Jan 27, 2009

TCL?

tadi kan...tengah2 online tiba2 wina buzz akak. ko ada siksens eh nok? cam tau2 jer aku tengah meng-invisible-kan diri kan? "jah, check blog aku cepat. ada citer panass!!!". wah!! tak sabar nih!!! dengan pantas terus akak klik link minah tu.

baca sket...SENGIH!!!
baca lagi...GELAK!!!
baca lagi sekerat...MENGILAI!!!
baca sampai habis...PENGSAN!!!
(ok dah! bangun la jah!!! takde sape nak angkat ko der...)

tuuuu diahhhh!!! cokolat (atau nama sebenarnya nurul jannah - bekas penyanyi nasyid) sudah kuwussss!!! dan sekarang sedang gigih menjalani sessi uji bakat utk rancangan hiburan realiti - indonesian idol. sebarang pertanyaan, sila hubungi manager cokolat...pak sandy ya!!!

oh ya! cok..win..korang tak payah dah susah2 cari selebriti manakah yang paling menyerupai tijah yer? lihat saja gambar diatas. sama kan? kitorang memang suka jer posing mcm tu dlm kereta. camtu lah lebih kurang wajah sebenar tijah cinta lestari (TCL) sebelum dia tutup muka sbb malu lepas jatuh terjelepuk kat sekolah cem tuari.

ok dah! case closed! korang dorang terima jer la hakikat ni walaupun pahit yer??

kahkahkahkahkahkah!!!! (berdekah2)
p/s: cok & win. best giler conf. dgn korang tadi! yumekmaidey oso lah!!!

35 comments:

monas2petronas said...

wakakkakakakakkakaakakka

TCL =)) =))

gelak guling2 aku...


adehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....geli pankreas...ok la demi menjaga kesenangan hati,,aku ngaku je la seiras..
adeh..kesian bunga :))

cokolat said...

aku gelak ni... gelak! gelak!! berair mata okkkkkk... berairrrr!!!!!
vaviiiiiiiiiiiii... nurul jannah yer..

yang sama ko dengan bunga adalah kereta tu je ok! terimalah hakikat wahai tijah cinta lestari.... kereta je yang sama tu...

wina... matilah laki ko baca nanti si tcl ni mandai2 hired laki ko jadi manager aku... wakakakakak!!!

email add tak bleh blahhhhhhhhhhhh!
manganggg!!!!

**gila gegar aku gelak**

kakpiah said...

vodohh betoi lawak ceni pepetang taw.. tekejot kera2 di hutan dgr aku gelak ngilai..
waaakakakaka..

tapi cok.. ko mmng amat mirip la dgn model itu.. motivasi cok.. motivasi..

dan ko tijah cinta lestari..
sangat harem oke nama itu..
wakaka...

lupekanje said...

tekeluu.....

Umie said...

jah...ko mmg bijak yo mencipta emel address...wakakaka...

Tang cokolat tu aku bole terima sbb ada iras2 tp bila kat part gambo ko...kat mane je yg sama jah oii...aku syak part car seat tu je yg ada iras2 kot...kekeke

Tijah Lawa said...

win, kalu ko pankreas. aku dgn urat kentut sekali lemah rsa dr pagi tadi ni tau. adehhh la...

cok, ko ckp jer ko jeles dan tak bleh terima kenyataan. hahahaha

piah, ko pulak hrus segera tukar pada nama yg dah dipersetujui ramai tadi yer? undian ditutup...
cam padan jer nama tu ngan ko piah. hahah

acik, hahahaa...kono baco2 3-3 cik. kot tak tak paham cito kang. hahahaa

umie, ko sama la mcm cok. ko tak tengok lagi TCL bukak tutup kat muka tu caner. tak tido mlm ko karang. wakakakaka...sgt berantu.

linn said...

bleh plak ko tukar ayat kt komen box ni nok. aku baca cuma nak numpang gelak je, sekali baca note ko ni terus komen.

Cakap Kosong said...

tijah cinta lestari pulak dah skrg...memang tak bleh blah tol lah!

@LiYaNNuaR said...

ni lg sowanggg nih... sukak gedix2 bgambo dlm keta wahhh... hohoho...

iina said...

nan ado jolah ko nie jah.. ado harum2 lestari ko? den raso2 ehh kan ke irasan itu ado 1% jo jah.. kalau ko pakai seksa camtu gitu barulah den nk ngaku ado iras2 yo.. nie tutup muko apo lak kes ;)

||alis|| said...

org seberang panggil BCL,
BUNga+CITra= BUNCIT.

ko plak,

TIJah+CITra= TIJCIT.

nak tercirit-birit plak aku skrg nih!!!! HAHAHHAA!

