Dec 17, 2008

bestnye dapat FM!

smalam masa antar kek batik kat k.ungku, akak dapat benda ni. seplestit tau akak dapat. bukan 1 ok, tapi ada 4 spisis hewan jadian. akak intai benda tu sekali lalu pastu akak pegang2 jer la plastik tu sambil borak2 ngan k.ungku kat luar pagar. (tanak masuk umah sbb ada org demam. huhuhu!)
.

agak dah lama sket borak sambil akak kekejap terkepit2 menahan kencing skali dia tanya...

dio : kau tau tak apo bondo eh tu?

den : tau la! patung mainan utk cem...

dio : (ambik bawak keluar patung tu sambil tayang2 kat muka akak) kau agak apo bondo eh ni? (buat muka tak poti)

den : apo deh? (tetiba blur...patung la tu, mcm la mak tak tau!!)

dio : ni fridge magnet la ngok....

den : laaa....yo ko???

hahahahaha!!! kalu ko tak bagitau kak, confirm mak tebuk natang tu buat keychain bag skolah cem sok. tak pun mak buat pemegang kuali. maun ko deh??

pastu petang siri bercakap dgn jill plak. jill ok...bukan jin. pun jumpa sbb nak bagi kek jugak. ujung2 dia bagi akak fridge magnet lagi. tijah ske!! tijah ske!! akak mmg giler kumpul2 FM nih. FM ni jill beli masa dia gi beijing time olympic tuari. dari sari ke sari dia nak bagi tapi tak jumpa2 last2 semlm baru akak dapat benda tu. sronotnyerrr!!!!

ekceli akaknyer yg kaler merah atas tu jer. tapi memandangkan akak adalah penamak, akak mintak jugak cana cija punyer yg kaler biru & oren tu secara paksa. dah tu peti ais pun nan ado ko nak tampal kat mana nok? dahi?? larikk!
.
dan bertambah la sudah koleksi FM akak yg tak seberapa ittew! thanks k.ungku. thanks jill. lebiusomac!!! dan akhir kata...
.
terime kasih daun keladi, lenkali bagi le lagik!!! huhuhu!!

23 comments:

Ungku Nor said...

ahahaha..eden nampak sticker wall E!!!!

chronicles of angelzz said...

fm yang cina tue plaing chanteque...

lupekanje said...

acik tk ado fm....FM stereo yo adoo....huhu..

Cakap Kosong said...

ko bleh men paksa2 lak nokkkkk...mujur aku bukan adik ko!

NUR ZIHAN NASZERI said...

samolah eden..fm hok stereo dum dam dum dam tu yo adooo kek umah

tp kan kak..idea akk yg nak nebok fm tu kasi jd keychain,aku rase worth gak kak..kot cem leh feeling2 bangga ade keychain hok singa bulu2 tu...

iina said...

wahh best ye FM.. den pun gema gak kumpul FM..

xpe sok nak kidnap satu kat fridge tu leh.. takat seremban tu kan laluan den balik jelebu jo..

pakwe den dulu bosa kek pilah.. peh tu balik kg duk kek jelebu.. tapi dio memang dari kecik bosa kek pilah.. nak2 lak abah pegawai polis pilah marin.. lagik samsenglah pakwe den.. (den tak samseng den bebaik yo)

cokolat said...

kalo aku.. aku nak fm yang berhaiwankan dog tgh doggy2... sumber inspirasi kan tuuu????
ngahhhhh!!!

adibah said...

Sib baik TL tak buat kuiz teka teka gambar singa FM ittew.. Tapi siyes.. memang lawa la FM haiwan2 ittew.

siggplus said...

fridge magnet ke art exhibition kak?bnyknye

Mummy Cool said...

alahai suka dia kumpul FM.. ok ok.. nanti kalau lalu kedai dua hinggit mummy belikan ya.. ( hahahahaha ada ke FM kat kedai dua hinggit) sabo je lah kan... kekekeke

linn said...

cantik dan bersusun ko nye FM laa. kalo aku tu kompem kejap je dah lari2. bukak fridge mcm ribut maunye tak lari.

Tijah Lawa said...

ungku, cem la lotak kek situ. huhuhu

pb, kan?? lawa kannn nok???

acik, bukan sinar fm ko cik?

ck, bukan adik aku je mangsa paksaan, mak aku pun sama nak2 tang sapu periuk belanga umah dia

zihan, idea tu kan?? pasni berderet2 la binatang senggayut kat bag..

iina, wahh! blk kolo klawang singgah la somban...

cok, ko kalu jumpe beli lebih eh??? hahahaa

adibah, kalu tak...bulu sapa plak jadi mangsa tekaan ek?

siggplus, tu tempat surirumah berkarya dik...hahaha

mummy, dgn mummy sy xnak FM...sy nak bajutido shekshi. huhuuh

linn, tu sbb nak amek gamba nok. harusla susun cantik2. jgn terpedaya okes. hahaha

KAKTINY said...

ooo... ko minat gak eh FM tuh kak jah yo... comei tul yg kak ungku bagik tuh.. dan lagik comei ko letak kat piuk tuh.. kehkehkeh... kreatif lagi inovatif ko kak oii.. hehheheee...

julietchun said...

Kalo aku gi nilai 3 aku beli FM kasik ko yer,hahaha. Aku iklas ni.

KV said...

kelas pemegang kuali dik jah!!

Anonymous said...

wahhhh..comellllnyerk fm2 itteww!yang ompek ekor cute2 posing2 tekangkang pon ado mak nampak uolls.cait!ce ko kasik hewan2 tu posing sopan2 kit!sekse mak nengok dorang tau nok.kahkah.

*dah bondo cute nok!mak kok tampal kek dahi ok jerk!janji ado..wakakakakaka...

-acu-

Kak Piah said...

lawanya..
ceni la baru kena ngan konsep tijah lawa..
nih aku dah puji2 nih tak gheti2 ker nak hulor barang seketoi dua FM tu.. muehehehe...

Tijah Lawa said...

tiny, a'ah. xde space sok dgn dinding2 rumah skali aku bubuh. err..ko nak bagi aku FM ker? huhuhu...mak ske jer!

juliet, nilai 3? mcm aku dapat agak jer jenis2 FM yg ada kat situ. huhuhu

KV, kan?? ada 4 tu. bleh tukar2 ikut mood...

ja, nanti ko dtg umah mak eh? tadi mak dah beli beskot marie. sazah suh buat kek krismas nanti. nak blaja kateh. iyo la tuh. hahaha

piah, mane leh hulur kat ko piah. ko kena la rekues kat akak unibes ko tu. tapi kena pandai bodek sket nok. huhuhu

azreen said...

Jah...ko tunggu tau...nanti aku belikan ko FM yg nude beach punye...muahahahaha...

Kak Piah said...

pandai bodek?
aku pektis bodek ko la dulu...
dah master nnti aku bodek kak ungku lak...

Tijah Lawa said...

azreen, mak ske..mak ske...make sure 3D taw!!!

piah, ko nak bodek aku watper piah. ok...ko teman aku tengok sundel bolong bleh???

Alicia said...

alahai..tomey nye..

Tijah Lawa said...

comeykan lisa?? mak ske!