sobab kek linggi pun donga byk gak kes mistik2 nih. tu lom donga acik ngilai secara live laie tu kan?? wakakakak!!! cik, nak la jumpo haaa...nak tengok cano ghoman ehh!!!

chronicles of angelzz said...

yer noxx uollss memang lawa mak lampir gtew... hak3

manje said...

salam

hehe name yang klasik... senang nak ingat... padan ar ngan orangnye... :)

cokolat said...

kak tijah lawa aka kak yus... ko dengan biru mmg sgt2 ada kimiakannn?? tijah - blue , blue - tijah...
lets lari.......

Tijah Lawa said...

angelz, mak lampir? wakakkaka!!

manja, senang ingat nok? ingatlah daku dlm doamu yer??

cok..ko plak kimia dgn manjakani. suemanjakani...wakakakak!

julietchun said...

Skang baru aku phm naper Carlos gigih nak dptkan ko.

KV said...

tijah lawa pun, tijah lawa lah!

Mrs Maznan said...

wah..ingat salah blog pagi tadi! hahahaha..lawa ke tijah tu? huhuhu

Tijah Lawa said...

juliet, aku dah mandrem dia cukup2. hahahaa

KV, apa ada pada nama kan nok? :P

amy, tak...blog yg sama. org yg sama. hehehe

Kak Piah said...

nama betul aku?
aku nak jagi ati ko nok..
nanti ko tertekan...
sbb nama aku kategori 'indah khabar dari rupa..'
ko tanya kak ungku.. dia tawuu... peh tu kalo dia nambah2 jadik x best ko jgn cayo bulat2 lak ek?..

Anonymous said...

TIJAH?????.hahaha..cam wanlang tijah je nok!alaaaa yang golang eh bosar2 manyak2 lak tuuuuu...ingat tak?ingat tak?hahahahahh...kayo ko nok!bling bling bling....

-acu-

Ungku Nor said...

nama betol kak SAPEAH??
alamak, aku dah lupa laaa..

yang aku ingat nama dia ada '@ bank negara' jer..keh keh keh

Mummy Cool said...

kekekeke welcome TIJAH LAWA... supaya tak kecik kan hati ko.. aku nak cakap ni.. ko memang lawa lah tijah... hehehehe... nahhh nampak tak .. mummy sokong ko tijah lawa oiii..hhehehehe.. sorry komen tak relevan... kekekekeek

Tijah Lawa said...

piah, betul la piah..ingat aku memain ker? kang aku antar parcel umah
ko aku buh nama sapeah kang br ko tau...hahaha

acu, wanlang tijah tu kayo kan? byk giler omeh eh. sirap nekmoyangkan manih lak tu. mak bercita2 nak kayo cam wanlang tijah tu la...

ungku, bagitau la kak!!! nanti aku banjer maruku aya...

mummy, yayyyy!! ado org afundi mak gak akhirnyer. cayalah mummy!!!!

tentangseseorang said...

kak...aku rasa nak pengsan baca title blog ko kak. bukan sebab banner ko yer kak. sebab title ko... arrrr pitam pitam pitam.

IBU KUMBANG said...

Kak jah seb baik ko suka suki tukar title ngan nama je, kalau ko suka2 tukar URL, nazak kita org nak mencariknya!

Kok ye nama moyang ko LAWA, ko x risau ke nanti atuk ekau ngan aji usop kecik ati... Jauh sgt tu!

cendawanintim said...

weiiiiiiii, ko memang lawa la...pehtu bonus satu lagik ko memang lawak....

sape yang mosykil ko letak nama lawa tuh??aku plak yang mosykil nih..!

aku tahu nama kak piah bebenornya..hiks!

azreen said...

kjah ke tijah ke....tak kisahla....lgpun saya dh lama dah ikut blog ni...mmg suke sgt....nnti2 kalau saya balik kita jumpe ke...mlk ngan soromban dokek jo kan...hehehehe

Tijah Lawa said...

ady, wah...tetiba je tijah cam familiar jer ngan nama ko nih. ko
kalu pengsan...aku panggil aya maruku jer tolong angkatkan. hahaha

ik, aku mula2 nak letak ibu ayam...tapi kang ko speku aku tiru ko plak ibu kumbang. hehheh...tak, aji usop tak it literate. dia tak tau.

cend, lawa tapi perut penuh stretch mark watper nok. pss..mati la mak pechlobs...ko tau nama piah? hahahaha...mlm kang kite bergosip yer. jaga ko piah...

azreen, kan?? janji ada JAH kat bakang...bleh jer. nanti kite jumpe
kat tetengah. KFC tampin ko... wakakka!!!

Kak Piah said...

huk aloh kak ungku sipot la..
x abih2 ngan bank negara tuu..

ha'ah cen tawu ko gih tanya..
tp aku moskel.. ko kata nk hantar parcel..

sebok ko tnya nama aku..
address aku ko tak tanya lak..
tu yg aku moskel tuu..
ko bior ikhlas sket jah..

Tijah Lawa said...

piah..
ala...sampai bile ko nak sorok piah. hahahaa