Apr 9, 2009

kopi sedap!

lokasi adalah di kedai runcit azhar. again?? har! har! har! tapi kali ni tijah bawak anak (kerana beliau sudah insaf...)

mak : ariff nak air apa?
anak : mmm...(mata liar mem'browse deretan air tin dlm fridge)
mak : dutch lady la eh? (malas nak tunggu jawapan...)
mak : kopi ke coklat?
anak : aaa...kopi! i want kopi!!! KOPIIIIIII JANDAAAAA!!!
mak : ???

dan abg azhar (bukan abg basiron) yg mungkin terdengar, kemudiannya tertawa manja sambil menekan2 butang cash machinenya...

kopi dashledi v/s kopi janda. agak2 yg mana sedap yer?

59 comments:

manusia~normal said...

sey pilih kopi jantan...har,har,har,haruuuun salim bachik..

tasikmerah said...

aku rasa kopi janda ni silap buat rnd le... nama pun ntah-hape-hape.

kamu dah cuba jah? hehehehe...


.

adriea said...

kopi janda..
sehebat namanya...

huhuhu hebat kew??

adekah sehebat lagu ku tunggu jandamu? hahaha

F A R Y N said...

kopi anak dara..hahahaaa

NieZearm said...

kopitiam... :p

linn said...

wah wah cem. kecik2 dah tunjuk bakat nih!

paRi-paRi sYurGa said...

kak jah....
ko saje umpan cem beli air kan...
saje cari jln nk jmpe abg azhar kan?
hahaha.



cem....
alemak..
dh mula tunjuk bakat nampak?
hehehe.

Ms.Lilies said...

erkkk....xde nama lagik best ke selain kopi janda..??? kopi duda xde pulak?? :p

zuera said...

kopi janda ni, semua janda yang jual kan..??

kak, kedai azhar tu kt taman tasek ke..??

Mama-Danish & Sarah said...

ko buat hal lagi jah. guna anak plak kali nih. Kalau aku, tak nak minum kopi janda tuh. takut kenan nanti jadik janda susah. Kalau ada kopi anak dara aku nak try. Mau hubby aku nak berkepit sepanjang masa.

Hidemichimomotani said...

Ah...ko bawak anak tu sebagai penyamaran jek!!! cover baeekkk...

KV said...

nok, apa kelebihan kopi janda tu. Kalo kopi hari2mau, melarat weh. Gila ke hari2. Wakakaka

yuyee cap limau said...

tentula kopiko yg sedap..xpon mopiko tidur lena sepanjg masa..hohoho

tipahvogue said...

adakah kopi janda nih hanya boleh diminum oleh mak jan mak jan yang ada diseluruh mesia???

pasnih aku nak produce kopi baru la - kopi nak dara wenduuuu...bleh???

:p

Yunus Badawi said...

kopi janda ni yg bangun sebelum kita bangun tu ke?
Mai secawan hehehe

mugiwara said...

wa tau...
lu dh ajar anak lu minta kopi janda kan...
sebab...
1. tak bg anak peluang nak pilih air
2. cuma ada 2 pilihan. kopi dan coklat. coklat mesti lah dia taknak pasal nnt tingat makcik cok lak. haha...
3. 'aa...'yg pnjg. mnunjukkan dia tak rela hati memilih..
4. kopi ke coklat? pertanyaan ni adlh hint supaya pilih kopi. atau nahas balik nanti.
5. kopi janda. adalah hint kepada abg azhar tentang...(seterusnya sila rujuk surat layang kepada abg carl~)


[gelak shaithonirojim~]

muadzlife said...

tgk canner pompuan punya laku...walau apa statusnya...
cem pun leh tergoda ngan kopi janda..

kalo kopi DUDA..ade ke org nak beli..ekekekee...

hezesuze said...

hahaha...sengal la n3 ang ni...kalo sy pilih kopiko lailaaaaaaa...hahahaha

Tijah said...

bp,
takpo ko betino minam kopi jantan? har har har...

tm,
aku kureng brani nyahhh! hahahah

adriea,
apa kata ko try dulu nak??? hehhee

faryn,
haa...itu aku mahu. pasti abgku jua suka...

jek,
hahahaa. kau tunggu la lagi 60 hari....

linn,
nasib baik dia tak kata...mai secawannn!!!

pari2,
ko nihhh...jgn la ckp kuat2 kat sini. hahaha

lilies,
kannn?? kopi duda mungkin ada kot lepas nih.

zuera,
err...azhar tu duda ke? (masih tamo jawab soklan last tu...hahaha)

Kos Serani said...

