Dec 21, 2008

jgn la tanya...

raya aritu...

tengah duduk lepak2 kat pangkin rumah tok. tengah stim2 layan biskut mazola cicah sirap tiba2 ada org dok sebelah. (watak adalah dirahsiakan atas dasar keselamatan).

dan perbualan ala2 ice breaking adalah seperti berikut...

dia : hang kat sana dok sewa ka ghumah sendighi?
saya : rumah sendiri. tak jauh dr rumah sewa dulu...
dia : ooo...beghapa ghatuih beli?
saya : tak tau la pulak. cer tanya bos (tunjuk carlos)
dia : banglo kot??
saya : takde la. rumah kampung jer
dia : (tak poti lagi nih) 200k lebih ada kot?
saya : tak sampai laaa. rumah kat sbn murah2 jer...
dia : loan bank buat beghapa?
saya : tak pasti la pulak (dah mula rasa annoyed). njap tanya bos...
(time ni carlos dah blah...melarikan diri ke meja makan)

kalu korang la kan, ada org tanya mcm ni...korang jawab apa ek?
.
ke lenkali kalu ditanya lagi, cakap je rumah tu hage dia 2 juta bayar cash kan? bulu idung mak mas padu per!
.

perhatian! ini bukan tijah!

25 comments:

Cakap Kosong said...

nokkkkkkkkk...bulu idong saper tuh..?

linn said...

ewwwww....kt bwh tu gambo mkn sedap2 sekali atas ada bulu idung. isk isk iskkk...

sheila said...

ntah2 tu bulu idong laki dia..
bkn leh cayo sgt ngan kak tijah ni

azreen said...

mmgla rase berbulu....bukan setakat hidung je babe....satu badan rasa berbulu.....hehehehe

iina said...

uihh.. busy body kot.. ke testing 1234..

bulu hidung?? uhek22 nak muntah den kak..

ipv6 said...

disgusting never the less

Mummy Cool said...

hahahahaha... ko jawabnya.. umah ko duduk tu kerajaan kasik free.. alaaa yang oii pertanyaan cam gini memang dah selalu sgt, time nak marhaban pun dorang sempat tanya pintu kayu tu buat bape ribu? adoiii laaaa... sabo je lah aku... aku jawab senang je.. sime darby yang bagi free... kekekekeke..
wahhhhhh bulu idung laki pun ko sempat capap kat blog ya yang... kelasssssss ko nok!

tentangseseorang said...

ala....
ko jawab je se eklas ati kak.
ehehehe

cendawanintim said...

ko jwab jer, bulu idung ko berbulu emas, timbang guna kilo!

Tijah Lawa said...

ck, bulu idung justin timerlake. wakakaka

linn, abes nak makan kena bau dulu. tak gittew nok? hahaha

sheila, bulu idung laki den tak centu do nok oi! komeh bertrim deh! hahaha

azreen, bebulu pastu rasa nak cabut semua bulu dia kan??

iina, mmg bz body pun. kalu bleh dia nak tanya detail lagi tu. mak lari nyah!

ipv6, disgusting & annoying

mummy, a'ahkan. tapi ckp ada tan sri sponsor. hahaha. tapi kang org speku mak kena bela plak.

ady, eklas caner tu ek?

Kak Piah said...

aku yg baca pon bebulu..
tengok gambo tu lagi bebulu..

apasal ko tak letak jer tajok entri nih bulu bulu?

eieieiei..
goliden...

KV said...

hiks, baru nak tanya, jah dah tumbuh misai gak ker.

pearlEJ said...

lobang idong carlos kah itu?? wakakakakkaka...

cokolat said...

pasni kalo aku jpa ko.. aku takyah dah bawak duit ok! harus bila nak bayar aku cabut je selai bulu emas itu dari idong ko... kelllassss!!!

monas2petronas said...

bulu idung pak carlos pasti

Tijah Lawa said...

piah, tu blm lagi dia tau rate yg ko dapek. misti dio laie dongki kan piah?

kv, kalu bengang jgnkan misai, bulu dada pun leh tumbuh taw

ej, dah aih. justin timberlake, madu carlos. wakakaka

cok, kalu kat dwp harus la bulu emas tu cam basah2 sket kena air kan? hahaha

wina, enggakkkk!! bulu idung pak sandy mungkin? hahaha

Umie said...

adoiyai...ko patut tuko tajuk entry nokss.... hatiku berbulu hingga tumbuh bulu...

muahahahhaha

adibah said...

elok gak jawab nunjuk lobang hidung nih.. hahahaha. naper la masih ada orang cenggitu kat donia ni yek?

Tijah Lawa said...

umie, ko mmg pandai bagi tajuk kan nok?

adibah, ada ramai nok. 1 hari ko misti jumpa punyer

Amy Maznan said...

aduiii..tensen jer kalau jumpe spesis mcm ni jah..angin jer aku baca n3 ni!

NieZearm said...

kalau buat2 tak dgr je bila species mcm ni tanya bole tak...

azila said...

mmg ada org gini kak jah oii,ko jgn up2 kak,sbb for sure dia lagi up nnti!!ekekeke

*bulu idung sapa kah?en.carlos atau bulu idung cem??kakakaka

Tijah Lawa said...

amy, yg klakar tu kan..beria2 tanya tu walupun kita dah cam malas nak jawab.

jek,kang dia kata aku pekak caner? dah la sore dia cam petir. hahaha

azila, jumpa org cenggini lenkali harus berlagak lite2 jer kan? walupun hakikatnya nan ado. hahah

green apple said...

hok olohhhhhhhhh...elok je aku tgh mengunyah sekali nampak bulu idong hantu raya mana ni wehh??? terkeluar balik nugget aku makan ni.

Tijah Lawa said...

di, alaa...tengok bulu ketiak blehhh...ape sgt la bulu idung tuhhh!! ko jgnla malu2 ngan aku...heheheh!!!!