Dec 13, 2008

mandi sungai

jumaat pagi. tgh bfast tiba2 carlos suh akak call aji usop. ajak mandi manda kat ulu bendul kekdahnyer (dia nak mancing sebenarnya, bukan mandi pun). akak call...sazah angkat. "buleh yoo! kito poie lopeh semayang jemahat kang. kok tak ujan la". wah mak akak tu, ajak piknik laju jer taw.
.
lebih kurang kul 3, kitorang sampai hutan lipur ulu bendul. ada jalan rasier okeh! keta bleh masuk terusssss sampai ke port paling best utk berkubang. k.ungku tak tau nih. akak kan asal sini (ulu bendul). misti la teral!! (belagak sket sambil kembang2kan hidung) hahaha!!
.
bila piknik haruslah ada makan2 kan?? sazah bawak nasik, sambal cili api sardin + kentang, pegedil & acar timun. akak plak tapau karipap, keropok lekor, pisang goreng & kerepek2 jer. dah tu tak plan awal2...mana sempat nak masak!
.
sampai2 kena check air dulu. jernih, bersih, tak dalam sgt...paras lutut saja. ok pass!!! budak2 ni boleh mandi dgn selamat.

cem...checking on aweks!!! ada 3 beb!
.
uwan...doing monitoring sambil memakan kerepek pisang tanduk sedap yg dibeli di petronas

saya tidak seksi!

nurin datang!!!!

kacau laaa!!! org nak kencing pun tak senang!!!

cem : aku dah kencing. ko tak rasa panas ke nurin??
nurin : uwannnnnnnnn!!!!!!
.
nurin sedang protes. uwan suh naik makan nasik dulu, dia nak main air gak padahal menggigil2 dah tu. osah la! sebijik cam apak eh maso kocik2 marin!! huhuhu!!
.
aji usop is doing fashion crime no.1. pink in the jungle??? apakah...

yoga anyone??

28 comments:

cokolat said...

nok.. mana gambor ko pakai bikini nok? kata nak tunjuk??? dustalah ko ni...

lupekanje said...

smua gi ulu bendul ni...cam promot ulu bendul je..
Jah...kau ajar lah den ni ha jalan rasia kat ulu bendul tuhhh...

Cakap Kosong said...

nokk......mana gambar ko, aku tak tgk lagi muker ko pas berubat buang taring tu ari!

PeminatJutawanMalaysia said...

wahh mcm best berkelah ramai2 hehe

Tijah Lawa said...

cok, bikini aku dah reserve nak pakai kat DWP jer nok. wakakaka!!!

acik, blehhh!! tapi kena tutup mata la. nanti sumer org tau tak rasier lagi la nanti. hahaha. tiba2 tijah tamak disittew

ck, dukun tu kata aku xleh amek gamba sindri selama 3 bln lepas berubat. pantang! wakakaka.

linn said...

wakakaka.. lawak2. tp sian cem asik jadik bahan omaknye je dlm blog. ko jaga kak sok dia beso kang dibuatnye kt ko lak.

chronicles of angelzz said...

wah bukan maen yerk uollss berkubang... hepi jerr bahagia skals kan kan kan...
diharapkan hadiah yang i bg niew menambahkan lagi kebahagiaan akak sekeluarga okeyh hehehehehe...
tuntut cepat2 yerkk n3 jejantan merembessss

Teacher said...

wah.. reading this entry makes me reminisced days when we used to be like Nurin and Cem. It was fantastic to camp and eat and of course berendam sampai daki sumer tanggal. We used to do that kat Ulu Bendul sesama with the families before my dad u know what kan? those were the days... Jah.. Ko lawa... tak ada persoalan lagi dah... jgn mengado-ngado nak tanyo orang pulak.. VAIN la dia ni.. tak ubah seperti aku.

KV said...

pink pon ok what? Ahaha macho gitew!!

Tijah Lawa said...

linn, bila cem dah mulo protes sok, aku privatekan la blog nih. huhuhu

angelz, ko mmg giler kan nok?? ko nak mak kena semelih ngan carlos buat n3 tu...err...tapi cambest gak kan? nanti mak gugel jejanz2 tu yer?

teacher, hahaha. vain + gediks kan? ko ingat tak kita buat keje kumpulan kat UB ngan shida, mimah, ady, izan...aku ada lagi gamba tu. nanti aku scan. yg mimah pakai racing tight tem tu..giler babs kena kutuk ngan kita kan? tapi skrg dier paling muslimah skali. respek aa aku. huhhuuu

kv, dah la pink, oversized plak tu...hahahaha

afiq said...

bersuke rie gamaknyer? nape kak tijah lawa x pake two piece bathing suits eh? wif thong? muahahahahahahaha
pengsan sbb gelak cam setan*

siggplus said...

uhh piknik..bes wo..
lagi bes kalau wat empangan guna batu2 besar yg ada kt situ..
lagi bes gak bile batu tu jatuh atas jari dan kuku patah...hehe

(kejadian sebenar)

azreen said...

Jah...awat ko tak join mandi kat sungai tu...takde gambar pun...

ke ko join bang carlos pi memancing...hehehehe

Tijah Lawa said...

afiq, ko giler? wakakakkaa!!! pengsan org kampung den tu kang...

siggplus, pastu masuk plak pasir halus cecelah kuku yg patah berdarah tu kan??? perghhhh!!!

azreen, aku tukang makan & tukang amek gamba jer. huhuhu

azila said...

perghh sian aji usop jd model fesyen crime kak jah,sibbaik dia x blog blog akak,kalo x,harus bentan susuk kak jah nnti!ekekeke

♥.misz luna.™ said...

haha..

x join mandi ke kak jah?

Ungku Nor said...

nurriiinnnn!!

ko posing la camne pun, tetap takkan dapat menggugat prestasiku..muahaahahaha ;p

Tijah Lawa said...

azila, aji usop mmg. dia pakai ikut sempat jer...

huda, akak mamarazi..ner leh join. akak sempat snap pics jejaka2 6 pack..mau ka?? wakakaka...

Tijah Lawa said...

k.ungku, prestasi apo tu kak?? cer explain sket?? wakakakaka...

Ungku Nor said...

err..prestasiku yang..'SEKALI RASA, PASTI NAK LAGI' tu lerrr..
lalalala ;p

Tijah Lawa said...

wakakakaa...tijah tak paham!! sila explain secara detail plisss!!!!

Anonymous said...

kannnnnn mainnnn kowang erk!patot aku call ttj takdo owang angkek tipon.beghondam rupenyerk korang erk!

*wahhhh!!tak tahan statement saye tidak seksi ittew!ahaks.

-acu-

Tijah Lawa said...

acu, aku dah tgk perut nurin. apo korang dah buat aaa?

Mrs Maznan said...

kak jah lawa, xde gamba TJ pakai bikini 2 pcs ke? huhuhuhu

p/s: yg duduk dkt ngan tn aji tu, en carlos ka??? handsome! huhuhuhu

Tijah Lawa said...

amy, dio la tu. heran gak akak asal sejak domenjak ni cam fotogenik lak dia...xleh jadi nih!

Mummy Cool said...

tercari cari gak ni.. kot kot ada yang pakai two piece kat ulu bendul tu.. hehehehe

Mrs Maznan said...

TJ, pasni laki ko plak jadi rebutan kak bed ngan kak senduk! huhuhu

Tijah Lawa said...

mummy, mane leh mummy...kang cedera habis berparut2 body i...

amy, takpe...aku dok jauh. heheheh