Tijah Lawa said...

linn, haa..takut kan tgk note tu? hahhahaa

ck, aku sukasuki jer tukar nama nok. ko tunggu la lagi 2-3 hari nama lain plak.

liyannuar, like son like mother. bleh? wakakakakaa...

iina, tu cinta lestari setelah insap tu nok. wakakakaka!!!

alis, alahhhh..ngaku jer la ko tercirit sbb kempunan tak dapat kuini. wakakkakaa...

ita.itu said...

kah.kah.kah..korang ni mcm2 la..bantai aku gelak srg2..hehe

Nad Eusoff said...

adoi la kak,
akak ngn kak cok same je lawaknye hazab...
penat gelak...
tp bangge gaks kan...
ekekeke

zura said...

kak, camne akak leh sesat blog saya? hehe terharu! (tak leh blah) :P

akak ni mmg lawak la. aritu lg sy dok baca blog akak (dpt frm cekgu sy hahaha) tp tak khatam lg la hehe nnti sikit hari lg nak cuti saya sambung blk..

aah saya pun pelik tang mana yg sama TCL ngan BCL tuh? hmm maybe angle eh? ke body? haha tp kalo akak cokolat tu kurus haaa mmg kompom (eh kompom tau bkn kondom hehe)seghupa.

p/s: cem tu hensem nanti da bosa nak ngurat bleh? haha

Weed and Bandages said...

itu tutup muka semua macam nak p berperang nak indonesia belah jawa saja tijah oiiiiiiii..


takpa, hang tetap jelita!

09892 said...

aku x sanggop nak komen!!!! hehe :)

cokolat said...

koranggg.. tunggu hakak kurus sket nanti.. akak mmg g indon nanti!
pes sekali aku akan cari si bunga tulen tu nak tunjuk gambar kembar seiras dia ni.. nanti mesti dia terkejot.. "waduhhh... gimana buleh sama ini mukanya????"

Tijah Lawa said...

ita, hahaha. ko gelak2 orang kan?? dah..dah. byk kali aku gi blog ko bila mau update tu?

nad, tu la tu...ni tgh jeles giler la kat cok nih.

zura, dik..baik ko gi khatam quran dik. baca blog akak ni buat tambah dosa jer. kahkahkah...BCL & TCL sama tang CL jer..cem? err..umo ko berapa? akak tanak la menantu tua2 sgt. nanti jd cam rita rudaini. wakakakak

ms. weed, ade cam rupa pengebom berani mati tak? jom kita gi palestine nak?

zt, xpe...aku paham. hahahaha

cok, yer...yer...aku percaya pada diet ko tuh nok. percaya sangat2. hahahaha

tentangseseorang said...

arrrrrrrr TCL eh??? acikan je la

HappyIrfa said...

mmg seiras sesangat.saya dah agak dah..hehe

Ungku Nor said...

ni sumo yang buek den raso cam nak tutup blog nih!!
hahahahaaa..

Tijah Lawa said...

ady. yo la...ko tu yg sampai ati. blk kampung tak bawak aci. huhuhu

irfa, kannn?? huhuuhu. ko memang...

ungku, tutup la. tutup. pagi sok ko akan nampak tembok ko ponoh cat merah. tijah protes!

izman said...

ha.3x. lawaknya...

tapi bab sotong masak potai tu mmg serius aku suko.

Miss Reezberry said...

tahniah mak ucapkan uolsss..hey tijah muka berbungkus tu mmg same ngan bunga citra lestari tu..tp versi bunga punya nangka...

coklat tu lagi bisa..menagis mak ngok..mak nak benti jadi bapok je rasenya...

Tijah Lawa said...

izman, sodap kan?? kok potai eh lagi byk dr sotong laie la sodap!

k.senduk, wakakkaa...mengong ko kan nok?? tapi mak ske komen ko pasal cok tu. mak pun ada rasa cam nak tobat nasuha lepas tgk cok tu taw.

azila said...

TCL sgtttttt kak jah oiii,lagi berseri dgn kemanjaan ittew!!wakakakaka

azreen said...

lawak sehhh citer ko....siap gelak guling2 aku kat sini....

Tijah Lawa said...

azila. wewitttttt! siul2 utk diri sendiri...

reen, aku lagi la semlm. sakit molot aku tergelak dgn cok & win

veeda_areena said...

nyah.... ko dah gi pejabat pendaftaran ke? sempena nama baru ko ni...... merunton hiba mak dgrr nama ko... TIJAH CINTA LESTARI....nauzubillah.......so skarang ni carlos sinclair lah yerkkk.... kerrlesssss........ tahniahhh nokk.........

lagikk satu... kamuss kat sebelahh tu ada lagikk yg tertinggal tu.....

NANGOIIII APA NOK???? WAKAKAKAKAKAK!!!!!

veeda_areena said...

nyah.... ko dah gi pejabat pendaftaran ke? sempena nama baru ko ni...... merunton hiba mak dgrr nama ko... TIJAH CINTA LESTARI....nauzubillah.......so skarang ni carlos sinclair lah yerkkk.... kerrlesssss........ tahniahhh nokk.........

lagikk satu... kamuss kat sebelahh tu ada lagikk yg tertinggal tu.....

NANGOIIII APA NOK???? WAKAKAKAKAKAK!!!!!

Tijah Lawa said...

k.bed, kellaz kann?? lepas ni haruslah mak pose kissing2 sambel berbikini dgn carlos sinclair kat tepi pantai.

nangoi?? contoh ayat caner?

cokolat said...

sendok bangangggg!!!!!!

shija said...

sah klakar entry niek nok!!mak tak mampu nak komen lobih2!TCL sangat katenyerk!!wakakakaka..pitam sudah!

Tijah Lawa said...

cok, senduk besi mmg centu. hahaah

ja, sapo nak angkek kok kau pitam tu?