Keh keh keh, memnag macam2 dah nama kopi sekarang...antara yg lucu kpoi janda dan kopi dangdut...next time maybe da kopi Pocho-Pocho, kopi gelek gerudi heh heh heh

Tijah said...

mama danish,
aku pegi kedai tu sbb nak cr kopi nak dara ler. tapi xde la plak...xde niat lain tawww...hahaha

hide,
dakk aihhh!!! sebab dah alang2 lalu situ kannn...hahah

kv,
tu yg aku nak mintak sapa2 try dulu. ko try kan bleh???

yuyee,
elehhhh!! pemikiran suci la konon tu. hahaha...

tipah,
itu aku kurang pasti. tapi aku tgk cam larissss jer di pasaran. err...ko tanak try ke?

yb,
errr..apa maksudnyer tu bang? tijah tak paham nih. tijah kan naif. wakakakaa...

mugi,
konfem...aku dah tanak patne dgn ko lagi. tunggu jer surat loyer aku okes....
[gelak shaithonirojim jugak]

muadz,
duda?? aku nak..aku nak...wakakakaka...

heze,
kopiko tak bestttt...tak panas. hahhaa

tentangseseorang said...

kopi duda takde???

cokolat said...

tijah borek, cem rintik!

Shifu67 said...

kawe minum teh o je

adibah said...

Jah,

Aku musykil bab tertawa manja itu.. adakah abang azhar itu straight atau pun tidak straight??

||alis|| said...

kopi janda nih aku pi kelantan tahun lepas (ikot rombongan Umno :P) dah ada dah.. aku terkejut gak la kan.. JANDA?? wat the __ la kan..

abg Har, i nak green tea jer satu, makasehhhhh....

meowww......

cokolat said...

har.har.har... haremmmmmmmmmmm!

rizz said...

nak rasa la kopi janda tu muahahhha

Teacher said...

chet! Kiya I am not the first this time?? Kiya kiya kiya!! (bertanya frantically)

e_ja said...

tij,

aku sgt konpius kenapa byk2 kopi cem memilih kopi 'janda' tij????..kusut haku memikirkannya..wakakakaka..

eddie dewanaga said...

banyak sgt serbuk kopi 3 in 1 macam ni kat market, kopi janda la, kopi jantan... dengan ginseng, dan tongkat ali... org malaysia ni suka sangat "kuat tak tentu pasal"

gua memang suka latte, nikmat bersama asap berperisa menthol...

Cik Pah said...

ishh bahaya bahaya. kecik kecik dah pandai nih..

aku pun tak paham lah naper diaorang kene letak nama kopi janda.. nama lainkan banyak...

shija said...

aah nok!mak caye,mak caye cem ckp cenggitu nok! coz time mak,sazah ngan shana lepak umah ko ari tue,tetibe cem ckp.....nakkkkkk kopi jandeee...(gelak guling2 aku,sazah,shana ngan ngko tem tu kanz)sah lawak eh anak ko nyah!miahahhaha

zuera said...

hikksss..betul la tu kan..saya zoom kat gmbr resit tuh..

julietchun said...

macam ler takder nama yg best lagi kat donia ni. cer letak KOPI TIJAH, sedap skit,kekeke.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

janda pun jandalah..janji sedap..harus yang duda kena try dulu *pang diri sendirikk!

My Spirit Finger said...

apa kaitan kopi dan janda? janda tu ke yg bikin kopi. Ke kopi yang janda.

Aspalela said...

Kopi jando kayo xdo ko kak tij????

Aspalela said...

Kopi jando kayo xdo ko kak tij????

azreen said...

sedap ke nok kopi janda tuh?

Ma_sUyinFiqah said...

kopi duda ada tak? Macam anak aku salu cakap nak mi sedap baru...padahal makan mi jer, tak kira lah mi rebus ke mi goreng sekalipun. Budak2 saja suka cakap macam tu dia bukan tau pun apa maksudnya.

HappyIrfa said...

kak tijah..tumpang lalu..:-)
kak,kain kat penyidai jatuh,saya letak atas pagar yer..hehe

KaSiH said...

akak..anak dara cam aku ni leh tak minum kopi janda tu...takkan kena ketulahan kan klu minum ni...

Ma'am_Chelsea said...

Uishhh Kak Baby....!!

Btui kaa Cem sebut kopi tuuu??

Mak aihhh....

iina said...

ok jah ko pos sekali kopi anak dara kat aku satu.. kopi janda tak nak ler.. pst22.. kopi tijah manja takde ke??

Tijah said...

kos,
kalu ada kopi gelek gerudi tu bak mai sini ok...hahaha

ady,
errr...takkan ko nak kot?? hahhahaa

cok,
dan kau??? hujan rintik-rintik? hahahahaa

shifu,
teh o sajo?? mung tipoooo....wakakakkaa....

deeb,
kau selalu berperasangka buruk terhadap tijah kannn?? huhuuh

alis,
abg har kata green tea dia xde jual. nak?? kat tesco byk...hikhik

cok,
yushadapppp!!! har har har

rizz,
rasalahhh...rasa sekali pasti mahu lagi katanya...

ticer,
kau ckp kiya..kiya..kek org india pun blm tontu dio paham nok!!! sobab cam ado bunyi pilahhh yo. hahaha

Tijah said...

e_ja,
tu la...ke apak eh penah bawak dia pegi jumpa mana2 janda ek?? oo...oooo....

eddie,
isk! takkan kau tak penah layan kopi2 kuat ni bro? aku mcm kurang yakin dgn statement kau itu. hahaha

c.pah,
cuba letak nama kopi serapat ke kan? hahahaa. aku pasti mahu membelinya....

cija,
makno eh bukan sekali la dio ckp pasal kopi janda tu kan?? isk! isk! isk!!!!

zuera,
kauuuu...masih tak poti tu kan??? dah..dah...kau nak kawen dah nok. bawak mengucap byk2...hahaha

juliet,
yer. aku sgt setuju dgn usul kau tu. kopi tijah...rasa sekali pasti nak lagi. opppssiiee!!!!

elissmie,
aaa...ada sapa2 duda kat sini ker ek?? mari tolong jawab sikittt bang...

Tijah said...

dzaza,
itu kopiiii...bukan kaoooo yg punya. itu janda yg punyaaa...hahaha

as,
kalo ko nak...kawan2 dudo kayo den ado.

reen,
aku tak tau nok...aku blm try lagi. hehehe

mas,
tu la...mungkin sbb tengok iklan kat tv kot? ada ke ek?? aku pun x sure...

irfa,
uikkk!!! jgn amek kain tu bawak jumpa mak esah plak yer? hahaha

kasih,
hamvoi! hamvoi! hamvoi! nak dara rupanyaaaa...ada yg masuk ngorat ni karang!!! hehehe

lynn,
yer. boleh tanya abg azhar utk pengesahan. hikhik

iina,
kopi tijah manja?? tu tijah jer bleh guna...sbb dia ada mentera mak esah skalik. hahhaha.

dcrysz said...

kekekeke...
kopiiii duda agak2 sedap ker???
kakakakakakah

Cakap Kosong said...

kopi janda........bukan nak menggoda tapi nak berniaga....!!!!

adibah said...

Jah,

aku tak berperasangka buruk.. aku cuma musykil ngan abang har ittew.. huhuhu

Monkey D Luffy said...

ko jangan memain ;p

Tijah said...

dcrysz,
err...sapa sini duda sila angkat tangannn??? hahaha

ck,
hahahah. sesuatu stetmen ko tu nokkkk!!! ker aku yg salah paham?

deeb,
har har har. aku hanya mampu ketawa manja jer nok. har har har (sekali lagi...)

kapten,
kenapa? kenapa?? cerita laaaa....kau ada pengalaman yer? hehehe

neezareef said...

mlm td ade iklan kopi janda tingat n3 tijah..wakakakkaa

Aspalela said...

Dudo kayo ko kak Tij??? Ado mcm Datok K x???? hahahhaha......
(misai tobal leh wat kapet.....)

sheila said...

den nyampah gilo bilo donga iklan ni kek radio..
busuk bunyik eh

i.am.belle said...

weiii apasal mcm jadah hangsuang nama kopi tu. sangat jingang. cis!

janda la pulak. adeh!

captainlukman said...

hahaha kopi janda..........tak pernah dgr n tahu pun wujud hahahaha

Tijah said...

ada captain...jual dlm peket2 cam rempah tu.